„Tai net nejuokinga - jei nesate silpnų nervų, pažiūrėkite, kokį neįtikėtiną purvo kiekį surinko šis robotas siurblys nuo kas savaitę valomo kilimo“. Išbandė turbūt galingiausią Aliexpress robotą siurblį už fantastišką kainą („LIECTROUX C30B“ apžvalga, Testai, Video, iš Italijos/Ispanijos sandėlių)  (2)

„Šioje apžvalgoje sužinosite viską, ką būtina žinoti apie populiarųjį LIECTROUX C30B robotą dulkių siurblį. Jis atrodo puikus variantas daugeliui pirkėjų, nes užtikrina praktiškai visas galimybes, kokių tik galima tikėtis iš šiuolaikinių robotų dulkių siurblių. Netgi gali vienu metu siurbti bei plauti grindis. Nors čia ir yra tam tikrų niuansų, apie kuriuos jums tikrai papasakosiu. Tad pradėkime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje išsamioje apžvalgoje sužinosime daug įdomios ir vertingos informacijos apie labai populiarų robotą dulkių siurblį „LIECTROUX C30B“.

Jis Aliexpress parduotuvėje yra perkamas masiškai, o ir pirkėjai jį vertina puikiai: virš 8 000 užsakymų, 4 100 atsiliepimų ir net 4,9 balų įvertinimas iš 5 galimų.

Ar tikrai 200 eurų nekainuojantis ir nemokamai iš Italijos bei Ispanijos sandėlių siunčiamas robotas dulkių siurblys yra toks jau puikus? Štai ką apie jį sako apžvalgininkas.

Apžvalgininkas pradeda nuo pakuotės turinio ir tvirtina, kad robotas dulkių siurblys atkeliauja kokybiškai supakuotas į dvi kartonines dėžes.

Pagrindinėje dėžėje randame daugiakalbę naudojimosi instrukciją (anglų, rusų, prancūzų, vokiečių ir kt.) - „turiu pasakyti, kad tokia nemenka knygutė, su daug išsamios informacijos ir paveikslėliais, tad viskas labai aišku“.

Taip pat pakuotėje yra dvi mikropluošto šluostės; maitinimo adapteris su europietišku kištuku; 2 HEPA filtrai; įkrovimo stotelė – „ji atrodo pagaminta kokybiškai ir apatinėje dalyje turi gumines kojeles, kad neslidinėtų per grindis, nors ir rekomenduoju tokią stotelę pritvirtinti prie sienos“.

„Ir galiausiai turime dvi atskiras talpas: sausam valymui bei drėgnam valymui. Jos abi keičiamos ir galima prie siurblio pritvirtinti tokią, kokią tik užsigeisime.

Sausam valymui skirta talpa pagaminta labai kokybiškai. Iš vienos pusės atsidaro dangtelis ir išimamos atliekos, o iš kitos pusės atsidaro kitas dangtelis ir galima išimti HEPA filtrą. Čia taip pat yra ir metalinės grotelės, kurios sulaiko didesnius nešvarumus.

Ir čia svarbus pastebėjimas: kiti apžvalgininkai teigia, jog šį HEPA filtrą galima plauti. Tai yra melas! Jokiu būdu to nedarykite. Jo plauti negalima ir jei taip padarysite, jis praras visas savo savybes.

Daugelį turbūt šiek tiek apgauna ant šios talpos parodytas vandens čiaupas. Tačiau jis reiškia, kad reikia periodiškai išplauti šią talpą, metalines groteles, bet jokiais būdais ne HEPA filtrą.“

Pakuotėje taip pat yra ir nuotolinio valdymo pultelis, tačiau apžvalgininkas tvirtina, kad robotą dulkių siurblį yra kur kas patogiau ir įdomiau valdyti su išmaniajame telefone įdiegta programėle.

Galiausiai po pačiu siurbliu pakuotėje rasime 4 šoninius šepetėlius ir „papildomas įrankis išvalyti robotui bei nupjauti apsivyniojusiems plaukams“.

„Pats robotas dulkių siurblys atrodo labai gražiai. Vienintelis trūkumas yra tik tas, kad jo blizgus paviršius gana greitai renka pirštų atspaudus.

Belieka tik pašalinti 2 šone pritvirtintas apsaugas ir taip atlaisvinti bamperius. Jie robotui padeda švelniau privažiuoti prie kliūčių, nesitrankyti į baldus.

Prie to taip pat prisideda ir šonuose įtaisyti jutikliai, tad robotas privažiavęs prie kėdės, baldo ar kitos kliūties supranta, kad kelio toliau nėra.

Taip pat viršutinėje dalyje yra mygtukas, skirtas robotui aktyvuoti ir pasirinkti valymo režimui bei trys indikatoriai, indikuojantys įrenginio būseną.“

„Apatinėje dalyje yra priekinis, į visas puses besisukantis ratukas, bei du šoniniai didieji ratai.

Kas man šiame robote labai patinka, tai jo turimi du šoniniai šepetėliai. Jie nukreipia visą purvą į siurbimo angą ir taip užtikrina maksimaliai efektyvų darbą.

Daugelis kitų robotų dulkių siurblių turi vieną šoninį šepetėlį, o kiti ir nei vieno neturi. Akivaizdu, kad LIECTROUX C30B turimi du šoniniai šepetėliai yra puikus sprendimas.“

„Robotas dulkių siurblys atkeliauja su jau pritvirtina talpa, skirta plauti grindims. Ji labai lengvai nuimama (4:30 min.) ir pakeičiama sausam valymui skirta talpa – viską galima atlikti praktiškai viena ranka.

Toliau belieka nuskenuoti ant roboto dugno esantį QR kodą ir atsisiųsti į išmanųjį telefoną Smart Life programėlę.

Norint pridėti LIECTROUX C30B robotą prie telefone įdiegtos Smart Life programėlės, reikia įjungti robotą dulkių siurblį ir tada dar du kartus paspausti roboto įjungimo mygtuką ir atidarius programėlę pridėti šį robotą.

Beje, geriau robotą atneškite kuo arčiau WiFi maršrutizatoriaus ir taip jis greičiau bus pridėtas prie telefone esančios programėlės.

Įdomu tai, kad paskui jis kuo puikiausiai dirba visuose namuose ir komandas puikiai gauna net ir nuo maršrutizatoriaus nutolęs ganėtinai toli.

Tad Smart Life programėlėje galima matyti roboto baterijos įkrovos lygį, valdyti robotą, kaip su nuotoliniu valdymo pulteliu, ir jei jį kartais pamesite – yra tokia funkcija, kaip Rasti robotą ir jis skleis garsinį signalą.“

„LIECTROUX C30B“ testavimas

Roboto dulkių siurblio testavimas prasideda nuo 5:35 minutės ir apžvalgininkas iškart pabrėžia, kad „LIECTROUX C30B aprūpintas gausybe įvairių jutiklių, tad jis po kambarį nejuda bet kaip, o pasirenka optimalų judėjimą ir netgi programėlėje piešia žemėlapį.

Be to, jis turi ir jutiklius, kurie apsaugo nuo kritimų. Tad robotas nuo laiptų nenukris ir tą mes tuo patikrinsime.

Gamintojas tvirtina, kad LIECTROUX C30B užtikrina 3000Pa siurbimo galią, o tai yra pats galingiausias robotas dulkių siurblys tarp visų Aliexpress pasiūloje esančių tokių prietaisų.

Tad tegu šis robotas parodo ką sugeba ant senos sofos ir tuo pačiu pasižiūrėsime ar tikrai dirba jo jutikliai, apsaugantys nuo kritimų (6:16 min.).“

„Tiesą pasakius aš buvau beveik 100 proc. įsitikinęs, kad šis robotas nukris. Po paleidimo darbuotis jis taip entuziastingai puolė darbuotis, kad jau atrodo tuoj nulėks nuo sofos. Bet ne, jis iškart sustojo pasiekęs kraštą.

Robotas ant šios sofos dirbo 8 minutes ir jei per šį laiką nuo minkšto paviršiaus su užapvalintais kraštais nei karto nenukrito, tai jau laiptai LIECTROUX C30B yra vienas juokas.

Ir jūs tik pasižiūrėkite kiek smulkių dulkių LIECTROUX C30B robotas surinko nuo šios senos sofos. O juk galvojome, kad ji yra švari. Aš ant šios sofos ilsiuosi ir dabar paleisiu LIECTROUX C30B robotą dar keletą kartų, kad jis kaip reikiant jį išvalytų.“

„Beje, pamišau paminėti, kad šis robotas automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės ir įkrauna bateriją. Taip pat galima programėlėje sudaryti valymo tvarkaraščius ir iš esmės robotas be jūsų priežiūros valys namus. Tereikės tik nepamiršti laikas nuo laiko ištuštinti atliekų dėžutę.“

Apžvalgininkas šį „LIECTROUX C30B“ robotą dulkių siurblį dar išbandė ir ant kietų grindų (7:35 min.) bei teigia, kad „atliekų siurbimas yra aukščiausiame lygyje. Jis surenka viską, ką tik randa ant grindų. Negaliu atsistebėti iš kur jis randa tiek purvo.“

Toliau yra išbandomos siurblio plovimo galimybės ir tam pirmiausiai reikia nuo siurblio nuimti sausam valymui skirtą talpą, grindų plovimui skirtą talpą pripildyti vandeniu – čia jo telpa iki 350 ml – ir pritvirtinti prie siurblio.

„Pastarojo nereikia vartyti ir talpų keitimas yra labai lengvas. Tad pažiūrėsime, kaip LIECTROUX C30B plauna grindis ir aš ant jų net pripilsiu kečupo (7:50 min.).

Užbėgant įvykiams už akių, iškart noriu pabrėžti, kad visi robotai dulkių siurbliai nesugeba išplauti senų ir stipriai pridžiuvusių nešvarumu. Tiesa sakant, jie nelabai ir plauna, o greičiau šluosto drėgna šluoste. Kiek sugebėtumėte nušluostyti vienu judesiu su drėgnu skudurėliu, tiek nuvalys ir robotas siurblys. Nei daugiau, nei mažiau. 

Taigi, jie sugeba surinkti paskutinius dulkių likučius, nuvalyti nesenus nešvarumus ir tai LIECTROUX C30B daro puikiai.

Šis robotas labai gerai plauna virtuvės grindis, kurių specialiai kelias dienas nevalėme. O dabar pasižiūrėkime, kaip LIECTROUX C30B įveiks kečupo iššūkį (8:29 min.).“

„Ir iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jis tikrai išplovė grindis, bet visgi – ant grindų kečupo vis tiek truputi lieka. Deja, bet yra didesnė bėda.

Toks didelis kiekis kečupo nebuvo geriausia mano mintis ir visa apatinė roboto dalis išsitepė (8:52 min.) ir dabar išplauti patį robotą jau nėra taip visai paprasta.

Tad jei ant grindų yra senų ir pridžiuvusių dėmių, ar didelis kiekis purvo, geriau jau jį išvalyti senoviniu būdu.

Beje, po kiekvieno plovimo ištuštinkite vandens talpą, ją išplaukite ir palikite atidarytą, kad visiškai išdžiūtų.“

Sekančiame teste „LIECTROUX C30B“ yra išbandomas ant seno kilimo (9:14 min.).

„Tai yra mano močiutės kilimas, kurį ji su įprastu siurbliu valo kartą per savaitę. Ir iš pirmo žvilgsnio jis nėra labai jau nešvarus, nors ir matyti smulkių nešvarumų.

Bet tai ką sugebėjo surinkti LIECTROUX C30B jau visai nejuokinga. Kažkoks siaubas, kiek jis sugebėjo surinkti atliekų nuo šio kilimo. Jūs tik pažiūrėkite ir įspėju – šie kadrai ne silpnų nervų žmonėms.

Aš esu šoke. Čia jau siaubinga, kiek kilimas savyje laikė purvo. Ir lai dabar skeptikai pabando sakyti, kad robotas dulkių siurblys yra nenaudingas žaisliukas.“

„Robotai dulkių siurbliai yra ateitis. Ir nors jie dar nėra tobuli – gali kur nors įstrigti, užstrigti už kokio laido – bet jau savo užduotis atlieka geriau nei įprasti robotai ar netgi kai kuriais atvejais ir žmonės.

Ir tai įrodo elementarūs testavimai. Štai ir aš stengiausi savo namuose kiek įmanoma švariau išvalyti grindis, o šis išmanus LIECTROUX C30B robotas dulkių siurblys po mano valymo vis tiek surinko dar daugiau atliekų, nei aš.

Kai kuriais atvejais atrodo, kad LIECTROUX C30B tiesiog savyje generuoja tas atliekas. Žinoma, čia tik juokauju ir vertinant bendrai, labai rekomenduoju LIECTROUX C30B robotą dulkių siurblį.

Naudingas, praktiškas, kokybiškas ir nebrangus įrenginys. O svarbiausia, jis valo namus geriau nei tą sugeba padaryti pats žmogus.

Žinoma, bus tokių atvejų, kai LIECTROUX C30B reikės pagelbėti pasiėmus įprastą šluotą, bet tai bus retas atvejis.

Aš vis dar nesuprantu, kodėl tokių robotų dulkių siurblių nėra kiekvienuose namuose. Jie labai palengvina namų tvarkymą ir pagerina gyvenimo kokybę.“

Speciali akcija ir sąlygos

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress - 199,14 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • iš Italijos/Ispanijos sandėlių;
    • 52 % nuolaida;
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(11)
(12)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: