Titanų dvikova: „Redmi AirDots S“ vs. „Redmi AirDots 2“ – dviejų geriausių belaidžių ausinių palyginimas ir kuris modelis yra geresnis („Redmi AirDots S“ ir „Redmi AirDots 2“ apžvalga, Video)  ()

„Visai neseniai išbandžiau naująsias Redmi AirDots 2 belaides ausines ir gana drąsiai sakiau, kad už 14 eurų, tai yra puikus pasirinkimas. Ypač tiems, kurie ieškojo pirmųjų belaidžių ausinių. O ką gi sugeba Redmi AirDots S ir kuo vienos ausinės skiriasi nuo kitų? Apie viską šioje apžvalgoje.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-09-06 Titanų dvikova: „Redmi AirDots S“ vs. „Redmi AirDots 2“ – dviejų geriausių belaidžių ausinių palyginimas ir kuris modelis yra geresnis („Redmi AirDots S“ ir „Redmi AirDots 2“ apžvalga, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Redmi AirDots S“ belaidės ausinės:

  • Aliexpress - nuo 14,50 €;
    • 21 % nuolaida;
    • 1,80 € už siuntimą į Lietuvą.

 

„Xiaomi Redmi AirDots 2“ belaidės ausinės:

  • Aliexpress - nuo 13,64 €;
    • 21 % nuolaida;
    • 1,80 € už siuntimą į Lietuvą.

„Kalbant trumpai apie AirDots S ausines, tai jų yra du modeliai: kiniška ir globali versijos. Aš sau nusipirkau globalią versiją.

Skirtumas tarp jų tik toks, kad pakuotėje gausite instrukciją anglų kalba ir dar pavadinimas yra nežmoniškai ilgas. Visais kitais aspektais čia tokios pat ausinės.“

„Pakuotė tradicinės išvaizdos, nieko labai išskirtinio, viduje rasime ausines, dėkliuką, skirtingo dydžio silikonines ausinių pagalvėles ir naudojimosi instrukciją.

 

Čia taip pat nėra USB-microUSB įkrovimo laido ir jį teks įsigyti papildomai. Tuo pačiu iškart rekomenduoju drauge įsigyti ir kelioninį ausinių dėkliukui-baterijai skirtą dėklą.

Ausinių dėkliuko-baterijos korpusas plastikinis. Gal man ir kiek vaidenasi, bet atrodo, kad AirDots 2 modelio dėkliukas yra kokybiškesnis, palyginus su S modeliu.

Ausinės jame laikosi gerai, neiškrenta, čia turime 300 mAh talpos bateriją, kurią pilnai įkrausite per 2 val. ir 10 min.“

„AirDots S dėkliuko dydis ir svoris nepakito, yra patogus laikyti rankoje bei nešioti kelnių kišenėje, pasiūloje turime galybę įvairių spalvų papildomų apsauginių dėkliukų pasirinkimą.

Beje, ant dėkliuko korpuso yra tik vienas baterijos indikatorius. Ir šio dėkliuko baterijos energijos užtenka pilnai ausines įkrauti du kartus.

Kiekviena ausinė turi po 35 mAh talpos bateriją ir dėkliuke jos pilnai įkraunamos per 1 val. ir 10 min.

Ausinių išvaizda, šviesos diodai ir valdymas nepakito. Abejose modeliuose viskas analogiška. Abu palaiko Bluetooth 5.0 ir labai greitai yra suporuojami su telefonais.

Atviroje vietoje signalas keliauja iki 32 metrų, o esant kambariuose – iki 10 metrų. Signalas keliauja ir per kambario sieną.

Vienu įkrovimu ir esant 40 proc. garso lygiui, ausinių energijos užtenka 4 val., o jei garso lygis 80 proc., tai energijos užtenka 3 val.

 

Iš esmės man pakanka 50 proc. garso lygio, kad būtų malonu klausytis muzikos. Abejų modelių tarnavimo laikai vienodi ir abejos ausinės palaiko tik pasyvų aplinkos triukšmo slopinimą ir jo čia užtenka.“

„Ausinės atitinka IPX4 standartą, tad yra atsparios vandeniui. Dėkliukai tokio standarto neatitinka.

Taip pat ausinės palaiko balso asistentą, galima atsiliepti/nutraukti skambutį, perjungti dainas.

Mikrofonas S modelyje tokios pat žemos kokybės, kaip ir AirDots 2 modelyje. Nors kai tokia kaina, tai jau gerai, kad jie išvis veikia. Štai AirDots S mikrofono veikimo pavyzdys (3:49 min.), o čia AirDots 2 ausinių mikrofono veikimo pavyzdys (4:33 min.).“

Kokia „Redmi AirDots S“ ausinių garso kokybė ir kiti skirtumai?

„Lyginant su pirmosios serijos ausinėmis – Redmi AirDots – tai S modelyje garsas yra detalesnis, kokybiškesnis ir tiesiog geresnės kokybės.

Redmi AirDots buvo pagrindinė ausinė, o S ir AirDots 2 modeliuose to nebėra, tad jos greičiau prijungiamos prie telefono. Visų trijų modelių ausines galima naudoti ir po vieną.

 

AirDots S ausinėse yra žaidimams skirtas režimas, tačiau jaučiamas tam tikras garso atsilikimas. Nors ir nedidelis, bet visgi yra. Štai pavyzdys (5:19 min.). Įdomu tai, kad ir be šio režimo AirDots 2 ausinėse tas garso atsilikimas yra mažesnis.“

„AirDots S ir AirDots 2 ausinės vienu įkrovimu dirba 30 min. ilgiau, palyginus su AirDots. Foninis triukšmas šiek tiek girdimas, bet labai minimalus ir daugelis net neatkreipsite į jį dėmesio.

Apie mikrofonus jau kalbėjau. Jie yra tokie, kokių ir galima tikėtis ausinėse iki 20 eurų. Valdymas geras ir ausinės puikiai reaguoja į duodamas komandas.

Tai kurias rinkčiausi aš: AirDots S ar AirDots 2?

AirDots 2 ausinėse garsas yra švaresnis, jos, suporuotos su mano įrenginiais, yra garsesnės ir be jokių garso vienodintuvų dirba geriau. Taip pat, mano subjetyvia nuomone, plastikinis dėkliukas yra geresnis. Ir net be to keisto AirDots S turimo žaidimų režimo, AirDots 2 ausinėse garso atsilikimas yra mažesnis. Ypač mano mėgiamame PUBG žaidime.

Apibendrinant, rekomenduoju Redmi AirDots 2. Kas jau nusipirkote Redmi AirDots S, tada jų keisti prasmės nėra. Jei turite pirmąją Redmi AirDots versiją, tada įsigyti AirDots 2 tikrai rekomenduoju.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()