„Su tokia kamera jūs galite įžiūrėti blusą ant šalia prabėgusio šuns kailio“. Aukščiausio lygio 6, 8 ir 12MP lauko ir vidaus „Dahua“ kameros, kurios pagal kainą ir kokybę beveik neturi konkurentų („Dahua“ apžvalga, Video)  (11)

„Jau senokai norėjau apibendrinti savo išbandytas vaizdo stebėjimo kameras, jų galimybes, kuo vienas modelis pranašesnis už kitą ir šioje apžvalgoje jums viską pabandysiu pateikti labai konkrečiai ir be didelių išvedžiojimų. Čia pristatysiu tik pačias kiečiausias kameras, kurias galima įsigyti už puikią kainą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas yra išbandęs daugybę įvairių vaizdo stebėjimo kamerų bei jų sistemų, tad jis labai gerai supranta šį produktų segmentą ir jo niuansus.

Taip pat jis tvirtina, kad pirkti iš Kinijos internetinės parduotuvės yra kur kas naudingiau, nes šios kameros kainuoja ženkliau pigiau, palyginus su vietinėse elektronikos parduotuvėse parduodamais produktais.

„Tiesiog vietinėse parduotuvėse reikia mokėti pinigus už patalpų nuomą, su tuo susijusius mokesčius, papildomą reklamą ir taip toliau. Ir visos šios išlaidos yra įskaičiuojamos į galutinę kainą.

Na, o internetinėse parduotuvėse nėra tokių išlaidų, tad ir tokie produktai, kaip vaizdo stebėjimo kameros, yra pigesni.

Ši apžvalga bus labai naudinga tiems, kurie ieško kamerų su aukščiausia vaizdo kokybe ir tiems, kuriems reikia ypač detalaus vaizdo.

Čia apžvelgsiu 6, 8 ir net 12 MP kameras. Tokios kameros yra įrengiamos prie prekybos centrų, gatvėse, stadionuose, oro uostuose, stotyse ir ten, kur reikia aukščiausios kokybės vaizdo. Tai yra svarbu dėl to, kad būtų galima įžiūrėti žmogaus veidą ir net ganėtinai smulkų užrašą.

Be to, šioje apžvalgoje aš per daug nesigilinsiu į technines kamerų detales, kaip jas prijungti ir panašiai. Kiekvieną iš paminėtų modelių jau esu išbandęs ir padaręs atskiras apžvalgas, tad čia gausite tik koncentruotą informaciją.“

„Tikriausiai esate girdėję apie tokias vaizdo stebėjimo segmente besidarbuojančias kompanijas, kaip Dahua ir Hikvision.

Iš esmės tai yra pagrindinės šio segmento kompanijos, kurios pačios pirmos ir pateikia visas technines naujoves.

Ir šįkart aptarsiu pačias įdomiausias ir geriausias Dahua vaizdo stebėjimo kameras, kurios geriausiai atitinka kainos ir kokybės santykio apibrėžimą.“

Jei nestate girdėję apie Dahua, turbūt bus įdomu sužinoti, kad tai antras pagal dydį vaizdo stebėjimo produktų gamintojas pasaulyje, turintis platų produktų spektrą ir nuolat investuojantis į naujas bei pažangias technologijas. Šis gamintojas priklauso elitiniams Kinijos brandams, kurie ne kopijuoja, o naujas technologijas kuria patys. 

Apžvalgininkas pirmiausiai aptaria paprastesnes ir tuo pačiu pigesnes vaizdo stebėjimo kameras, o kuo toliau – tuo jos tampa šiek kiek brangesnės, bet ir tuo pačiu funkcionalesnės.

„Dahua IPC-HDBW4631R-AS“ - 6MP, kupolo formos patalpų ir lauko kamera, 30 m naktinis filmavimas

„Dahua IPC-HDBW4631R-AS yra kupolo formos 6MP kamera. Biudžetinis variantas, bet labai geras: Sony matrica, 3072 × 2048 raiška, 20 kadrų per sekundę (1:55 min.).

Tokių parametrų kamera ir dar už tokią kainą – puikus variantas. Be to, čia yra 2.8 arba 3.6 mm objektyvas bei daugiau nei 100 laipsnių matymo kampas. Taip pat yra naktinis matymas ir nakties metu gerai fiksuoja vaizdą iki 30 metrų. Nakties metu fiksuojamas nespalvotas vaizdas.

Taip pat verta pažymėti, kad palaikomas H.265 vaizdo kodavimas, kas reiškia, kad taip vaizdo įrašas užims mažesnį kiekį jūsų duomenų saugykloje.

Čia turime ir WDR techninį sprendimą, reagavimą į judesį bei sankryžos kirtimą ir t.t. Bet svarbiausia, kad ši kamera puikiai filmuoja dienos bei nakties metu ir kas tikriausiai daugeliui yra didelis privalumas, kad tai POE kamera. Kas reiškia, kad kamera laidu prijungiame prie interneto ir tuo pačiu laidu ji yra maitinama.

Taip pat ši kamera palaiko iki 128 GB atminties kortelę ir turi mikrofoną bei garsiakalbį, tad per ją galima bendrauti ir su žmonėmis.

Prie jos netgi galima papildomai prijungti sireną ir jei kas nors prisiartins prie jūsų namų ar kito objekto, suveiks kameros judesio daviklis, jūs į telefoną iškart gausite žinutę, o kamera aktyvuos sireną ir taip išgąsdins netikėtą įsibrovėlį. Tad čia turime ir namų signalizaciją.“

„Kur galima panaudoti tokią kamerą? Kadangi ji atrodo tikra estetiškai, tai ją galima pritvirtinti ir darbo vietoje, kad ir šalia kasos aparato.

O kadangi ji atitinka IP67 atsparumo vandeniui standartą, tai ją galima pritvirtinti ir lauke.

Beje, visa kameros programa yra anglų bei rusų kalbomis, tad naudotis yra visiškai paprasta. O ir pats kameros prijungimas yra taip pat lengvas.“

„Dahua IPC-HFW4631M-AS-I1“ - 6MP, cilindro formos lauko kamera, 50 m naktinis filmavimas

  • Aliexpress – nuo 71 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress)

„Tai jau yra lauko kamera (4:25 min.) ir pagrindinis jos skirtumas nuo prieš tai aptartos yra tai, kad nakties metu ji geba fiksuoti vaizdą iki 50 metrų.

Šią kamerą galima pritvirtinti prie savo namų ar sodybos ir matysite viską, kas dedasi šalia jūsų objektų.“

„Dahua IIPC-HFW4631F-ZSA“ - 6MP, cilindro formos lauko kamera, 80 m naktinis filmavimas

  • Aliexpress – nuo 85 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress)

„Na, o pridėjus dar keletą eurų, galite įsigyti tokiomis pačiomis savybėmis pasižyminčią kamerą, bet turinčią reguliuojamą 2.7-13.5 objektyvą (4:37 min.).

Su šia kamera ne tik galėsite priartinti vaizdą, bet ir kamerą fokusuoti į konkretų norimą stebėti vaizdą. Pavyzdžiui, įžiūrėti automobilio numerį.

Be to, šios kameros IR diapazonas jau pasiekia net 80 metrų, kas išvis yra kažkas grandiozinio. Kameroje yra ir labai geras mikrofonas.

O kalbant apie naktinio filmavimo galimybes, tai šioje kameroje šis vaizdas yra geriau apdorojamas ir jame lieka mažiau triukšmo – vaizdas detalesnis ir atrodo, kad žiūrėtume tarsi dienos metu filmuotą vaizdą (5:15 min.).“

„Dahua IPC-HFW5631E-Z“ - 6MP, cilindro formos lauko kamera, net 100 m naktinis filmavimas

  • Aliexpress – nuo 195 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress)

„O ši kamera yra dar kietesnė už mano prieš tai paminėtas (5:22 min.). 6MP lauko kamera su IR siekiančiu iki 100 metrų – kažkoks kosmosas.

Kalbant trumpai, šioje kameroje yra viskas, ką turi ir mano jau minėti modelį, tik kiekvienoje srityje truputi daugiau: truputi didesnis matymo kampas, daugiau kadrų per sekundę (25fps), dar kokybiškesnis vaizdas ir t.t.

Visgi, čia jau kaina yra didesnė ir ne kiekvienam pagal kišenę. Bet jei jūsų biudžetas dar leidžia – pirkite, tikrai nepasigailėsite.

Tai yra viena geriausių lauko kamerų. Garantuoju, kad vietinėse parduotuvėse tokių parametrų kameros kainuoja 3-4 kartus brangiau, tad čia yra puikus variantas.“

„Dahua DH IPC-HFW4831E-SE Ultra“ - 8MP, cilindro formos lauko kamera, 4K/15kps raiška, 40 m naktinis filmavimas

„Štai ir perėjome prie 4K vaizdo raiškos. Tokia 8MP kamerų kamera iš Dahua užtikrina 3840 x 2160 raišką. Tiesa, čia turime 15 kadrų per sekundę, bet tai vis tiek yra gerai (5:57 min.).

Objektyvas kameroje yra fiksuotas ir galima rinktis 2.8 arba 4 mm. 2.8 mm atveju yra didesnis matymo kampas, kuris siekia 110 laipsnių.

Ši kamera yra pilnai autonomiška, su savo programine įranga ir operatyvia 512MB atmintimi bei 32 MB talpykla.

IR siekia iki 40 metrų ir vertinant bendrai, tai yra labai gera kamera už tokią kainą (6:33 min.).“

„Dahua IPC-HFW81230E-ZE HFW81230E-Z“ - 12MP, cilindro formos lauko kamera, 4K/25kps

„Ir galiausiai turime pačią šauniausią kamerą, iš visų mano paminėtų. Tai yra 12MP Dahua kamera, kuri buvo pristatyta Australijoje vykusioje technikos parodoje ir ten tokiame produktų segmente tapo nugalėtoja (6:45 min.).

Čia turime net 4000 x 3000 raišką ir 25 kadrų per sekundę. Nuo tokių skaičių man net oda šiurpsta.“

„Dėka Sony Starvis technologijos, ženkliai pagerėja vaizdo kokybė ir sumažėja bendras triukšmas – vaizdo kokybė yra puiki tiek dienos, tiek ir nakties metu (7:08 min.).

Čia turime 90 laipsnių matymo kampą, 4x optinį vaizdo priartinimą ir 10x skaitmeninį priartinimą. Trumpai tariant, su tokia kamera jūs galite įžiūrėti blusą ant šalia prabėgusio šuns kailio.

Protinga kamera su programine įranga ir turinti 1 GB operatyviosios atminties. Ši kamera ne tik sugeba reaguoti į objektus, sankryžos kirtimą ir panašius dalykus, kuriuos turi mano jau anksčiau minėtos kameros, bet ir analizuoja bei atpažįsta veidus ir net turi specialų temperatūros žemėlapį. Veikia tarsi termovizorius ir nuo šios kameros tiesiog neįmanoma pasislėpti (7:28 min.).

Dažniausiai tokios kameros paprastai net ir neįsigysite. Jų įprastose parduotuvėse nepardavinėja. O net jei ir kažkur pavyks ją rasti, tai nenustebkite, bet jos kaina sieks ir visus 2 000 eurų.

Tuo tarpu Aliexpress parduotuvėje tokią kamerą galite įsigyti 4-5 kartus pigiau – už 440 eurus. Puikus variantas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(8)
(5)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: