Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: išbandė įspūdingąjį „Huami Amazfit T-Rex“, paaiškėjo kaip veikia „ORICO SSD M2 NVME“ išorinis diskas ir surado oro drėkintuvą, kuris „pagal savo kainą tiesiog neturi konkurentų“ (8 apžvalgų suvestinė, Video)  (1)

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Huami Amazfit T-Rex“ išmanusis laikrodis - „galima įsigyti ir beprotiškai brangų GPS laikrodį iš Garmin ar Suunto, bet T-Rex siūlo esminius dalykus už tokią kainą, ko daugiau nedaro jokia kita kompanija“;

- „L5“ išmanusis laikrodis. Neįtikėtina „Xiaomi Amazfit Stratos“ kopija ir dar ilgiau laikanti baterija – „iš išvaizdos beveik viskas tas pats, tik kainuoja 6 kartus pigiau“;

- „Xiaomi Mi Outdoor“ garso kolonėlė – „geras produktas, bet man vis tiek liko abejonių“;

- „i90000 Max TWS Air 2“ belaidės ausinės – „jei tikėsite kitais apžvalgininkais, tada taip – čia bomba, pirkite. Bet jei tikite manimi, prašau jūsų, neišmeskite savo pinigų į balą“;

- „ORICO SSD M2 NVME“ išorinis diskas. Apžvalga labai išsami, detali ir su gausybe testų rezultatų;

- „Lenovo X1“ robotas dulkių siurblys – „šiuo metu dominuoja Xiaomi, Roborock ir Ecovacs prekės ženklai. Ar Lenovo X1 gali išgyventi šią konkurencinę kovą? Manau, kad taip“;

- „VONTAR X3“ 30-40€ kainuojantis 4K TV priedėlis, kuris tiesiog neturi konkurentų. Ypatingai išsami apžvalga su gausybe testų rezultatų – „mano vertinimu, už tokią kainą ir su tokiais parametrais jūs nerasite nieko panašaus į VONTAR X3“;

- „Xiaomi Smartmi Evaporative Humidifier 2“ oro drėkintuvas – „tai yra 5-asis mano oro drėkintuvas ir jis pats geriausias. Tiesiog analogų už tokią kainą rinkoje daugiau nėra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanioji dėvima elektronika

Šią savaitę turime porą įdomių apžvalgų, kuriose dėmesio susilaukė ganėtinai skirtingi išmanieji laikrodžiai.

„Amazfit T-Rex“ yra naujausias ir pirmasis tvirtas „Xiaomi“ išmanusis laikrodis. Patyręs apžvalgininkas tikrai turi ką apie jį papasakoti.

Tuo tarpu „L5“ išmanusis laikrodis yra identiška puikiai žinomo „Xiaomi Amazfit Stratos“ kopija, tik kainuoja 6 kartus pigiau.

„Huami Amazfit T-Rex“ išmanusis laikrodis - „galima įsigyti ir beprotiškai brangų GPS laikrodį iš Garmin ar Suunto, bet T-Rex siūlo esminius dalykus už tokią kainą, ko daugiau nedaro jokia kita kompanija“

„Huami kompanija – geriausiai žinoma dėl savo super populiarių Mi Band išmaniųjų apyrankių – nesistengia pagaminti brangią Apple Watch kopiją.

Kompanijos tikslas yra gana paprastas – kad jos gaminamus produktus dėvėtų kuo daugiau žmonių. Ir kaip jai pavyksta tą pasiekti? Gaminant tokius išmaniuosius laikrodžius, kaip Amazfit T-Rex.“

Tai yra naujausias kompanijos išmanusis laikrodis, skirtas tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke.

Šis laikrodis yra tikras ištvermingumo karalius ir atitinka aukščiausius atsparumo vandeniui ir ilgaamžiškumo standartus.

Dar pridėkime tai, kad jis palaiko 14 sporto režimų, turi GPS, širdies ritmo matuoklį, beveik 3 savaites tarnaujančią įkraunamą bateriją ir „už tokią kainą jūs gaunate labai patrauklų komplektą“, - teigia apžvalgininkas.

„Amazfit T-Rex kainuoja apie 130 eurų ir parduotuvėse galima įsigyti įvairių spalvų modelių.

Žinoma, galima įsigyti ir beprotiškai brangų GPS laikrodį iš Garmin ar Suunto. Jie suteiks daugybę papildomų galimybių, bet tikriausiai jų net nenaudosite. Štai kodėl T-Rex atrodo toks patrauklus.

Taip, jis nėra geriausias išmanusis laikrodis rinkoje, bet jis siūlo esminius dalykus už tokią kainą, ko daugiau nedaro jokia kita kompanija.

Galbūt kitų kompanijų pasiūloje už tokią kainą ir rasite metų senumo GPS laikrodį, bet tada jau pirksite seną aparatinę dalį.

130 eurų vertės T-Rex atrodo labai patraukliai. Visgi, nedvejodamas turiu pasakyti, kad laikrodis vis dar turi tam tikrų programinių trikdžių ir tikiuosi, kad Huami juos artimiausiu metu išspręs.“

„L5“ išmanusis laikrodis – „iš išvaizdos beveik viskas tas pats, tik kainuoja 6 kartus pigiau“

„L5“ išmanusis laikrodis:

  • Aliexpress - nuo 26 €, 33 % nuolaida.

„Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2)“​​ išmanusis laikrodis:

„Vienas iš mano Youtube kanalo prenumeratorių parašė laiškelį ir klausia: „Ei, bičiuli, ar matei šitą stebuklą iš Kinijos? Išmanusis laikrodis atrodo gryna Amazfit Stratos kopija, o kainuoja keletą eurų“. Kaip didelis Stratos fanas, tiesiog negalėjau susilaikyti neišbandęs naujojo išmanaus laikrodžio.“

Apžvalgininkas teigia, kad „L5“ išmanųjį laikrodį naudojo 3 savaites ir pasidalina savo asmeniniais įspūdžiais.

„Manęs per visą šį laiką daug klausinėjo apie šį laikrodį ir dabar pabandysiu jums visiems atsakyti į esminius klausimus.

Pirmiausiai, fantastiška L5 baterija. Aš ją per šias 3 savaites įkroviau tik vieną kartą. Jei Stratos vienu įkrovimu man dirba 5 dienas, tai L5 baterijos užtenka kur kas ilgesniam laikui.

Ekranas L5 yra fantastiškos kokybės. Neįsivaizduoju kokia čia matrica, bet už tokią kainą tai jau tikrai ne Amoled ar Super Amoled. Gal čia ir IPS matrica, kas yra dar geriau – ji reikalauja mažiau baterijos energijos.

Ekrano atvaizdavimo pasirinkimai yra ganėtinai normalūs ir standartiniai. Tiesa, jų čia keisti programėlėje nėra galimybės, kaip tą galima daryti su Mi Band 4 apyranke, Stratos ir kitais Amazfit išmaniaisiais laikrodžiais.

Kalbant apie laikrodžio galimybės, tai jis matuoja širdies ritmą, sudegintas kalorijas, nueitą atstumą, 7 sporto režimai (tarp kurių ir plaukiojimo) ir t.t.

Yra chronometras, laikmatis, nuotolinis muzikos valdymas, Alipay – tiesa, šitas dalykas veikia tik Kinijoje. Bendrai, L5 turi visas funkcijas, kurias ir turi turėti išmanusis laikrodis.

L5 programėlė yra paprastesnė už to paties Stratos, tačiau visai simpatiška ir paprasta. Žinoma, Xiaomi sukuria geresnes ir išsamesnes programėles, tačiau ir L5 yra visai gera. Esminę informaciją tikrai matysite ir galėsite pasirinkti iš kokių programėlių gauti pranešimus į L5 laikrodį bei t.t.

L5 galima valdyti muziką, bet tai veikia kitaip nei Stratos laikrodyje. Į Stratos laikrodį įkėliau muzikos, palikau telefoną namie ir išbėgau su belaidėmis ausinėmis ir Stratos laikrodžiu pabėgioti.

Turint L5 laikrodį, reikės šalia savęs turėti ir išmanųjį laikrodį, kuriame ir gros muzika.

Tačiau L5 turi įdomią savybę – žibintuvėlį. Aišku, nepagalvokite, kad čia kažkoks fantastiškai ryškus žibintuvėlis, bet per šias 3 savaites kartą jis jau man pagelbėjo. Ekstremaliose situacijose toks dalykėlis tikrai pravers.

Bendrai, už tokius pinigus, tai yra netgi labai neblogas išmanusis laikrodis. L5 yra labai geras, ryškus ir toks sultingas ekranas. Viskas matosi kuo puikiausiai.

L5 atrodo, kaip Stratos ir niekas neatspėtų, jog tai yra keletą kartų pigesnė alternatyva. L5 atrodo, kaip Stratos, ant rankos riešo laikosi taip pat, kaip Stratos, baterija yra geresnė už Stratos ir kainuoja kokius 6 kartus mažiau, nei Stratos.

Manau, kad išmanusis laikrodis už tokią kainą ir dar su visomis šiomis fizinės veiklos stebėjimo galimybėmis ir papildomomis funkcijomis, kaip žibintuvėlis ir muzikos valdymas, yra labai geras pasirinkimas.“

„Xiaomi Mi Outdoor“ garso kolonėlė – „geras produktas, bet man vis tiek liko abejonių“

Labai išsami ir kokybiška apžvalga: pakuotės turinys, kolonėlės išvaizda, baterija, valdymas, garso kokybė, palyginimas su kitomis kolonėlėmis ir kita svarbi informacija.

„Bendrai Xiaomi Mi Outdoor (XMYX02JY) garso kolonėlė yra geras produktas.

Man patinka jos minimalistinis dizainas, be konkretaus gamintojo ženklinimo, nepriekaištingai pagaminti kolonėlė.

Deja, bet palyginus su kitomis tokio tipo garso kolonėlėmis, Xiaomi yra kiek ribota. Ir nesu tikras ar AUX nebuvimas nėra gamintojo klaida. Nors ja retai naudojuosi, bet tai kai kuriems gali būti rimtu trūkumu.

35 eurai už tokią kolonėlę nėra labai daug, bet už tą pačią kainą galima įsigyti Earfun Go bei Tribit XSound Go ir dar su geresne kokybe. Asmeniškai, aš rinkčiausi iš šių modelių, o Xiaomi garso kolonėlė patiks šios kompanijos gerbėjams ir tokio dizaino mėgėjams.“

„i90000 Max TWS Air 2“ belaidės ausinės – „jei tikėsite kitais apžvalgininkais, tada taip – čia bomba, pirkite. Bet jei tikite manimi, prašau jūsų, neišmeskite savo pinigų į balą“

​Labai įdomi ir naudinga apžvalga, ieškantiems pigių belaidžių ausinių. Šį modelį dabar giria ne vienas apžvalgininkas, bet ar tikrai jos geresnės net ir už „Apple AirPods“?

Daugybę įvairių ausinių išbandęs apžvalgininkas - tarp jų ir tas pačias „Apple AirPods“ - teigia, kad jo kolegos visai be reikalo susižavėję šiomis pigiomis belaidėmis ausinėmis.

​„Žinote, bežiūrėdamas kolegų blogerių vaizdo įrašus, pamačiau šias ausines ir kaip daugelis mano kolegų jas giria ir vadina tikra Apple AirPods kopija. Netgi geresnėmis ir už originalą. Bet ar taip iš tikrųjų gali būti?

Ką gi, neiškentėjau, nusipirkau šias ausines ir išbandžiau. Ir žinote, aš jų rekomenduoti negaliu. Su šitomis ausinėmis vis atsiranda kažkokių problemų ir kiekvieną kartą iškyla vis kita bėda.

Ironiškiausia, kad aš dabar to negaliu įrodyti ir jei tikėsite kitais apžvalgininkais, tada taip – čia bomba, pirkite. Bet jei tikite manimi, prašau jūsų, neišmeskite savo pinigų į balą ir nepirkite šių ausinių.

Už 30 dolerių galima įsigyti kur kas geresnes ausines ir dzin, kad jos nebus panašios į AirPods.

Norėjosi ir man garsiai šaukti, kad čia geresnės ausinės už Apple, bet taip nėra. Ir aš esu įsitikinęs, kad jei iš Aliexpress įsigysiu panašios kainos AirPods kopiją, bus lygiai tas pats mėšlas. Tad nesiruošiu remti nevykusių gamintojų ir jums nerekomenduoju to daryti.“

„ORICO SSD M2 NVME“ išorinis diskas

Apžvalgininkas išbandė 256 GB talpos ​„ORICO SSD M2 NVME“ išorinį diską. Šioje apžvalgoje jis pateikia labai daug įvairios informacijos ir testų rezultatų.

„Pliusai: greitas duomenų perkėlimas; kompaktiškas; aliuminio korpuso ir ganėtinai geras šilumos išsklaidymas; taip pat pakuotėje yra laidai, skirtingoms USB jungtims.

Minusai: brangus; prieštaringo dizaino; intensyvaus darbo metu gana stipriai įkaista; ir būtinybė naudotis laidu, norint jį prijungti prie kompiuterio.“

„Lenovo X1“ robotas dulkių siurblys – „šiuo metu dominuoja Xiaomi, Roborock ir Ecovacs prekės ženklai. Ar Lenovo X1 gali išgyventi šią konkurencinę kovą? Manau, kad taip“

„Lenovo X1“ robotas dulkių siurblys:

„360 S7“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest - 347 €, GB-360S7 nuolaidos kuponas.

Išsami naujojo roboto dulkių siurblio apžvalga. Jos autorius detaliai apžvelgia „Lenovo X1“ modelį, jo išvaizdą, veikimą, įkrovimą, darbo kokybę ir palygina su „360 S7“ robotu dulkių siurbliu.

„Lenovo kompanijos produktų galima įsigyti beveik kiekvienoje elektronikos parduotuvėje. Šios kompanijos įrenginiai dažniausiai pasižymi geru veikimu ir kaina, tačiau robotų dulkių siurblių rinka yra labai konkurencinga.

Šiuo metu šioje srityje dominuoja Xiaomi, Roborock ir Ecovacs prekės ženklai. Ar Lenovo X1 gali išgyventi šią konkurencinę kovą? Manau, kad taip.

X1 roboto nereikia daug kritikuoti – priešingai: dėka gero veikimo ir užtikrinamų funkcijų įvairovės, Lenovo X1 tampa stipriu ir konkurencingu robotu dulkių siurbliu. Lyginant jį su 360 S7, matyti visai menki skirtumai.

Tad dėl Lenovo prekės ženklo žinomumo, įprastas vartotojas mielai rinksis Lenovo X1. Ir ypač dėl to, kad šie du modeliai yra praktiškai tokioje pačioje kainų kategorijoje. Jei Lenovo X1 bus pardavinėjamas mano šalies (Vokietijos) elektronikos parduotuvėse, jis gali tapti tikru bestseleriu.

Žvelgiant iš daiktų testuotojo pozicijos, mes buvome labai nustebinti 360 S7 roboto dulkių siurblio, tad euforija dėl Lenovo X1 yra kiek mažesnė, nei galėjo būti. Tikėjomės daugiau, nei jau egzistuojančio modelio nauja versija. Tačiau euforija gali sugrįžti su sekančiu modeliu.

Lenovo X1 minusai: kiliminės dangos automatinis atpažinimas nėra tobulas; plovimo funkcija dirba vidutiniškai.

Lenovo X1 pliusai: CE sertifikatas, daugybė programėlės funkcijų ir labai detalus žemėlapių sudarymas, no-go zonų palaikymas (veikia ir plovimo metu), aukščiausio lygio navigacija (lazerinė navigacijos sistema) ir valdymas.“

„VONTAR X3“ 4K TV priedėlis – „mano vertinimu, už tokią kainą ir su tokiais parametrais jūs nerasite nieko panašaus į VONTAR X3“

„VONTAR X3“ TV priedėlio populiarumas auga tarsi ant mielių. Vien Aliexpress parduotuvėje šį naujos kartos TV priedėlį įsigijo virš 4000 pirkėjų ir jį įvertino net 4,9 balais iš 5 galimų. Super aukštas įvertinimas tokiam daiktui.

Tai nejau „VONTAR X3“ yra toks puikus, kaip teigia jį įsigiję pirkėjai? Pasižiūrėkime ką apie šį TV priedėlį sako apžvalgininkas. Jis pateikia labai daug informacijos apie šį TV priedėlį bei įvairių testų rezultatų.

Taip pat atkreipia dėmesį, kad jis TV priedėlius testuoja esant puikioms sąlygoms, kai niekas netrikdo ir neblokuoja laidinio (LAN) ir belaidžio (WiFi 5GHz) ryšio, bei turi įrangą, palaikančią 5.1 garso sistemą.

„Mes turime visą reikalingą įrangą ir galime parodyti, ką maksimaliai sugeba TV priedėlis. Tad jei kas nors pas jus ir neveikia, ieškokite problemų savo įrangoje ir aiškinkitės su ryšių tiekėjais.“

„Iškart galiu pasakyti, kad už tokią kainą gauname netgi labai gerą TV priedėlį.

Štai TV priedėlio versija su 4 GB RAM, 128 GB ROM, Amlogic S905X3 procesoriumi, LAN jungtimi, WiFi 5 Ghz su didesniu nei 220 Mbps greičiu, SPDIF, DTS ir Dolby Digital 5.1 garsu parduodama už ypatingai žemą kainą.

Mano vertinimu, už tokią kainą šiuo metu jūs nerasite nieko panašaus į VONTAR X3 TV priedėlį. Ir žinote, net jei VONTAR X3 TV priedėlis ir turi kokių labai smulkių minusiukų, tai juos visus galima atleisti, atsižvelgiant į kainą.

Štai Nvidia Shield TV priedėlis su siuntimo išlaidomis kainuoja apie 250 eurų, o čia vos už 40 eurų gauname puikiai veikiantį TV priedėlį, su nauju procesoriumi, daugybe vidinės atminties, reikalingomis jungtimis ir taip toliau. Tiesiog sunku ir reikalauti kažko daugiau.

VONTAR X3 – labai geras biudžetinis TV priedėlis, rekomenduoju.“

„Xiaomi Smartmi Evaporative Humidifier 2“ oro drėkintuvas – „tai yra 5-asis mano oro drėkintuvas ir jis pats geriausias. Tiesiog analogų už tokią kainą rinkoje daugiau nėra“

  • Aliexpress - 129,35 €, iš Lenkijos sandėlio, nemokas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest - 133,40 €, 27 % nuolaida.

„Aš jau išbandžiau 5 skirtingus oro drėkintuvus ir esmė ne tame, kad aš juos bandau vien dėl įdomumo, aš ieškau savo namams pačio geriausio oro drėkintuvo. Ir tai jau trunka ketverius metus.

O kodėl Xiaomi iškart negalėjo padaryti tokio gero oro drėkintuvo? Nes jie kopijuoja daiktus nuo kitų, puikiai žinomų ir geriausių gamintojų. Tik Xiaomi ne visada pavyksta tą padaryti iš pirmo karto. Štai ir toks pats oro drėkintuvas iš Vokietijos kompanijos jums kainuos 300 eurų, o Xiaomi produktas ir pusės tiek nekainuoja.

Tad šiandien aš jums papasakosiu apie mano 5-ąjį bandymą rasti patį geriausią oro drėkintuvą. Ir čia turime Xiaomi Smartmi Evaporative Humidifier 2.“

„Nesmerkite manęs, kad aš iki šiol vis ieškau tokio daikto. Ankstesni oro drėkintuvai buvo visai geri, nors ir su nemenkais trūkumais. Dabar jie atrodo geriau, bet tik dėl to, kad atpigo.

Naujasis produktas – Xiaomi Smartmi Evaporative Humidifier 2 – atrodo bus būtent tas tobulas oro drėkintuvas, kurio ieškojau.

Jis pasirodė prieš metus laiko ir tada buvo ganėtinai brangus. Bet dabar, kai jo kaina nukrito žemiau 150 eurų, tai yra puikus variantas. Ir jei galite sau leisti tokią pinigų sumą oro drėkintuvui, tada pirkite būtent šį Xiaomi oro drėkintuvą.

Jis praktiškai neturi blogų pirkėjų atsiliepimų ir jei tik turite galimybę, pasidairykite po savo vietines elektronikos parduotuves. Pačiupinėsite jį gyvai ir gal net bus parduodamas pigiau nei Aliexpress parduotuvėje.

Dėkoju savo Youtube kanalo žiūrovams, kurie rekomendavo šį Xiaomi oro drėkintuvą. Dabar jis bus mano nuolatinis kambario drėkintuvas. Tiesiog analogų už tokią kainą rinkoje daugiau nėra, o pirkti dar brangesnių oro drėkintuvų aš neketinu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai (1)