„Norėčiau, kad tai turėtų ir Dyson modeliai“: praktiškai išbandė šių metų karščiausią naujieną „Roborock H6“ ir pateikė išsamius testų rezultatus – „šios technologijos taps standartu būsimiems aukščiausios klasės belaidžiams siurbliams“ (apžvalga, iš Lenkijos sandėlio, Video)  ()

„Roborock H6“ yra naujausias belaidis dulkių siurblys, susilaukiantis vis didesnio susidomėjimo. Galingas siurbimas, OLED ekranas, specialus režimas kilimams, pirmasis pasaulyje su Li-Po baterija, kuri tarnauja įspūdingai ilgai. Nejaugi tai dar geresnis siurblys už „Dyson“? Pasižiūrėkime ką apie „Roborock H6“ sako puikiai tokius prietaisus išmanantis apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

  • „Roborock H6“ belaidis siurblys319,39 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 20 % nuolaida;
    • mažiausia kaina;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą per 3-7 dienas.

Jis yra išbandęs turbūt visus rinkoje esančius dulkių siurblius ir specializuojasi būtent tokių įrenginių segmente, tad ir puikiai supranta, kada siurblys geras, o kada nelabai.

Ir kaip gi atrodo naujasis ir pats pirmasis „Roborock“ kompanijos belaidis dulkių siurblys „Roborock H6“? Ar tikrai jis toks geras, kaip teigia gamintojas? Štai ką rodo apžvalgininko testai.

„Iškart galiu pasakyti, kad Roborock H6 turi naujausias belaidžių dulkių siurblių technologijas ir tai yra aukščiausio lygio produktas, tik kainuoja, kaip vidutinės klasės įrenginys. Štai kuo pasižymi Roborock H6 ir ką po savaitės testavimų galiu apie jį pasakyti.“

„Kodėl sakau, kad Roborock H6 yra aukščiausios klasės produktas? Nes ji turi tai, kuo gali pasigirti tik patys pažangiausi ir brangiausi Dyson ir kitų kompanijų siurbliai.

Pavyzdžiui, Roborock H6 turi vadinamąją hermetišką HEPA filtravimo sistemą, kuri leidžia sulaikyti maksimalų kiekį pačių smulkiausių dalelių ir į aplinką patenka kone idealiai išvalytas oras. Tokio dalyko žemesnės klasės belaidžiuose siurbliuose tiesiog nerasite.

Kitas Roborock H6 privalumas, jo naujoji kilimams skirta technologija – automatinis siurbimo reguliavimas.

Iš esmės H6 siurblys siurbimo galvoje turi jutiklius, kurie sugeba įvertinti dangą ir aptikti kilimus. Kai tai įvyksta, siurblys automatiškai padidina siurbimo galią. Tereikia būti pasirinkus automatinį siurbimo režimą ir, kai tik siurblys ant kilimo – padidina siurbimo galią, kai nukeliauju ant grindų – vėl sumažina siurbimo galią.

Tai reiškia, kad maksimaliai efektyviai išnaudojama baterijos energija. Visiška naujiena belaidžių dulkių siurblių pasaulyje.“

„OLED ekranas, kuriame galima matyti baterijų energijos likutį ir kiek laiko dar galima dirbti su siurbliu yra labai ir net labai patogus dalykas.

Tai gana išmani sistema ir tie skaičiai keičiasi priklausomai nuo pasirinkto siurbimo režimo, jo intensyvumo.

Šis dalykas labai patiks tiems, kurie turi gana didelį valomą plotą ir nenorėtų viduryje darbo sustoti dėl to, kad baigėsi siurblio baterijos energija. Jos likutį visada matysite šiame OLED ekrane.“

„Yra vienas Roborock H6 dalykas, kurį norėčiau, kad turėtų ir Dyson siurbliai. Tai užrakto mygtukas.

Įjungiu siurblį, paspaudžiu šį mygtuką ir H6 automatiškai palaikys siurbimą bei nereikės nuolat laikyti nuspaudus siurblio mygtuko.

Dažniau ir didesnius plotus su dulkių siurbliais valantys žmonės mane puikiai supras, kaip greitai gali pavargti ranka nuo to mygtuko spaudimo.“

„Roborock H6“ testų rezultatai ir kita svarbi informacija

„Aš šį siurblį išbandžiau įvairiomis sąlygomis ir pirmiausiai pradėkime nuo veikimo specifikacijų.

Nors oro srauto rodikliai (Airflow) yra didesni už vidutinius, tačiau pats siurbimas (Suction) Roborock H6 yra galingiausias iš visų mano bandytų belaidžių dulkių siurblių ir jis užima pirmą vietą. Čia yra įdomu ir dėl to, kad oficialiai Roborock H6 ir Dyson V10 AW rodiklis yra vienodas – po 150AW.“

„Iš esmės Roborock H6 yra aukščiausios klasės belaidis dulkių siurblys, kuris puikiai dirba tiek ant kietų grindų, tiek ir ant kiliminės dangos.

Štai esant maksimaliam siurbimo režimui, H6 sugeba nuo kiliminės dangos surinkti 100 proc. mano išpilto smėlio, o esant vidutinės galios siurbimui – 96 proc.

Prieš pereidamas prie dar detalesnių rezultatų negaliu nepaminėti akivaizdaus Roborock H6 privalumo prieš konkurentus. Tai daugybė naudingų ir labai patogių priedų, kuriuos patogu prie siurblio prijungti ir jie iš tikrųjų padeda įvairiose situacijoje.

Kad ir štai šis lankstus priedas, su kuriuo galima išvalyti tokias vietas, kurių su kitais belaidžiais siurbliai išvalyti būtų neįmanoma.“

„Ant kilimo Roborock H6 pasirodė praktiškai tobulai. Jis surinko viską – nuo smulkiausių smėlio dalelių iki stambių atliekų.

Ant kietų grindų siurblys dirba puikiai, kai reikia surinkti smulkias atliekas. Tačiau jei yra stambių atliekų, tada jam yra sunkiau. Ir ne dėl to, kad neužtektų siurbimo galios. Tikrai ne. Tiesiog šios motorizuotos siurbimo galvos toks dizainas, kad ji stambias atliekas pradeda stumti į priekį (3:10 min.).

Noriu pastebėti, kad per oficialų Roborock H6 siurblio pristatymą mačiau, kad kompanija paruošė dvi atskiras siurbimo galvas ir viena jų bus skirta būtent kietoms grindis ir stambių atliekų susiurbimui nuo jų. Aš kol kas jos pardavime dar nemačiau.“

„Roborock H6 baterijos rezultatai labai geri. Žinoma, viskas priklauso nuo to, koks pasirinktas siurbimo režimas, koks uždėtas antgalis ir nuo kokio pagrindo siurbiamos atliekos.

Štai kokie mano rezultatai:

  • 90 min. su minimalia siurbimo galia;
  • automatiniu režimu baterijos energijos užtenka 60 min., jei siurbiate tik nuo kietų grindų ir 20 min., jei siurbiama vien tik nuo kilimų. Tad realybėje laikas bus kažkur per vidurį;
  • siurbiant vidutiniu režimu, energijos užteks 30 min.;
  • pasirinkus galingiausią režimą, energijos užteks 10-11 min.“

„Verta pažymėti, kad Roborock H6 baterija nėra išimama, tačiau gamintojas tvirtina, kad tai pirmasis pasaulyje siurblys su Li-Po baterija ir ji ypatingai ilgaamžė – net po 400 įkrovimo ciklų jos talpa išliks 80 proc. Ir jei tai tiesa, rezultatas puikus.

Reikia suprasti ir gana elementarų dalyką. Kompanijos galėtų įdėti dar talpesnes baterijas, tačiau juk siekiama ir išlaikyti kuo mažesnį siurblių svorį, tad vaikštoma gana plona linija tarp patogumo ir baterijų talpos.

Manau, kad Roborock H6 atveju pasirinktas pats viduriukas. Jis sveria vos 1,4 kg ir yra patogus laikyti rankoje bei darbuotis esant įvairioms situacijoms. Ranka nepavargsta ir po ilgesnio darbo.“

Galutinis verdiktas

„Roborock H6 yra pirmasis kompanijos bandymas žengti į belaidžių dulkių siurblių segmentą ir manau, kad inžinieriai padirbėjo tikrai gerai.

Roborock H6 yra aukščiausios klasės belaidis dulkių siurblys. Jis aprūpintas pačiomis naujausiomis ir pažangiausios technologijomis, kokias tik gali turėti šiuolaikinis belaidis siurblys. Ir manau, kad H6 siurblyje esančios technologijos taps standartu būsimiems vidutinės ir aukščiausios klasės belaidžiams siurbliams, kurie dar tik pasirodys.

Vienintelis Roborock H6 trūkumas, tai, kad šiuo metu dar nėra galimybės įsigyti siurbimo galvos su minkštesniu voleliu. Tos, kuri geriau susitvarkyti su ant kietų grindų esančiu dideliu kiekiu atliekų.“

Čia parodoma, kas atkeliauja siurblio pakuotėje ir atliekama keletas testų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()