Idealus pasiūlymas norint sauso ir drėgno grindų valymo: „Joks kitas robotas siurblys taip gerai neplauna grindų, kaip šis - iš esmės čia turime iRobot Roomba, tik už trečdalį tos kainos“ („Xiaomi Viomi V2 Pro“ apžvalga ir testų rezultatai, Video, iš Lenkijos sandėlio)  ()

„Tai geriausias grindis plaunantis robotas dulkių siurblys iš visos plačios Xiaomi ekosistemos pasiūlos. Klausimas tik vienas: ar Viomi V2 Pro pasieks tokią pačią sėkmę, kaip ir Roborock serijos atstovai? Išsiaiškinkime visus Viomi V2 Pro privalumus, trūkumus ir kaip jis dirba realiomis sąlygomis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Viomi yra Xiaomi ekosistemos dalis ir ši kompanija gamina įvairius išmanius elektronikos įrenginius.

Kaip ir galima tikėtis, Viomi V2 Pro yra absoliučiai visais atžvilgiais geresnis robotas dulkių siurblys už pirmosios kartos Viomi V2.

Taip pat Viomi V2 Pro aprūpintas išmaniaisiais jutikliais, valdomas programėle, palaiko WiFi, išmaniąsias funkcijas, sausą bei drėgną valymą ir kt.

Turiu pasakyti, kad tokioje kainų kategorijoje, tai yra geriausiais variantas. Sunku būtų rasti pigesnį robotą dulkių siurblį su tokiomis specifikacijomis ir dar puikiomis grindų plovimo galimybėmis.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Viomi V2 Pro“ robotas dulkių siurblys:

  • Aliexpress347,39 €;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamai pristatys per 2-5 d.
  • Aliexpress365,91 €;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • už 12,84 € pristatys per 2-5 d.

Apžvalgininkas pradeda nuo pakuotės turinio ir tvirtina, kad jis yra ypatingai gausus.

„Čia randame patį Viomi V2 Pro robotą dulkių siurblį ir absoliučiai visus jam skirtus priedus. Viskas yra labai kompaktiškai supakuota.“

„Pats Viomi V2 Pro robotas sveria 3,3 kg ir šiuo atžvilgiu yra labai panašus į Roborock S50. Ir ne tik tuo, bet ir šoniniu šepetėliu, pagrindiniu V formos šepečiu – kuris puikiai pakelia atliekas nuo kilimų ir dideliais ratukais. Jie Viomi V2 Pro robotui leidžia lengvai įveikti net iki 2 cm aukščio kliūtis, kas yra fantastiška.

Roboto apačioje taip pat yra įtaisyta daugybė jutiklių, kurie leidžia išvengti kritimų nuo laiptų bei kliūčių.“

„Apskritai Viomi V2 Pro turi labai daug įvairių jutiklių (iš viso net 12 aut. past.) ir jis puikiai vengia kambaryje esančių kliūčių.

Tiesą sakant jis dirba taip pat gerai, kaip ir brangesnis Roborock S50, ir nepalyginimai geriau nei panašiai kainuojantys kiti robotai dulkių siurbliai.

Viomi V2 Pro turi LDS technologiją (lazerinę navigacijos sistemą aut. past.), o tai reiškia, kad siurblys nuskenuoja teritoriją ir sugeba suformuoti skaitmeninį patalpų žemėlapį. Tai yra labai neįprastas privalumas tokioje kainų kategorijoje.“

„Vienas iš įdomiausių Viomi V2 Pro privalumų yra net 3 atliekų dėžutės.

Viena jų iškart yra įdėta į šį siurblį ir čia turime 550 ml talpos atliekų dėžutę – su HEPA filtru, skirtą sausam grindų valymui (3:10 min.).

Tada turime hibridinę atliekų dėžutę: 300 ml talpa atliekoms ir 200 ml talpa vandeniui. Tad vienu metu atliekos gali būti siurbiamos ir tuo pačiu plaunamos grindys.

Ir turime dar vieną 500 ml vandens talpą, skirtą tik grindų plovimui. Taip pat prie siurblio yra atskirai pritvirtinamas priedas su grindų plovimo plaušine.“

„Visi šią atskirą talpą vien grindų plovimui labai giria ir štai kodėl. Skirtingai nuo Roborock S50, Viomi V2 Pro neturi specialios bazės, ant kurios siurblys užvažiuoja baigęs grindų plovimą.

Tai yra pliusas, nes Roborock S50 kartais tą daro labai įnirtingai ir pažeidžia grindis.“

„Kalbant apie kitas Viomi V2 Pro technines specifikacijas, tai čia turime net 2100Pa siurbimo galia pasižyminti robotą dulkių siurblį. Tai yra vienas galingiausių įrenginių rinkoje.

Deja, bet Viomi V2 Pro neturi kilimų jutiklio, tad jis automatiškai siurbimo galios nepadidina. Valydami kilimus iškart pasirinkite maksimalų siurbimo režimą.

Baterijos užtenka nuo 80 iki 150 min. Viskas priklauso nuo valomo paviršiaus ir pasirinkto siurbimo režimo.

Rezultatas yra geras, ypač atsižvelgiant į tai, kad šis robotas po teritoriją juda ne padrikai, bet sistemingai. Tai leidžia jam itin sumažinti laiko ir baterijos sąnaudas.

Pavyzdžiui, jei tokiam pačiam kambario plotui išvalyti padrikai judančiam robotui reikia 40 minučių, tai protingam Viomi V2 Pro robotui užtenka vos 15. Akivaizdus privalumas.

Plius, robotas palaiko jau mano minėtą lazerinę navigacijos sistemą ir programėlę – kas reiškia, jog Viomi V2 Pro galime valdyti su savo išmaniuoju telefonu.“

„Xiaomi Viomi V2 Pro“ programėlės, testavimas ir rezultatai

Sausas grindų valymas ir programėlės

„Kalbant apie techninius Viomi V2 Pro dalykus, tai jis mažai kuo nusileidžia Roborock S50, bet su programiniais dalykais skirtumų yra daugiau.

Viomi V2 Pro valymo rezultatai yra puikūs (5:05 min.). Jis puikiai surenka atliekas palei visus kambario kampus, aplink kėdes, baldus ir panašiai. Jis tą netgi daro geriau nei S50 modelis.

Atliekų siurbimas taip pat puikus, tik primenu dar kartą, kad Viomi V2 Pro neturi kilimų jutiklio, kurį turi S50, tad automatiškai nepadidina siurbimo galios, kai užvažiuoja ant kiliminės dangos.

Mano praktiniai Viomi V2 Pro testai parodė labai įdomius rezultatus (5:15 min.).“

Apžvalgininkas ant grindų paskleidė 70 gramų ryžių ir su įprasta 550 ml atliekų dėžute „Xiaomi Viomi V2 Pro“ sugebėjo surinkti 61 gr., o su hibridine (300 ml talpa atliekoms ir 200 ml talpa vandeniui) surinko 69,5 gramus.

„Nuoširdžiai, aš nesitikėjau tokio rezultato. Panašu, kad su hibridine atlieku dėžute Viomi V2 Pro surenka daugiau atliekų.

Įdomu yra tai, kad su standartine atliekų dėžute Viomi V2 Pro kambarį valė du kartus ir vis tiek ant jų liko atliekų. Negana to, išimdamas šią atliekų dėžutę aš dar ir dalį jų išpyliau ant grindų.

Buvau kiek nusivylęs ir pasirodo esmė yra pačių atliekų dėžučių dizaine. Hibridinė atliekų dėžutė yra pagaminta geriau ir į ją atliekos patenka lengviau.

Su ja Viomi V2 Pro surinko kone absoliučiai visas atliekas (69,5 gr. iš 70 gr.), tad ją ir rekomenduoju naudoti.

Taip, ji yra kiek mažesnė (300 ml prieš 550 ml), bet sausam grindų valymui tinka geriau nei standartinė atliekų dėžutė.“

Yra ir dar vienas Viomi V2 Pro trūkumas. Jei roboto baterija nukrenta žemiau 15 proc., jis nespėja grįžti prie įkrovimo stotelės ir išsijungia. Tai yra trūkumas, nes Roborock S50 dar sugeba grįžti prie stotelės.

Ir čia yra programinis trūkumas, ir manau, kad programinė dalis geriau dirba Roborock S50 atveju.

Kalbant apie programėles, tai man niekaip nepavyko darbuotis su Viomi Robot programėle. Matyt ne man vienam, nes ir programėlės reitingas yra žemiau 2 balų.

Tad naudokitės Mi Home programėle, kuri jums suteiks maksimalų funkcionalumą ir turiu pasakyti, kad šiuo atvejus viskas veikia netgi labai gerai.“

„Programėlėje galėsite:

  • matyti Viomi V2 Pro nupieštus patalpų žemėlapius,
  • jį tiesiogiai valdyti,
  • matyti kur yra robotas,
  • pasirinkti valymo režimą,
  • sudaryti valymo tvarkaraščius,
  • nurodyti virtualias sienas ir draudžiamus plotus, į kuriuos robotui važiuoti negalima ir t.t.“

„Deja, bet čia vis dar nėra integracijos su Alexa ir Google Home, o šie dalykai man labai patinka. Ką gi, yra kaip yra.“

Grindų plovimas ir galutinis verdiktas

„Vienas didžiausių Viomi V2 Pro privalumų yra jo palaikomas grindų plovimas. Grindis galima vien tik plauti arba tuo pačiu metu dar ir sausai siurbti (8:25 min.).

Vandens padavimo sistema Viomi V2 Pro robote yra ženkliai pažangesnė nei Roborock S50 modelyje.

Plius, su specialia 500 ml vandens talpa galima išplauti labai didelį plotą. Net ir hibridinės atliekų dėžutės atveju – kur yra atskira 200 ml vandens talpa – jos užtenka išplauti įprasto dydžio kambariams.

Drąsiai galiu pasakyti, kad pats didžiausiais Viomi V2 Pro roboto privalumas yra jo palaikomas grindų plovimas.

Jei ieškote puikiai grindis plaunančio roboto, tai už tokią kainą Viomi V2 Pro yra pats geriausias pasirinkimas. Manau, kad jis tą daro efektyviausiai iš visų iki šiol mano bandytų robotų dulkių siurblių.“

„Taip, Viomi V2 Pro turi keletą minusų: nėra kilimo jutiklių; baterija galėtų darbuotis ilgiau; nėra antrojo šoninio šepetėlio; nėra specialaus dėklo ant kurio po plovimo užvažiuotų robotas.

Tačiau visą tai sakau dėl to, kad Roborock S50 robotų dulkių siurblių kartelę užkėlė labai labai aukštai.

Atsižvelgiant į tai, kad Viomi V2 Pro kainuoja apie 350 dolerių, jis yra ženkliai geresnis už pirmos kartos Xiaomi robotą dulkių siurblį ir geriausias grindų plovimo robotas tokioje kainoje.

Viomi V2 Pro turi net 3 skirtingas atliekų dėžutes, puikiai valdomas su Mi Home programėle ir praktiškai turi visas tas galimybes, kurias užtikrina Roborock S50.

Iš esmės čia turime iRobot Roomba dulkių siurblį, tik už trečdalį tos kainos, kurią sumokėtumėte už Roomba.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Viomi V2 Pro“ robotas dulkių siurblys:

  • Aliexpress347,39 €;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamai pristatys per 2-5 d.
  • Aliexpress365,91 €;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • už 12,84 € pristatys per 2-5 d.
  • Lietuvoje neparduodamas

„Roborock S50“:

  • Lietuvoje jis kainuoja apie 410 €

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()