Pačios geriausios vaizdo stebėjimo kameros iš AliExpress: itin didelę patirtį turintis apžvalgininkas trumpai ir aiškiai pateikė rekomenduojamų kamerų sąrašą su video pavyzdžiais ir pagrindiniais skirtumais (Video)  (1)

„Aš esu išbandęs daugybę įvairių namų stebėjimo kamerų sistemų ir peržiūrėjus mano apžvalgas tikriausiai daugeliui iškyla vienas klausimas: o kurią kamerų sistemą rinktis? Visiškai normalus ir teisingas klausimas. Visos mano išbandytos kamerų sistemos yra vertos dėmesio ir puikiai veikia jau ilgą laiką, tačiau tuo pačiu jos skiriasi kaina, savo galimybėmis ir net specifinėmis funkcijomis, kurių kai kam labai reikės. Tad šioje apžvalgoje ir paaiškinsiu, kurios namų stebėjimo kamerų sistemos Aliexpress yra vertos dėmesio ir kuo jos viena nuo kitos skiriasi.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad tai nėra kažkoks topas nuo pačių geriausių iki blogiausių kamerų sistemų.

Visos šios kamerų sistemos yra kokybiškos, tačiau viena nuo kitos skiriasi.

Ir sąrašas pradedamas nuo pačių paprasčiausių ir tuo pačiu pigiausių, o kuo toliau, tuo kamerų sistemos yra funkcionalesnės bei brangesnės

Geriausios kokybės pigiausios analoginės kameros su 2-5 MP

Visiems komplektams taikomas kuponas: MOVOLS989. Taip pat yra parduotuvės kuponų: spauskite Get coupons. Komplektai iš Kinijos.

„Movols“ - 4 kamerų, 8 kanalų, naktinio matymo, 2 MP, 1080P

  • Aliexpress – su siuntimu nuo 166 €
  • kuponas: MOVOLS989.

„Movols“ - 4/8 kamerų, 8 kanalų, spalvoto naktinio matymo, 2 MP, 1080P

  • Aliexpress – su siuntimu nuo 211 €
  • kuponas: MOVOLS989.

„Movols“ - 4 kamerų, 8 kanalų, naktinio matymo, 5 MP, 1944P

  • Aliexpress – nuo 157 €
  • kuponas: MOVOLS989.

„Tai yra biudžetinio tipo, paprastos ir kokybiškos kamerų sistemos. Tokios HD sistemos diegimas yra pats paprasčiausias ir nereikalaujantis ypatingų techninių žinių. Įdiegti šias kameras sugebės bet kuris iš jūsų.

Taip pat HD technologija leidžia panaudoti ilgą (net iki 500 metrų) laidą ir taip sujungti kameras su pačiu vaizdo imtuvu.

DEFEWAY ir Movols sistemos yra praktiškai identiškos, todėl ir jų kainos praktiškai nesiskiria. Tai yra idealūs biudžetiniai variantai sodybų, namų, sandėlių ir panašių objektų stebėjimui. 1080P raiškos pilnai užtenka stebėti judantiems objektams, nors ir toliau esančių automobilių numerius įžiūrėti yra sunku (2:09 min.).

O kurį iš šių dviejų gamintojų rinktis? 

Rekomenduočiau Movols, nes šios sistemos kameros yra paprasčiau ir geriau pritvirtinamos, taip pat naktinis matymas yra kokybiškesnis ir bendra vaizdo kokybė šiek tiek geresnė už DEFEWAY.

Beje, kaip matėte sąraše aukščiau, yra ir Movols sistema, kuri nuo prieš tai minėtų skiriasi tuo, kad nakties metu fiksuojamas vaizdas yra spalvotas ir jis yra dar kokybiškesnis (3:03 min.). Bet, čia jau kamerų korpusai yra iš ABS plastiko, o ne metalo, kaip pirmųjų dviejų modelių atveju.

Kai kuriuos pirkėjus šis dalykas gąsdina ir jie baiminasi, kad šaltuoju metų laiku šios kameros suges. Tikrai taip nenutiks. Galite būti ramūs, ne vienerių metų patirtis ir bandymai rodo, kad šalčio ABS korpuso kameros nebijo.

Ir galiausiai dar viena 5 MP (1592 x 1944) Movols kamerų sistema, kurią, atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį, laikau vienu geriausių pasirinkimų.

Čia jau yra metalinio korpuso, 5 MP lauko kamera, kurią labai paprasta prijungti. Ji truputi brangesnė, bet čia fiksuojamas detalesnis vaizdas ir galima įžiūrėti automobilių numerius net jiems stovint dideliu atstumu nuo kamerų. Nakties metu vaizdo kokybė taip pat yra gera, o ir matymo kampas didžiulis (4:22 min.).

Apibendrinus, iš šių keturių kamerų sistemų rekomenduoju rinktis būtent šį modelį. Kainos skirtumas yra nepalyginamai mažesnis, nei gaunamo vaizdo kokybės padidėjimas.“

O ką daryti jei nėra galimybės naudoti laidus ir taip prijungti kameras? Tada apžvalgininkas rekomenduoja CCTV kamerų sistemas, kurios duomenys perduoda per WiFi.

Geriausios kokybės skaitmeninės kameros su 2-4 MP

Visi komplektai iš Lenkijos ir yra parduotuvės kuponų: spauskite Get coupons.

„Hiseeu“ - 4 kamerų, 8 kanalų, naktinio matymo, WiFi, 2 MP, 1080P

„Hiseeu“ - 4/8 kamerų, 8 kanalų, naktinio matymo, POE, 4 MP, 1440P

„Hiseeu 2 MP kamerų sistemoje turime skaitmeninį signalą ir čia skirtumo nuo IP bei įprastų laidinių HD kamerų praktiškai nėra (5:05 min. ir 5:35 min.). Žinoma, tai priklauso nuo pačių kamerų matricų ir kitų niuansų, bet nelendant į detales galiu pasakyti, kad tokios WiFi kameros vaizdo atžvilgiu yra tokios pat kokybiškos, kaip ir FHD kameros.

Čia tik laidų yra ženkliai mažiau, turime maždaug 3 metrų ilgio kameros maitinimo laidą. Bet iškart atminkite, kad WiFi nėra toks patikimas, kaip įprastas laidas. Aplinkui yra įvairių kliūčių ir kaimynų skleidžiamų WiFi signalo, kurie gali trukdyti jums gauti tolygų vaizdą.

Tad realiai tokios kameros nuo pačio vaizdo imtuvo turėtų būti nutolusios ne toliau, kaip iki 25 metrų ir čia, kai joms niekas netrukdo. O jei yra kliūčių, tada 15-20 metrų atstumu. Palyginimui - analoginės kameros gali būti nutolusios ir 500 m. 

Bet jei nėra galimybių visur išvedžioti laidų ir aplinkui niekas netrukdys, tada toks WiFi kamerų rinkinys yra labai geras pasirinkimas.“

„Taip pat už tokią kainą yra labai geras DEFEWAY kamerų variantas. Jas yra paprasta prijungti ir šios kameros maitinimą jau gauna nuo pačio vaizdo imtuvo.

Manau, kad už tokią kainą DEFEWAY kamerų vaizdo kokybė yra tiesiog nuostabi (7:09 min.) ir net nežinau ką geriau būtų galima rasti tokioje kainų kategorijoje. Čia ir mikrofonas yra, ir naktinis matymas, ir atsparumas vandeniui, ir t.t. Tikrai puikus variantas.

Verta atkreipti dėmesį ir į dar dvi labai panašias Hisseu ir Techege kamerų sistemas. Šios dvi sistemos yra kone identiškos, tik štai Techege turi nuotolinio valdymo pultelį ir kai kuriems tai gali būti svarbus privalumas, bei šiose kamerose yra daugiau šviesos diodų, bet praktika rodo, kad ir Hisseu turimo mažesnio kiekio diodų pilnai užtenka.

Tokių 4 MP kamerų vaizdo kokybė yra kiek geresnė už 3 MP DEFEWAY (8:12 min.).“

Aukščiausia kokybė su 5 MP raiška

Ir galiausiai turime dar keletą apžvalgininko anksčiau išbandytų ir pasiteisinusių 5 MP kamerų sistemų.

„G. Craftsman“ - 2/4/6/8 kamerų, iki 8 kanalų, judesio ir veido aptikimas, spalvotas naktinis filmavimas, POE, 5 MP, 1920P CCTV kamerų sistema su mikrofonu, IP66, APP

  • Aliexpress – su siuntimu nuo 197 €
  • iš Kinijos

„G. Craftsman“ - 4 kamerų, iki 8 kanalų, judesio ir veido aptikimas, spalvotas naktinis filmavimas, POE, 5 MP, 1920P CCTV kamerų sistema su mikrofonu, IP66, APP

  • Aliexpress – su nemokamu siuntimu 274 €
  • iš Ispanijos

„Šios kamerų sistemos yra šiek tiek brangesnės, už mano prieš tai aptartas, bet čia jau turime 5 MP (1920P) ir tai reiškia, kad vaizdo kokybė yra aukštesnio lygio, vaizdas detalesnis (8:39 min.).

Be šio akivaizdaus privalumo, čia galima ne tik laidu, per POE jungtį, prijungti iki 8 kamerų, bet ir belaidžiu būdu prijungti dar 8 kameras. Tad iš viso galime turėti net 16 kamerų su 5 MP.

Taip pat čia yra visokių programinių privalumų, kaip „palikti daiktai“, „pavogti daiktai“ ir t.t., kai tuo tarpu mano jau anksčiau aptartose sistemose tėra judesio detektoriai. Visgi, šioje G. Craftsman kamerų sistemoje nėra mikrofono.

Ir jei jums šio dalyko reikia, tada galima įsigyti G. Craftsman kamerų rinkinį su šia funkcija. Jame yra viskas tas pats, kaip jau ir aptariau prieš tai. Na, dar dizainas kažkiek skiriasi.“

„Galiausiai norių pabrėžti, kad visos mano aptartos kamerų sistemos palaiko programėles ir galimybę nuotoliniu būdu, tiesiog savo telefone peržiūrėti filmuojamą vaizdą.

Tad ir kurioje pasaulio vietoje bebūtumėte, galėsite matyti kas dedasi šalia jūsų namų ar darbovietės.

Žinoma, reikia, kad tuo metu tiek telefonas, tiek ir pati kamerų sistema būtų prijungti prie interneto. Jei jis bus silpnesnis nei 3G, tada visa fiksuojama informacija bus išsaugoma kietajame diske arba debesyje.

Tad štai kokie tokių stebėjimo kamerų sistemų skirtumai. Aš, žinoma, nelindau į smulkias technines detales, kodekų skirtumus, apžvalgos kampus, matricas, kadrų skaičių ir taip toliau.

Juk tai daugeliui yra ne taip reikšminga ir jei tik yra noras, galima pasižiūrėti konkretaus kamerų modelio apžvalgą. O aš čia trumpai pristatyčiau ir pasakiau esminius gerų kamerų sistemų skirtumus.

Ir būtent tų kamerų sistemų, kurios jau yra išbandytos ir daugelio apžvalgininkų bei pirkėjų giriamos už savo kokybišką darbą ir gerą kainą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (1)