„Ne veltui šiuo metu tai pats perkamiausias vaizdo registratorius - už tokius pinigus geresnio varianto tiesiog nėra, o ir brangesni laimi tik kažkuriuo vienu parametru“. Išbandė masiškai šluojamą „Xiaomi 70mai Pro“ ir palygino su „Xiaomi Yi“ („Xiaomi 70mai Pro“ apžvalga, Video)  ()

„Jau ne pirmi metai, kaip savo apžvalgose teigiu, jog kol kas neradau tinkamos alternatyvos Xiaomi Yi Smart Dash Cam vaizdo registratoriui. Kainos, kokybės ir funkcionalumo atžvilgiu, tai yra geriausias variantas. Išbandžiau dešimtis įvairių vaizdo registratorių ir nei vienas jų neaplenkė Xiaomi Yi. Bent jau iki šiol. Panašu, kad radau jam alternatyvą ir tai yra 70mai Dash Cam Pro. Tai nežmoniškai populiarus vaizdo registratorius, pasižymintis puikiu funkcionalumu ir adekvačia kaina. Vien Aliexpress jį yra nupirkę virš 100 000 pirkėjų, o kur dar kitos parduotuvės. Drąsiai galima teigti, kad 70mai Dash Cam Pro – bestseleris.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas tvirtina, kad internetinėse parduotuvėse galima įsigyti anglišką arba rusišką „70mai Dash Cam Pro“ versiją, bei papildomai dar įsigyti GPS modulį ir atminties kortelių.

„Aš įsigijau anglišką registratoriaus versiją, kadangi rusiška versija nepalaiko balso komandų, o angliškoje tokia galimybė yra.“

Apžvalga pradedama nuo registratoriaus išpakavimo ir pakuotės aptarimo.

„Dėžutė yra labai simpatiška, puikiai supakuota ir apsaugota, kad nenukentėtų kelionės metu.

O viduje randame naudojimosi instrukciją, plastikinį įrankį, 3,5 metro ilgio USB-microUSB laidą, automobilinį įkroviklį su dviem USB jungtimis – tad ne tik energiją gaus registratorius, bet ir bus galima įkrauti kokį nors elektronikos prietaisą – dvi antistatines plėveles, patį registratorių ir laikiklį su lipnia juosta, skirtą pritvirtinti šį registratorių prie priekinio automobilio lango.“

„Šis vaizdo registratorius yra tiesiogiai pritvirtinamas prie priekinio automobilio lango ir laikosi labai tvirtai.

O kadangi kiekvieno automobilio langas vis kitoks, tai registratoriaus objektyvą galima reguliuoti – pakelti aukščiau ar žemiau. Protingas gamintojo sprendimas.

Tad čia turime Sony IMX335 jutiklį su 5 MP kamera ir objektyvo apžvalgos kampas siekia 140 laipsnių.

70mai Pro vaizdo registratorius palaiko 1440p ir 1944p raiškas, kuri yra 2,5 karto geresnė už Xiaomi 70mai.“

„Ant korpuso taip pat matyti, kad 70mai Pro turi garsiakalbį, microUSB jungtį per kurią ir vyksta registratoriaus maitinimas energija bei microSD kortelės lizdas – iki 64 GB.

Beje, reikia ne mažesnės, kaip 10 klasės atminties kortelės. Asmeniškai naudoju tik Netac atminties korteles.

Ant 70mai Pro korpuso yra mikrofonas ir šviesos indikatorius. Galinėje pusėje turime ekranėlį ir 5 valdymo mygtukus.

Ir valdymas šio registratoriaus yra visiškai paprastas:

  • pagrindinis mygtukas įjungia/išjungia registratoriaus ekraną – taip nakties metu ekranas netrukdys vairuoti;
  • kairysis mygtukas įjungia/išjungia įrašomo vaizdo garsą;
  • sekantis mygtukas aktyvuoja 30 sekundžių trukmės avarinį įrašą, kurį išsaugo vidinėje atmintyje ir ant jo neįrašys kito vaizdo įrašo;
  • sekantis mygtukas leidžia peržiūrėti galeriją: nuotraukas ir vaizdo įrašus;
  • o dešinysis mygtukas leidžia nukeliauti į registratoriaus nustatymus.“

„Čia jau galime įjungti/išjungti WiFi; keisti smūgių daviklio jautrumą; formatuoti atminties kortelę; keisti datą ir laiką; automatinį ekrano išsijungimą; vaizdo glaudinimo formatą – H.264 arba H.265 ir geriau rinkitės H.265, nes taip vaizdo įrašas išliks tokios pačios geros kokybės ir atminties kortelėje užims mažiau vietos.

Taip pat galima keisti ir vaizdo įrašo raišką: 1944p, 1440p, 1080p; reguliuoti garsiakalbio garso lygį; aktyvuoti automobilio statymo režimą bei ADAS sistemą. Tik pastaruoju atveju reikės ir GPS modulio.“

Kalbant apie automobilio statymo režimą – „parking mode“ – tai čia registratorius pradės automatiškai filmuoti kas vyksta aplink automobilį, kai į jį stovinti aikštelė kas nors trinktelės ar bandys įsilaužti.

„Automatiškai atliekamas 1 minutės trukmės vaizdo įrašas ir registratoriaus ekranas neįsijungia, tik matyti šviesos indikatorius ant korpuso.

70mai Pro turimos 500 mAh talpos baterijos energijos užteks padaryti 40 tokių vaizdo įrašų. Bendrai, labai naudinga ir praktiška funkcija.“

ADAS techninis sprendimas veikia kartu su GPS moduliu ir yra naudingas dėl tos priežasties, kad vairuotojui teikia papildomus įspėjamuosius signalus, kurie padeda užtikrinti saugų vairavimą visos kelionės metu.

ADAS techninis sprendimas geba sekti ant kelio nubrėžtų baltų linijų kontūrus, o tuo atveju kai jas neatidžiai ar neapdariai kertate, „Xiaomi 70mai Pro“ pradeda skleisti įspėjamąjį signalą.

Šio sprendimo pagalba taip pat yra stebimas priekyje važiuojantis automobilis, o kai atstumas nuo jo pasidaro nepakankamai saugus, apie tai vėl pranešama garsiniu signalu.

„Kad šiame vaizdo registratoriuje yra WiFi, man labai patinka. Ir dar geriau, kad mano kiti turimi vaizdo registratoriai ant galinio automobilio lango bei davikliai, stebintys automobilio ratų slėgį ir temperatūrą yra suderinami su viena oficialia 70mai programėle.

Dabar nereikia diegtis trečiųjų šalių programėlių ir viskas yra vienoje vietoje – labai patogus dalykas.“

Kaip vaizdo registratorių prijungti prie „70mai“ programėlės?

Tereikia atsisiųsti ir įsidiegti „70mai“ programėlę, ją atsidaryti ir pasirinkti „pridėti“ (6:40 min.).

Toliau iš pateikiamo įrenginių sąrašo pasirinkti „70Mai Smart Dash Cam Pro“ ir paspausti mygtuką „toliau“.

Atsidarys WiFi ryšių sąrašas ir reikia pasirinkti tą, kuriame matote „70mai“ ir dar keleto skaičių bei raidžių kombinaciją.

Tada beliks suvesti prisijungimo kodą, kurį matysite pačiame vaizdo registratoriaus ekrane, ir paspausti mygtuką ant vaizdo registratoriaus dėl galutinio prisijungimo patvirtinimo.

„Ir viskas, jūsų telefonas jau bus susietas su registratoriumi ir iškart telefono ekrane galėsite matyti filmuojamą vaizdą.

Čia galite daryti nuotraukas, jas bei vaizdo įrašus peržiūrėti ir atsisiųsti į telefoną. Labai patogus dalykas.

O paspaudę viršutiniame dešiniajame pagrindinio programėlės lango kampe esantį mygtuką, pateksite į nustatymus ir čia turime visus tuos pačius nustatymus, kaip ir pačiame registratoriuje. Tik čia jau yra ir rusų kalba, kas man yra labai patogu.

Beje, svarbus momentas. Per programėlę atkeliauja ir registratoriaus programinės įrangos atnaujinimas.

Tad registratoriaus nereikia nuimti nuo automobilio lango, jį neštis namo, prijungti prie kompiuterio, iš oficialios svetainės atsisiųsti programinės įrangos atnaujinimą ir melstis, kad jos diegimo metu registratorius nepakibtų.

O čia viskas paprasta. Pati programėlė informuoja apie naują programinės įrangos versiją ir belieka ją atsisiųsti ir įdiegti. Paprasčiau ir saugiau jau nebūna.“

„70mai Pro“ registratoriaus praktinis bandymas

Apžvalgininkas tvirtina, kad jam ne tik patiko „70mai Pro“ funkcionalumas, bet ir tai, kaip jis puikiai atrodo pačiame automobilyje.

„Jis užima labai mažai vietos ir netrukdo matyti, kas dedasi aplinkui. Tai, kad šis registratorius yra prilipdomas prie lango – ir pliusas, ir minusas.

Nėra galimybės registratorių pasukti į šonus, tačiau šiuo atveju jį yra labai greita ir paprasta nuimti bei registratorius yra prie pat stiklo, kas reiškia, kad jis užima mažiau vietos, netrukdo vairuotojui matyti, kas dedasi aplinkui ir svarbiausia – nevibruoja, tad fiksuojamo vaizdo kokybė bus puiki.“

„Bematant šiuos registratoriaus vaizdus tikriausiai kilo klausimas: O kodėl taip kvailai prijungtas tas laidas prie 70mai Pro?

Čia jis yra nuo mano kito Xiaomi registratoriaus ir tiesiog tingėjau lįsti į automobilį ir jį specialiai keisti. Juolab, kad jis tinka ir 70mai Pro modeliui. Man netrukdo, na, o jūsų pritvirtintas laidas atrodys simpatiškiau.“

Ir galiausiai apžvalgininkas pereina prie įdomiausios dalies – „70mai Pro“ praktinio bandymo. Nuo 9:18 min. galite pasižiūrėti, kaip šis vaizdo registratorius filmuoja dienos metu.

„Vaizdo kokybė yra puiki ir tą galite matyti jūs patys. Labai gera detalizacija, ryškumas, automobilių numeriai matyti ir iš ganėtinai toli, geras dinaminis diapazonas ir net tokią apniukusią dieną matome puikų vaizdą.

Dažnu atveju pigūs vaizdo registratoriai tokiomis oro sąlygomis vargsta ir sunkiai dorojasi su pasiskirsčiusia saulės šviesa. Dangus tada tampa šviesus, o ant kelio vaizdas patamsėja. Su 70mai Pro nieko panašaus nėra ir vaizdo kokybė puiki.

Geriausiai skirtumai pasimato, kai tarpusavyje lyginami vaizdo registratoriai ir štai koks vaizdo skirtumas tarp 70mai Pro ir Xiaomi Yi modelio (10:09 min.).

Ir iškart galime matyti, kad 70mai Pro atveju yra didesnė detalizacija, malonesnis vaizdas ir Yi modelis laimi tik vienu aspektu – truputi didesniu matymo kampu. Nors ir Pro versijoje yra 140 laipsnių matymo kampas, kas yra tikrai daug.

Visais kitais aspektais 70mai Pro laimi: ir didesne raiška, ir geresniu objektyvu, vaizdo apdorojimu, kodavimu ir t.t. Bendrai, skirtumas yra ir jis akivaizdus. Vien tik pritraukus nufilmuotą kadrą jau galite matyti ryškų skirtumą (11:24 min.).“

„Nakties metu 70mai Pro taip pat filmuoja labai gerai: vaizdas ryškus ir gausus detalių (11:49 min.).

Lyginant su Xiaomi Yi registratoriumi, 70mai Pro vaizdas atrodo toks blausus ir net tamsus, tačiau taip netgi geriau.

Su Yi yra per daug šviesos ir toliau esančių automobilių numerius yra sunku įžiūrėti. Tad geriau jau su 70mai Pro turėti tamsesnį dangų, lyginant su Yi modeliu, bet geriau įžiūrimus automobilių numerius. Kas manau daugeliui yra svarbiausia.

O štai pastačius automobilį praktiškai visiškai tamsioje vietoje galite būti ramūs, 70mai Pro puikiai fiksuoja aplinkui esantį vaizdą ir jis ženkliai geresnis už Yi modelio.

70mai Pro šį Xiaomi Yi registratorių pasiunčia į nokautą ir čia tiesiog nėra prie ko prikibti.“

„Vaizdo registratorių perkame ne tam, kad jis filmuoti kuo gražesnius vaizdus, o tam, kad įraše kuo geriau matytume automobilių numerius, atsitikus kokiams nors įvykiui. Ir su šia užduoti 70mai Pro susidoroja geriau.

Kalbant apie 70mai Pro valdymą balsu, tai jis veikia stebėtinai gerai. Žinoma, reaguojama tik į angliškai pasakytas komandas. Rusiškoje registratoriaus versijoje tokios funkcijos iš vis nėra.

Valdymas balsu labai praverčia, kai vairavimo metu reikia įjungti/išjungti registratoriaus ekraną, padaryti vaizdo įrašą ar nuotrauką. Net ir su gremėzdišku akcentu tariamos komandos įvykdomos momentaliai (14:09 min.).

O kaip dėl ADAS sistemos? Nors aš pritvirtinau reikalingą GPS modulį ir 70mai Pro garsiniu signalu informuoja apie priešais važiuojantį mano automobilį esančią kitą transporto priemonę ir dėl to atsiradusią susidūrimo grėsmę (14:53 min.), bei per menko atstumo nuo automobilio (14:57 min.), bet ši sistema man vis tiek kelia abejonių.

ADAS techninis sprendimas geba sekti ant kelio nubrėžtų baltų linijų kontūrus, o tuo atveju kai jas neatidžiai ar neapdariai kertame, 70mai Pro pradeda skleisti įspėjamąjį signalą. Bet man šito patikrinti nepavyko, nes mūsų keliuose tų nupieštų linijų yra gana mažai.

Visgi, man šitas dalykas labiausiai patinka dėl to, kad dėka GPS modulio aš galiu vaizdo įraše matyti tikslias koordinates, kur filmavimo metu buvau, ir automobilio greitį.

Manau, kad vien dėl šių galimybių galima ir net reikėtų įsigyti šį GPS modulį.“

„Beje, šie duomenys įprastai nėra matomi. Ir vaizdo įraše bet kas šių koordinačių ir greičio nematys. Šie metaduomenys yra kiek paslėpti ir, pavyzdžiui, kompiuteryje peržiūrėdami vaizdo įrašą jų nematysite.

Tik per oficialią 70mai programėlę galėsite matyti šiuos duomenys. Ir tai yra gerai, nes kai šie duomenys paslėpti, juos visada galima išsitraukti, kai tik reikia. O jei jie būtų jau tiesiog uždėti ant vaizdo įrašo, tada galimybės juos pašalinti ir nebūtų. Na, manau supratote, ką norėjau pasakyti.

Tikrai ne veltui 70mai Pro yra toks nesveikai populiarus vaizdo registratorius. Aš jį išbandžiau ir galiu drąsiai rekomenduoti.

Fiksuojamas vaizdas yra puikios kokybės, valdymas balsu, GPS ir ADAS sistema, valdymas registratoriaus ir kitų įrenginių su viena programėle ir puiki kaina.

Net nežinau prie ko ir prikibti. Na gal kai kurie norėtų galimybės šį registratorių pasukti į šonus ir taip nufilmuoti jį sustabdžiusį policijos pareigūną, bet čia jau turėtume kitokį pritvirtinimą ir iškart atsirastų registratoriaus drebėjimo tikimybė. Tad čia ne argumentas.

Už tokius pinigus, tai – idealus vaizdo registratorius. Puikus kokybės, funkcijų ir kainų derinys. Geresnio registratoriaus už 70mai Pro aš dabar neturiu ir nemanau, kad greitu metu surasiu.

Žinoma, yra tokių registratorių, kurie geriau filmuoja nakties metu, turi dvi kameras, aprūpinti superkondensatoriais ir taip toliau. Bet jie yra geresni už 70mai Pro kažkokiu vienu aspektu, bet visais kitais parametrais pralaimi. Ir dažnai dar kainuoja, kaip geras žieminių padangų komplektas.

O čia turime puikų balansą. Ne veltui 70mai Pro yra toks perkamas – tikras liaudies registratorius.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi 70mai Pro“ vaizdo registratorius:

  • Banggood - 49.29€, be GPS
    • 50 vnt. išpardavimas, pasiūlymas iki kovo 5 d.
    • 1,86€ siuntimas į Lietuvą
  • Gearbest – nuo 54,72 €, be GPS (GPS modulis +13.95€);
    • 31 % nuolaida;
    • 0,38 € už siuntimą į Lietuvą.
  • AliExpress – 56,36 € be GPS, 65€ su GPS;
    • 40 % nuolaida;
    • 2,97 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Skytech68,49 € be GPS

„Xiaomi Yi Smart Dash Cam“ vaizdo registratorius:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(19)
(9)

Komentarai ()