Super populiarus robotas dulkių siurblys iš AliExpress - išbandė kaip siurbia, plauna ir kaip valdomas: „jei ne valdymas balsu, sakyčiau, kad pardavėjas prašo per mažai, nei jis iš tikrųjų yra vertas“ („LIECTROUX C30B“ apžvalga, Video, iš Italijos/Ispanijos sandėlių)  (1)

„Šiais laikais kone kiekvieną daiktą pradėjo vadinti išmaniu, tačiau didelė dalis jų tepalaiko Bluetooth ar WiFi techninį sprendimą ir per programėlę dar kažką galime su juo padaryti. Bet iš principo toks daiktas juk atlieka lygiai tą pačią funkciją, kaip ir ne išmani technika. Tarp daugybės tokių prietaisų tikrai išmaniais galime vadinti robotus dulkių siurblius. Įjungei ir jis pats važinėja po namus bei juos valo. Tai tikras technikos stebuklas. Ir šiandien išbandysiu super populiarų robotą dulkių siurblį LIECTROUX C30B“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai yra vienas populiariausių robotų dulkių siurblių Aliexpress parduotuvėje ir šios apžvalgos paskelbimo metu jį jau spėjo užsisakyti 8 000 pirkėjų.

Dar labiau stebina, kad šį modelį taip gerai vertina – net 4,9 balai iš 5 galimų.

Tad šiandien ir išsiaiškinsime ar tikrai LIECTROUX C30B (198,76 €) yra toks geras, kaip tvirtina pirkėjai.“

Apžvalgininkas pradeda nuo pakuotės turinio ir tvirtina, kad čia yra viskas, kaip ir standartinėje roboto dulkių siurblio pakuotėje: pats siurblys, įkrovimo stotelė, maitinimo adapteris su europietišku kištuku, 2 HEPA filtrai, 2 mikropluošto šluostės, atskiros talpos sausam ir drėgnam valymui, nuotolinio valdymo pultelis, 4 šoniniai šepetėliai, naudojimosi instrukcija ir papildomas įrankis išvalyti robotui bei nupjauti apsivyniojusiems plaukams.

„Kalbant apie roboto dydį, tai jis yra apie 33 cm skersmens ir 8 cm storio. Bendrai, geriausia, kad namuose robotui būtų skirta vieta, kad jis galėtų patogiai privažiuoti prie įkrovimo stotelės. Robotas gali pasislėpti ir po spintele, bet palikite jam maždaug 40 cm ilgio tarpą ir, kad tas tarpas būtų kokių 10 cm aukščio.

LIECTROUX C30B yra išvaizdus siurblys, bet čia ir viena problema – blizgus jo paviršius. Jis greitai renka pirštų atspaudus.“

„Siurblio korpusas pagamintas iš labai kokybiško plastiko. Tikrai panaudotos kokybiškos medžiagos ir siurblio korpusas nesibraižo.

O pačios vandens ir atliekų talpos yra pagamintos iš matinio, permatomo ir dar aukštesnės kokybės plastiko.

Kas man ypač patinka šiame siurblyje, tai jo talpų keitimo sprendimas. Įprastai siurbliuose jis yra paslėptas pačiame roboto centre ir reikia atidaryti roboto viršutinę dalį.

Su LIECTROUX C30B tai kur kas paprasčiau. Kone viena ranka išimama iš siurblio šono pritvirtinta talpa, ji išvaloma (ar pripildoma vandeniu), vėl atgal pritvirtinama ir siurblys toliau gali darbuotis. Labai patogus dalykas.

Dar vienas didelis pliusas, kad LIECTROUX C30B turi du šoninius šepetėlius, kurie super paprastai pritvirtinami. Tiesiog juos įspaudžiame į šiuos laikiklius ir viskas. Jokių varžtų, jokio papildomo darbo. Tai bus naudinga ir tais atvejais, jei aplink šiuos šepetėlius apsivynios plaukais. Šepetėlių valymas užtruks vos kelias akimirkas ir nereikės ieškoti atsuktuvo ar kito įrankio.“

Kaip darbuojasi „LIECTROUX C30B“?

„LIECTROUX C30B palaiko 4 darbo režimus: visų kambarių valymas, vieno kambario valymas, važiavimas ir valymas tik palei kambario kraštus bei konkrečios vietos valymas.

Greičiausiai jūs naudositės pirmuoju režimu. Bent aš tai naudojuos tik pirmuoju režimu. Tiesiog įjungsite robotą ir paleisite jį darbuotis. Kai jis baigs darbą, automatiškai grįš prie įkrovimo stotelės. Na, nebent jį iškviesite anksčiau.

Kalbant apie sausą valymą, tai man patiko, kad LIECTROUX C30B darbuojasi labai praktiškai. Juda tarsi gyvatėlė, sistemingai bei stengiasi maksimaliai kokybiškai išvalyti visą kambario plotą.

Ant kiliminės dangos jis taip pat užvažiuoja be jokių problemų ir ją išsiurbia ganėtinai gerai.

Be to, norėčiau atkreipti dėmesį, kad jo turimi jutikliai dirba išties šauniai ir siurblys elegantiškai priartėja prie stalo ar kėdės kojų ir nesitrankydamas juda link kito taško (4:20 min.).“

Apžvalgininkas tvirtina, kad „LIECTROUX C30B“ per vieną darbo minutę netenka 1 proc. baterijos energijos. O per pusvalandį šis siurblys išvalė 23 m2 plotą.

„Jei turite 50-60 m2 būtą, tai per pusvalandį šis robotas sutvarkys 30-40 m2 plotą. Ir čia viskas priklauso nuo to, kiek jūsų namuose yra baldų.

Iš esmės, jei turite 100 m2 dydžio plotą su apstatytais baldais, tai realiai valomas plotas bus apie 60-70 m2. Ir būtent tokiam plotui užteks vieno LIECTROUX C30B baterijos įkrovimo. O jei valomas plotas mažesnis, tai baterijos energijos dar ir liks.

Siurblys palaiko 3 siurbimo režimus: energiją taupantį, standartinį ir Turbo. Daugelis turbūt tikisi, kad įjungus energiją taupantį režimą, siurblys dirbs tyliai ir galėsite net eiti miegoti. Ne, taip su siurbliais tikrai nebūna ir jie vis tiek skleidžia tam tikrą triukšmą.

Kalbant apie sauso valymo kokybę, tai aš LIECTROUX C30B naudojau pasirinkęs Turbo siurbimą ir jei namuose greitai renkasi dulkės, jam užteks kas antrą dieną išvalyti kambarius ir jie bus visiškai švarūs.

Yra tik vienas minusas ir jis galioja absoliučiai visiems robotams dulkių siurbliams. Toks įrenginys kartais užkliūna už kilimų kraštų, ant grindų besimėtančių laidų ir panašių dalykų.“

„Kalbant apie šlapią grindų valymą, tai man patinka, kad čia nereikia nieko papildomai nustatyti. Pats robotas supranta, kad prie jo pritvirtinau grindų plovimui skirtą talpą ir telieka paspausti mygtuką Start. Šiuo atveju siurbimo galios ir valymo režimų keisti negalėsime. Robotas tiesiog pradeda plauti grindis ir viskas (6:28 min.).

Dar vienas didelis pliusas, kad valymo šluostė yra nuolat drėgna. Pripildėme šią talpą ir iškart mikrošluostė sudrėksta – vanduo yra po truputi leidžiamas per šias mažas angas.“

„300 ml vandens užtenka valandai darbo, tad ir kokio dydžio namai pas jus bebūtų, per šį laiką LIECTROUX C30B tikrai spės išplauti grindis.

Vienintelis čia nepatinkantis dalykas yra tas, kad robotas neatpažįsta dangos. Tai yra, jei pas jus linoleumas, kietos grindys ir panašiai – tada viskas gerai. Bet jei yra nedidelių kilimėlių, tada robotas ant jų užvažiuos ir pradės plauti, ko daryti nereikia. Tad prieš grindų plovimą reikėtų tokius kilimėlius patraukti nuo grindų.

Bendrai, LIECTROUX C30B plovimo galimybės man patinka. Čia aišku ne absoliučiai tobulas variantas, kadangi dėl savo konstrukcijos jis tiesiog fiziškai negali pasiekti pačių kambario kampų, bet turėti galimybę taip išplauti namų grindis yra didelis pliusas.

Kaip ir tas faktas, kad LIECTROUX C30B aprūpintas jutikliais, kurie neleidžia šiam robotui nukristi nuo laiptų bei kitų aukštų paviršių (8:10 min.).“

Apžvalgininkas taip pat teigia, kad ir kaip kiekvieną robotą dulkių siurblį, taip ir „LIECTROUX C30B“ reikia tinkamai prižiūrėti bei pašalinti apsivėlusius plaukus.

„Tą padaryti yra visai nesunku. Juolab, kad pakuotėje yra tam reikalingas įrankis. Su jo pagalba taip pat 100 proc. išvalysite sausų atliekų dėžutę.

Vandens talpos valymas yra super paprastas: įpilate truputi vandens, uždengiate dangtelį, stipriai pakratote talpą ir išpilate vandenį. Taip reikia padaryti keletą kartų ir vandens talpa bus švari.“

„LIECTROUX C30B“ programėlė „Tuya Smart“ ir jos suteikiamos galimybės

Apie šią programėlę apžvalgininkas pradeda kalbėti nuo 9:00 min. ir tvirtina, kad ją susieti su siurbliu yra visiškai paprasta.

„Programėlėje galite matyti kiek yra likę energijos siurblio baterijoje, taip pat galite rankiniu būdu valdyti siurblį, rinktis siurbimo galią, valymo režimą, nustatyti laiką, kada reikėtų siurbliui darbuotis. Tad galite sudaryti valymo tvarkaraštį ir siurblys dirbs tuo metu, kai jūsų nebus namuose.

Be to, jei nežinote kur gi jūsų namuose dabar yra siurblys, su programėle galima jį surasti. Spustelėjus mygtuką, siurblys skleis štai tokį signalą (10:00 min.).

Programėlėje galima peržiūrėti valymo istoriją (datą, laiką, valymo laiką, plotą ir žemėlapį) bei įjungti ar išjungti roboto kalbėjimą. Prieš atlikdamas kokią nors užduotį, robotas apie tai informuoja angliškai kalbančiu balsu ir po tam tikro laiko, tai pradeda erzinti. Tad šį kalbėjimą galime išjungti (10:28 min.).

Dar programėlėje matyti, kad šį robotą galima susieti su kitais išmaniųjų namų įrenginiais bei palaikomi balso asistentai, kaip Amazon Alexa ir Google Assistant, bei galima atsisiųsti ir įdiegti programinės įrangos atnaujinimus. Per šį laiką jau gavau du atnaujinimus ir tai yra gerai – vadinasi gamintojas rūpinasi savo produktų kokybišku veikimu.

Iš visų išmaniųjų funkcijų norėčiau atkreipti dėmesį 3 momentus:

  1. kai siurblys pradeda darbuotis, jis vėl iš naujo piešia žemėlapį. Galvojau, kad jis taip atnaujina senesnius žemėlapius ir taip pagrindinis žemėlapis tampa vis tikslesnis, bet taip nėra. Iš esmės didesnės naudos iš tų žemėlapių nėra;
  2. Apple Watch irgi palaiko Tuya Smart programėlę, tad galvojau, jog šį laikrodį galėsiu susieti su robotu dulkių siurbliu. Man tai būtų labai patikę. Tiesiog su laikrodžiu būčiau galėjęs duoti komandas šiam siurbliui, bet dėl kažkokių priežasčių tai neveikia;
  3. Google Assistant irgi veikia kažkaip įdomiai. Suporavimas čia vyksta, kaip ir greitai, net mažai ką pačiam reikia daryti, bet realiai siurblį galiu tik įjungti/išjungti. Jis vis tiek nepradeda darbuotis. Štai, tiesiog patys pasižiūrėkite (13:11 min.).“

„Tad jei LIECTROUX C30B nepalaikytų Google Assistant ir nebūtų galimybės suporuoti su Apple Watch, tai aš kaip ir neliūdėčiau. Negalima, tai negalima. Dabar šios galimybės yra, tačiau realiai jomis pasinaudoti negaliu. Ir tai nuvilia.

Kalbant apie kainą, tai apžvalgos skelbimo metu šis robotas dulkių siurblys kainavo apie 200 eurų ir už tokią kainą, tai yra labai geras variantas.

Puiki pagaminimo kokybė ir panaudotos medžiagos, gera išmanioji programėlė, labai geras drėgnas valymas ir tuo pačiu sausas.

Ir jei dar tinkamai veiktų Google Assistant bei turėtume visas galimybes su Apple Watch, tai tada sakyčiau, kad už jį netgi pardavėjas prašo per mažai, nei LIECTROUX C30B iš tikrųjų yra vertas.

Už tokią kainą, tai LIECTROUX C30B konkurentą matau tik vieną – Xiaomi robotą dulkių siurblį, tačiau pastarasis nepalaiko drėgno grindų valymo, tad čia jau išvadas darykite patys.“

Speciali akcija ir sąlygos

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress - 198,76 €;
    • 52 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
    • daugiau nei 8 000 pirkimų ir 4.9 bendras balas
    • iš Italijos/Ispanijos sandėlių, jokios rizikos dėl mokesčių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: