„Go Pro“ veiksmo kamera už juokingą kainą? Išbandė vieną populiariausių „Eken H9R“ veiksmo kamerų ir atskleidė, ko ji yra verta („Eken H9R“ apžvalga, vaizdo įrašų ir nuotraukų pavyzdžiai, ribotas kiekis, Lenkijos sandėlio papildymas 2021-08-14)  (8)

„Aš esu išbandęs įvairias veiksmo kameras ir prieš tai testavau Eken H9 kamerą. Šaunus produktas. O dabar į mano rankas pakliuvo ir atnaujintas jo modelis – Eken H9R. Kuo jie skiriasi? Ar atnaujintas modelis geresnis? Ir ar tikrai čia turime Go Pro kamerą, tik už nepalyginamai mažesnę kainą? Atsakysiu į visus klausimus ir pateiksiu daug su Eken H9R nufilmuotų vaizdo įrašų pavyzdžių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Eken H9R/H9“ veiksmo kameros:

Apžvalgininkas pradeda nuo „Eken H9R“ veiksmo kameros išpakavimo ir tvirtina, kad „H9R“ modelio pakuotė atrodo kur kas šauniau, visa techninė informacija pateikta aiškiau – „atrodo lyg savo rankose laikyčiau aukščiausios klasės Go Pro kamerą.“

Taigi, pakuotėje rasime naudojimosi instrukciją, įkroviklį ir microUSB įkrovimo laidą, trikojį, įvairių kameros dėkliukų-laikiklių, dirželį ir nuotolinio valdymo pultelį (ir jam skirtą sagos formos bateriją), su kuriuo galima nuotoliniu būdu valdyti veiksmo kamerą ir taip daryti nuotraukas arba pradėti filmuoti.

Pačios veiksmo kameros iškart atkeliauja įdėtos į vandeniui neperšlampamą dėklą - galima su jomis nardyti iki 30 metrų.

Čia verta pažymėti, kad Aliexpress pasiūloje galima rinktis iš įvairių veiksmo kamerų komplektacijų ir jei kurių nors priedų jums nereikia – galite įsigyti paprastesnės komplektacijos modelį ir tuo pačiu sutaupyti. Arba įsigyti papildomas baterijas, atminties korteles, kameros krepšius ir t.t.

„Eken H9R išvaizda, visas dizainas, dydis, jungtys – viskas atrodo identiška H9 modeliui. Išskyrus du dalykus.

H9R objektyvo lęšis nebėra išsikišęs į priekį, kaip H9 modelyje (2:14 min.).“

„O kitas skirtumas yra tas, kad naujesnis H9R modelis turi ekranėlio apsaugą.

Kamerų priekyje turime kiek kitokius užrašus ir nors ant H9R modelio nematyti WiFi ženkliuko, bet abi kameras galima suporuoti su telefonais.“

„H9R kameros pagaminimo kokybė yra solidi. Čia tikrai ne kokia nors pigi ir neaiškaus Kinijos gamintojo pagaminta veiksmo kamera. H9R pagaminta labai gerai.

Kameros priekyje turime įjungimo/išjungimo mygtuką, su kuriuo tuo pačiu pasirenkame ir veikimo režimus.

Čia galime rinktis iš 4 veikimo režimų, tarp kurių galima rinktis fotografavimo, filmavimo bei „time lapse“.

Kameros viršuje esančiu mygtuku aktyvuojamas filmavimas bei fotografavimas bei galima patekti ir į kameros nustatymus, kur galėsite keisti filmavimo raišką:

  • 720P (120fps);
  • 1080P (60fps);
  • 1080P (30fps);
  • 4K (25fps);
  • 2.7K (30fps).

Fotografavimo metu galima maksimaliai pasirinkti 12MP (4608x2592) arba galite pasirinkti mažesnę raišką.“

„Kiti nustatymai yra standartiniai ir tokie patys, kaip ir H9 kameroje. Galima rinktis veikimo režimą, nustatyti laiką, datą, kalbą ir t.t.

Geriausias H9R kameros dalykas yra štai šis nuotolinio valdymo pultelis. Pasiimu dirželį, prie jo pritvirtinu šį pultelį ir jį užsidedu ant riešo.

Labai patogus dalykas valdant H9R kamerą. Jei kamera man yra pritvirtinta prie šalmo, aš tiksliai nežinau ar gerai paspaudžiau jos šone esantį mygtuką ir pradėjau filmuoti. O su šiuo pulteliu viskas labai paprasta.

Spustelėjau jo mygtuką ir kamera pradeda filmuoti arba fotografuoti. Ir net nesvarbu kokiame režime ji buvo prieš tai. Viskas vyksta automatiškai ir apie sėkmingą aktyvavimą informuoja trumpas garsinis signalas.“

„Nors kai kurie pardavėjai tvirtina, kad valdymo pultelis yra atsparus vandeniui, bet taip nėra. Na, jis nebijo lietaus ir net išgyveno mano panėrimą į vandenį, bet taip nedarykite. Jis nėra skirtas naudoti po vandeniu.“

Šone esančiais mygtukais galima patekti į kameros išsaugotų vaizdo įrašų ir nuotraukų galeriją bei kamerą suporuoti su telefone esančia programėle.

Tereikia į telefoną (Android ir iOS) atsisiųsti „Ez iCam“ programėlę; ją įsidiegti; spustelėti apatinį šoninį „H9R“ kameros mygtuką; nukeliauti į telefono WiFi nustatymus; susirasti „H9R Cam“ ar panašiai įvardytą įrenginį; spustelėti ant jo ir nukeliavus į programėlę paspausti „Connect“. Taip suporuosite telefoną su kamera (5:10 min.).

„Ir dabar telefono ekrane matysite tai, ką fiksuoja H9R kamera. Su telefonu galėsite aktyvuoti filmavimą bei fotografavimą, keisti raišką – tik nėra 4K ir 2.7K pasirinkimų.

Keliauti į nuotraukų bei vaizdo įrašų saugyklą, juos peržiūrėti, ištrinti ir daryti praktiškai viską, ką tik su jais norite padaryti.“

„Prieš pereinant prie vaizdo įrašų, primenu – nepamirškite į šią veiksmo kamerą įdėti atminties kortelės ir geriausia, kad ji būtų 10 klasės, kitu atveju įrašuose gali būti įvairių trikdžių.“

„Eken H9R“ veiksmo kamera padarytų vaizdo įrašų pavyzdžiai

Jie pateikiami nuo 6:05 min. ir pirmiausiai apžvalgininkas dienos metu filmuoja apylinkes – raiška pasirinkta 1080P (30fps).

„Labai šaunu, kad ši kamera aprėpia labai didelį filmuojamą plotą. Ji mato tai kas dedasi 170 laipsnių kampu – ir 2.7K (30fps) vaizdas yra puikus (6:15 min.).“

Nuo 6:30 min. apžvalgininkas parodo, kaip kamera filmuoja po vandeniu – raiška 1080P (30fps).

Nuo 7:16 min. parodomos kelios su šia veiksmo kamera padarytos nuotraukos – pasirinkta maksimali 12MP raiška.

„Ir kaip gi veiksmo kamera, bet užfiksuoto veiksmo. Štai, kaip ji filmuoja man besivažinėjant keturračiu (8:26 min.).“ Pradedama nuo 720P raiškos ir ji vis po truputi didinama.

„Kol mėgaujatės mano mėgėjišku vaizdo įrašu, dar noriu atkreipti dėmesį, kad H9R turi 1050 mAh talpos bateriją, kai H9 turi 900 mAh.

H9R bateriją pilnai įkrauti prireiks 2 val. ir jos užteks filmuoti 720P bei 1080P raiška 1,5 val., o filmuoti 2.7K ir 4K raiška 1 val.“

Nakties metu filmavimo pavyzdys pateikiamas nuo 9:38 min.

Galutinis verdiktas

„Taigi, esminis klausimas: ar verta įsigyti H9R?

Turiu prisipažinti, kad buvo tam tikrų sunkesnių momentų, kai filmavau dykumoje, nors kamera gerai dirbo po vandeniu ir kitomis aplinkybėmis.

Įdomu yra tai, kad kai važinėjausi keturračiu, prie 720P ir 1080P raiškos turėjau vis kontroliuoti ar įprašinėjamas vaizdas. Panašu, kad kamerai tie kratymai ne itin patiko ir ji vis pastrigdavo. Tas pats buvo ir su H9 kamera. Turint galvoje, kad čia turime veiksmo kamerą, tai norėtųsi, jog ji būtų atspari smūgiams. Ir jei esate ekstremalių sporto šakų mėgėjas, tada rekomenduočiau įsigyti brangesnio prekės ženklo veiksmo kamerą.

Na, o tiems, kurie neužsiima ekstremaliu sportu ir nori užfiksuoti savo laisvalaikį, tada H9R kamera yra visiškai tinkama. Dirba po vandeniu, filmavimo kokybė tikrai gera ir tas faktas, kad internetinėse parduotuvėse galima rasti devynias galybes Eken kompanijos veiksmo kamerų padirbinių įrodo, kad Eken gamina gerą produktą. Juk niekas nekopijuoja prasto produkto. Eken H9R verta dėmesio.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (8)