„Su tokia kamera jūs galite įžiūrėti blusą ant šalia prabėgusio šuns kailio“. Aukščiausio lygio 6, 8 ir 12MP lauko ir vidaus „Dahua“ kameros, kurios pagal kainą ir kokybę beveik neturi konkurentų („Dahua“ apžvalga, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-03-02 14:37
Priminsiu, kad bet kuri kiniško brand`o stebėjimo kamera/DVR/NVR gali būti naudojami tik izoliuotame tinkle, be išėjimo į internetą ar prieigos iš interneto/wifi. Priešingu atveju kamerą reikėtų traktuoti kaip "public webcam". Tai galioja kažkokiai daliai vakarietiškų produktų, naudojančių kiniškus komponentus. Išimtis - kameros, į kurias galima perrašyti open source firmware.
amas 2020-03-02 16:04
Tai jei aš naudosiu tokia kamerą objekto apsaugai, man reiktu nerimauti dėl, tų kurie kėsinsi į tą objektą privatumo? Miegamajam gal ir nesveika būtu kažkas tokio. Bet namo išorės stebėjimui, man giliai poc*ui, kad dar kažkas tai mato.
amas 2020-03-02 16:05
Tai jei aš naudosiu tokia kamerą objekto apsaugai, man reiktu nerimauti dėl, tų kurie kėsinsi į tą objektą privatumo? Miegamajam gal ir nesveika būtu kažkas tokio. Bet namo išorės stebėjimui, man giliai poc*ui, kad dar kažkas tai mato.
HardAxe 2020-03-02 16:25
ir taip ir ne. 1. Kamera sumažina tavo tinklo saugumą, pasinaudojus ja galima lengviau įsilaužti į tavo namų tinklą. Čia gali būti nuo labai blogai iki nieko tokio, rizikos faktorius gal nėra dielis daugeliui vartotojų. Priklauso ką iš IT technikos turi namuose. Čia žiūrint iš IT pusės. Ir čia gali nukentėti tiesiog nuo atsitiktinio hakerio, kuris ieškos pirmos pasitiakiusios kameros internete, nekreipdamas dėmesio į savininką, šalį ir t.t. 2. Matydamas tavo apsaugos kamerų vaizdus gali žinoti kada tavęs nėra namie, koks turtas kada paliktas ir kada/kaip ateiti jo pasiimti. Čia labiau galioja wifi kamerom, nes laidinės kameros taip lengvai su adresu nesusiesi. Bet... Jeigu tu saugai savo mašiną daugiabučio kieme nuo tų kur įbrėžia ir pabėga, ar kiemą nuo kaimyno šunų/paauglių, tai jokio skirtumo. Kaip ir rašiau, jeigu ta kamera gali būti viešai transliuojama tai viskas ok. Aš ir pats turiu nusipirkęs kažkokią kinietišką 5mpx kamerą už papigiai, už kurią dar atidavė pinigus, nes nesugebėjo paaiškinti, kodėl perkrovus (reboot, net elektros neatjungus) dingsta data ir laikas. Kaip sakai - nededu jos į miegamą, konfigūruodamas nurodžiau blogą gateway/DNS tai ji atrodo pakankamai naudotina. Kad apriboti ją nuo interneto nereikia būt raketų inžinierium
bahuriux 2020-03-02 19:32
Dahua pikselių. ;P
justt 2020-03-02 20:39
dirbu su dahua kamerom, blusos ant suns kailio tikrai neyziuresit, cia gerokai perdeta. Straipsnis uz pinigus
justt 2020-03-02 20:44
O del saugumo, tai priejima prie kameros per p2p adresa dahua tikrai turi, garantuoju 100%, su kuo jie dalinasi tai, cia jau kitas klausimas
justt 2020-03-02 20:45
O del saugumo, tai priejima prie kameros per p2p adresa dahua tikrai turi, garantuoju 100%, su kuo jie dalinasi tai, cia jau kitas klausimas
VikceII 2020-03-02 21:55
buvau iskviestas pas pareigunus kad mano kamera buvo kaip ir atvira (tikrino per https://www.insecam.org/en/bycountry/LT/ ) kamera grynas kinas bet ale su slaptazodziai ir t.t. tai isklausinejo kas zinot galet slaptazodzius kaip ir nenumaniau nes ir zmona nelabai ten gaudos. tai realiai, gryzes istikrinau kad iphone pirkta programele uz pinigus pertransliuodavo mano kamera teko istrinta atjungti visus port foward ir grzyt prie kinu cloud..
HardAxe 2020-03-02 23:08
čia nulaužtų kamerų sąrašas? iš principo šitos kiniškos kameros du tris bėdas: * bando jungtis į kinišką debesį, kad tu (ir pusė kinijos) galėtum matyti kas vyksta tavo namuose. * palieka atsarginį slaptažodį prisijungimui, kurį kartais nulaužia ir hakeriai. Tai kinijos gamintojai, kinijos spec tarnybos ir hakeriai gali žinoti slaptažodį * rašo šūdiną softą, kurį šiaip kažkas lengvai nulaužia. Šitas kažkiek guodžia, kad kamera labai lengvai nesusiras kelio į internetą, nes pilna bugų ir prie jos kinai pasijungs tik nebandant visko blokuoti. Čia Dahua saugumo skylių sąrašas: https://www.cvedetails.com/vulnerabilit ... urity.html p.s. palyginus google nest kamera apskritai neveikia, jeigu nėra prijungta į debesį. Tai google gal ir teikia saugesnį servisą, bet jie turi tavo duomenis.
VikceII 2020-03-03 16:03
kaip supratau daugiau tu kameru kurios pacios per ivairias programas ir bugus islenda i interneta.. tai vien paziurejus kiek kitose salyse tai musu lietuvele su ~20vnt visai dzin p.s. kaikurias kartais ir eina valdyt tiesiog spaudi ant vaizdo ir ziuri ka turi