„Xiaomi Mi Band 5“ bus naujas hitas? Išmaniosios apyrankės pliusai bei minusai ir pagaliau aiškus atsakymas, kodėl tokios apyrankės matuoja bananui pulsą? („Xiaomi Mi Band 5“ apžvalga, Globali versija, Video)  ()

„Šiandien atsakysiu į taip visiems rūpimus klausimus apie Mi Band 5 išmaniąją apyrankę. Kokie jos pliusai, kokie minusai. Bei kodėl tie technologijų blogeriai niekaip metai iš metų nesugeba išaiškinti, kodėl fizinės veiklos asistentai matuoja bananui, tualetinio popieriaus ritinėliui ar dešrai širdies ritmą?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija

„Xiaomi Mi Band 5“ išmanioji apyrankė (globali versija):

„Mi Band“ apyrankių istorija

„Šiek tiek prisiminkime istoriją. 1-os kartos Mi Band buvo be ekrano, o ir ta pati kapsulė nuolat iškrisdavo iš apyrankės.

2-os kartos Mi Band jau turėjo nediduką ekraną ir kapsulė apyrankėje laikėsi kur kas geriau. Ar buvo verta turint Mi Band 1 pirkti Mi Band 2? Tikrai taip.

Tada atsirado Mi Band 3 apyrankė. Didesnis ekranas, apyrankė pranešdavo apie gautus pranešimus, atsirado orų prognozė ir dar keletas dalykėlių. Ar vertėjo Mi Band 2 iškeisti į Mi Band 3? Taip, vertėjo.

Praėjusiais metais pasirodė Mi Band 4. Spalvotas ekranas, didesnė raiška, skaityti pranešimus dar geriau, atsirado muzikos grotuvo valdymas ir bendrai apyrankė turėjo įvairių patobulinimų. Ar vertėjo Mi Band 3 iškeisti į Mi Band 4? Taip, vertėjo.

Ir jei kas nors paklausite: ar verta Mi Band 4 keisti į Mi Band 5? Aš atsakysiu – žinoma. Tai dar vienas hitas.“

Kuo pasižymi „Mi Band 5“ ir kokie jos pliusai?

„Eilinė moteriškė pasakys, kad tai pasikeitimas: Mi Band 5 padidėjo ekranas ir tiek žinių. Ką gi, tikrai ne vien čia patobulėjo apyrankė. Ir čia tų pasikeitimų ganėtinai daug.

Ekranas tapo ne tik didesnis, bet ir ryškesnis. Dabar saulėtos dienos metu ekrane matyti informaciją dar geriau, o dėl didesnio ekrano – jos yra daugiau, palyginus su Mi Band 4. Tai iškart pasijaučia, kai reikia perskaityti gautą pranešimą.

Be to, Mi Band 5 apyrankės pagrindiniame ekrane dabar yra daugiau informacijos apie fizinės veiklos rodiklius, juos lengviau pasiekti ir tuo pačiu galima pagal savo įgeidžius keisti ekrano atvaizdavimus.

Pavyzdžiui, spustelėjus viršutinėje pagrindinio ekrano dalyje – matau visą dienos nueitų žingsnių ir atstumo statistiką. O spustelėjus apatinėje ekrano dalyje – matau širdies ritmo rezultatus.

Ir jei tik noriu, visą tai galiu keisti taip, kaip man patinka. Į pagrindinį ekraną įkelti orų prognozę, žadintuvą, sporto režimus ir t.t.“

„Dar labai šaunu, kad visas funkcijas galima įjungti/išjungti pasitelkus Mi Fit programėlę. Tad galite į Mi Band 5 pridėti tas funkcijas, kurių reikia ir išimti tas, kurių nenaudosite ir nenorite, kad jos jums maišytųsi po akimis.

Be nuotolinio muzikos grotuvo valdymo, dabar Mi Band 5 turi ir nuotolinį kameros valdymą. Tokį dalyką turi ir Honor Band apyrankės, bet ten ši funkcija veikia tik su Honor ir Huawei telefonais.

Tuo tarpu Mi Band 5 ši funkcija veikia su visais telefonais.“

„Apskritai, iš pradžių Mi Band 5 išbandžiau su Android telefonais, tada atkūriau gamyklinius parametrus ir išbandžiau su iOS telefonais.

Abiem atvejais Mi Band 5 veikia puikiai. Jokių strigimų, jokio kvailiojimo. Net ir nuotolinis kameros valdymas su Apple telefonais veikia puikiai.“

O kaip su širdies ritmo matavimu?

„Tikriausiai jau girdėjote iš ne vieno save technologijų blogeriu vadinančio asmens, kuris šaukia: žiūrėkite, Mi Band apyrankės matuoja banano ar tualetinio ritinėlio pulsą!!!

Aš niekaip nesuprantu, kaip jie nesugeba pasidomėti šiuo dalyku, kas šiaip užtruktų vos 15 min., ir pagaliau nustoti kalbėti tą patį.

Gerai, aiškinu trumpai ir paprastai. Du žalios spalvos diodai, esantys Mi Band apyrankių apatinėje dalyje, skleidžia tam tikro ilgio šviesos bangą, kuri pereina pro odą ir tuo pačiu išsisklaido bei atsispindėjusi grįžta atgal. Kur ją pagauna įtaisytas fotodiodas.“

„Taip nuolat apyrankė siunčia tuos impulsus ir kuo daugiau kraujagyslėmis judančio kraujo, tuo didesnė šviesos absorbcija ir davikliui belieka įvertinti jos sugėrimo lygį ir taip nustatyti jūsų širdies ritmą.

Beje, daugybė rimtų mokslinių tyrimų įrodė, kad tokie apyrankių ir išmaniųjų laikrodžių širdies ritmo matuokliai dirba vos su 1-3 proc. paklaida. Tad tai yra itin menkas nuokrypis ir šių prietaisų išmatuotais rezultatais tikrai verta tikėti.

Tai kodėl daugelis fizinės veiklos asistentų matuoja tualetinio ritinėlio pulsą, manęs klausiate?

Atsakau. Ir viskas yra labai paprasta. Tualetinis popierius, bananas, dešra ir bet koks kitas objektas atspindi šviesos impulsą ir tokiu būdu sukuria šviesos triukšmą.

Tačiau šiame triukšme nėra jokio pulsavimo, priešingai nuo jūsų riešo ir jo kraujagyslėmis tekančio kraujo, tad įprastai fizinės veiklos asistentai ignoruoja tokius signalus. Bet kai jie neužfiksuoja to grįžtančio pulsuojančio šviesos srauto, tada gaudo bet kokį signalą, bent kiek primenantį tą pulsaciją: mirksinčios lemputės, tualetinio popieriaus ir to paties banano.

Tačiau vos tik apyrankę užsideda ant riešo, ji pradeda dirbti normaliu režimu ir daviklis matuoja tik jūsų širdies pulsą. Ir tą daro labai tiksliai.

Tuo tarpu kai kurie blogeriai pradeda rėkti, kad žiūrėkit kokie Xiaomi melagiai – jų apyrankė matuoja tualetinio ritinėlio pulsą.

Tiesą sakant man už tokius blogerius yra gėda. Žmogau, du metus darai apžvalgas, bet nesugebi iki šiol išsiaiškinti tokio paprasto dalyko. Ir dar savo žiūrovams meluoji. Tikrai gėda.“

„Mi Band 5“ minusai?

„Jos vienintelis minusas, palyginus su Mi Band 4, yra baterijos tarnavimo laikas.

Xiaomi teigė, kad nors Mi Band 5 turi didesnį ekraną, tačiau baterija tarnaus tiek pat laiko, kiek ir Mi Band 4.

Realybėje rezultatai tokie. Intensyviai naudojant Mi Band 5 – per vieną dieną netenka 10 proc. energijos. Vadinasi baterijos užteks 10 dienų.

Rezultatas visai geras, tik, kad Xiaomi žadėjo 14 dienų. Be reikalo toks pažadas. Nors kartoju dar kartą, 10 dienų rezultatas yra geras. Juolab ir tai, kad dabar apyrankė įkraunama kur kas patogiau. Ar metėte koks šaunus jos įkroviklis.“

„Dabar net nereikia kapsulės išimti iš apyrankės ar dar kažkaip ten ją specifiškai bandyti pritvirtinti prie įkroviklio. Čia viskas tapo itin paprasta ir magnetukai iškart suporuoja įkroviklį su apyranke.

Beje, Mi Band 5 apyrankės ekranas dengtas ne plastiku, bet stikliuku. Tačiau čia nėra jokios papildomos apsaugos. Taip, kaip ir Mi Band 4 apyrankėje.

Bendrai, nenoriu čia kažko bambėti, o ir realiai nėra dėl ko. Mi Band 5 yra tikrai puiki išmanioji apyrankė ir taps dar vienu hitu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(20)
(16)

Komentarai ()