„Jei esate žaidimų maniakas – privalote turėti šį daiktą“: išbandė „Xiaomi“ ventiliatorių, kokio dar tikriausiai nematėte: RGB apšvietimas, du veikimo režimai ir arktinis aušinimas („Black Shark FunCooler Pro“ apžvalga, Video)  ()

„Valdymas per programėlę, dirba su iOS ir Android įrenginiais, du darbo režimai, 32 švietimo režimai, universalus dydis ir maksimaliai brutali išvaizda. Dėkoju žmonėms, kurie pasiūlė įsigyti šį ventiliatorių telefonams. Šis daikčiukas man labai patiko. Ir štai ką sugeba Black Shark FunCooler Pro.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Black Shark FunCooler Pro“ (BR20 versija):

  • Aliexpress24,63 €;
    • 52 % nuolaida;
    • 4,18 € už siuntimą į Lietuvą.

„Iškart atkreipiu dėmesį, kad yra dvi ventiliatorių versijos. Pas mane yra BR20. Galima įsigyti ir BR10 versiją. Ji yra baltos spalvos ir kiek paprastesnė: mažiau ventiliatoriaus menčių, nėra galimybės šio įrenginio valdyti per programėlę, nėra RGB apšvietimo, ir į komplektą neįdeda reikalingo laido.

Tačiau aš turiu BR20 versiją, kuri visus šiuos dalykus turi ir štai ką apie tokį ventiliatorių galiu papasakoti.“

„Pakuotė atkeliauja labai tvarkinga ir jos viduje rasime patį Black Shark FunCooler Pro ventiliatorių, 1,5 metro ilgio C-tipo maitinimo laidą ir anglišką naudojimosi instrukcija su QR kodu.

Prisipažinsiu, kad tokius neįprastus daiktus, kuriuos pasiūlo mano sekėjai, aš perku net neskaitęs tų daiktų specifikacijų. Ir kai išardęs ventiliatoriaus pakuotę supratau, kad jis yra be įmontuotos baterijos – nustebau. Kas gi perka tokio dydžio ir svorio ventiliatorių, maitinamą laidu?

 

Beje, apie svorį, tai ventiliatorius sveria 89 gramus.

Tačiau vos tik jį įjungiau – aš negalėjau patikėti, kaip greitai jis sugeba atvėsinti telefoną. Vos per vieną minutę pats ventiliatorius atvėso iki 13 laipsnių. Ir įdomu yra tai, kad senesnius telefonus jis atvėsina dar labiau, nei naujus.

Pavyzdžiui, naujus iPhone, Huawei ar Pixel, kai yra žaidžiamas PUBG, ir prie aukščiausių grafikos nustatymų, atvėsina 8 laipsniais. Senesnio modelio įrenginius, kurie dėl senesnės techninės įrangos ir kaista labiau, atvėsina 14 laipsnių.“

Ar tikrai „Black Shark FunCooler Pro“ pasidengia ledu?

„Tikriausiai būsite kur nors internete matę, kaip Xiaomi reklamuoja šį ventiliatorių ir rodo, jog jis atšąla tiek, kad net pasidengia ledu. Įdomus teiginys ir pabandžiau jį patikrinti.

Taigi, esant +24 laipsnių temperatūrai ir 60 proc. santykinei drėgmei, kas yra įprasto kambario sąlygos – tai ant šio ventiliatoriaus ir po pusvalandžio apart kondensato nieko neatsiras (3:10 min.).

 

Norėdamas gauti tą ledą, aš ventiliatorių įdėjau 30 min. į šaldytuvą ir paleidau darbuotis. Tada ant jo korpuso atsirado tas ledas.

Greičiausiai ir Xiaomi darė tą patį. Beje, jie nurodo, kad tokio testavimo metu buvo +10 laipsnių temperatūra ir 80 proc. drėgnumas, ko šiaip įprastomis kambario sąlygomis nebūna. Tad galite būti ramūs. Black Shark FunCooler Pro tikrai nepasidengs ledu.“

„Kalbant apie programėlę, tai čia viskas paprasta. Nuskenuojate QR kodą ir atsisiunčiate programėlę. Tinka iOS ir Android įrenginiams.

Programėlėje turime galimybę pasirinkti vieną iš dviejų veikimo režimų, valdyti foninį RGB apšvietimą ir atnaujinti programinę įrangą. Iš esmės tik to mums čia ir tereikia.

Black Shark FunCooler Pro palaiko 32 RGB švietimo režimus, gerai fiksuojasi prie telefonų nugarėlės ir esu įsitikinęs, kad jis tinka bet kokio modelio telefonui.“

„Black Shark FunCooler Pro korpusas pagamintas iš kokybiško plastiko ir čia aušinimui taikomas vadinamas Peltjė efektas.

 

Ganėtinai nedidelis ventiliatorius palaiko įspūdingą greitį – 6200 aps/min. Tai, beje, du kartus greičiau nei sraigtasparnio palaikomas rotoriaus greitis.

Black Shark FunCooler Pro veikimui reikalinga 10W galia ir prie įrenginio prijungiamas C-tipo UBS laidu (min. 5V/2A). Ventiliatorius palaiko Bluetooth 4.2 ryšį.

Ir dar kartą primenu, kad čia turime BR20 versiją, kuri yra pažangesnė už BR10.

Apibendrinus, rekomenduoju tik patiems aršiausiems žaidėjams. Jei jums nėra žinomi tokie dalykai, kaip telefono perkaitimas, tai tada pirkti tokio daikto prasmės tiesiog nėra. O jei nuolat žaidžiate žaidimus ir telefonas perkaista, tai tada įsigyti tokį įrenginį yra būtina.

Svarbiausia tik drauge su juo įsigyti ir maitinimo šaltinį – išorinę bateriją.“

Geriausius išorinių baterijų pasiūlymus rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()