„OneOdio Fusion A70“ – didžėjams skirtos ausinės, kurios duoda daugiau nei būtų galima tikėtis: 3.5 ir 6.35mm jungtys, Bluetooth 5.0, net iki 50 val. tarnaujanti baterija ir labai subalansuotas garsas („OneOdio Fusion A70“ apžvalga, FOTO)  ()

„OneOdio Fusion A70“ yra vienos tų pigių ausinių, kurias įsigijęs supranti, kad pataikei tiesiai į dešimtuką. Išleista nedidelė pinigų suma ir įsigytos labai šaunios ausinės. Ar jos idealios? Žinoma, kad ne. Tačiau, kaip už tokią kainą – siūlo labai daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

  • Šiuo metu „OneOdio Fusion A70“ ausinės parduodamos už 32,99 €;
  • nuolaidos kuponas gijos3 , papildoma nuolaida €3;
  • iš Lenkijos sandėlio už 7 € atsiųs per 1-4 dienas.

Iki manęs šios ausinės keliavo iš Kinijos ir tai užtruko 2,5 savaitės, kas yra tikrai greitai.

Pakuotės turinys ir joje esančių laidų ypatybės

„OneOdio A70“ ausinės atkeliavo labai kokybiškai supakuotos. Štai, pagrindinė ausinių dėžė buvo įdėta į štai tokį apsauginį apvalkalą. Tad ir ilga kelionė tokios ausinėms nebaisi.

Tiesa, pati pakuotė matyti, kad šiek tiek apsilamdė, bet nieko kritiško. Svarbiausia, kad jos viduje esančios ausinės ir visi papildomi priedai išliko savo vietose ir nepažeisti.

Priekinėje dėžutės pusėje matome pavaizduotas „OneOdio Fusion A70“ ausines ir nurodymą, kad tai yra belaidės, didžėjams skirtos ausinės. Tuo pačiu gamintojas teigia ir tai, kad ausinėms galioja 2 metų garantija.

Ant dėžutės nugarėlės yra pateikiama pagrindinė techninė informacija, ką rasime pakuotėje, kontaktai, kuriais galime susisiekti jei iškils kažkokių klausimų ir rekomendacija apsilankyti www.oneodio.com svetainėje, užregistruoti savo ausines ir taip gauti 24 mėn. garantiją.

Pakuotės viduje randame „OneOdio A70“ ausines, išsamią naudojimosi instrukciją anglų, vokiečių, prancūzų ir kinų kalbomis.

Simpatišką maišelį, skirta laikyti šioms ausinėms. Kadangi jas galima sulenkti, tai jos lengvai telpa į šį kelioninį maišelį.

Na ir žinoma, pagrindinius laidus.

Čia turime 60 cm ilgio ausinių baterijai įkrauti skirtą laidą. Viename gale USB, o kitame – microUSB. Žinoma, geriau būtų C-tipo, bet menka bėda. Pačios jungtys kokybiškos, laidas pagamintas gerai.

Čia yra 123 cm ilgio 3.5mm audio laidas. Vienas jo galas keliauja į ausines, o kitas į kompiuterį, ausines ar kitą įrenginį, kuris turi 3.5mm jungtį. Laido pagaminimo kokybė gera.

 

Įdomus momentas. Jei įsigysite dvejas „OneOdio A70“ ausines, tai užtenka vienas jų suporuoti su telefonu, paleisti groti muziką ir tada vienas ausines su kitomis sujungti šiuo laidu. Ir taip kitose ausinės bus grojama ta pati muzika.

Šaunus dalykas. Pavyzdžiui, keliaujate dviese autobusu, lėktuvu ar kita transporto priemone ir norite pasižiūrėti filmą. Toks ausinių prijungimas leis patogiai abiems mėgautis pramogomis.

O čia turime 2 metrų ilgio 3.5mm ir 6.35mm laidą. Šaunus dalykas. Plius ir čia yra įdomių momentų.

Ant 3.5mm kištuko galite pastebėti papildomą karūnėlę. Kai šis kištukas įkišimas į ausines, reikia jį pasukti į dešinę pusę 90 laipsnių kampu ir taip jis užrakinamas. Svarbus dalykas, nes šis laidas būtent ir skirtas didžėjams. Su juo ausines prijungsite prie garso aparatūros, elektrinių gitarų ir t.t.

Taip pat laide yra tamprioji dalis. Tad net ir stipriai įsijautus kuriant muziką, laidas išliks tamprus ir nenutrūks po pirmo staigesnio galvos pasukimo. Pavyzdžiui, nors laidas įprastoje būsenoje yra 2 metrų ilgio, bet dėka tampriosios dalies gali išsitempti iki maždaug 2,7 metro.

„OneOdio A70“ ausinės ir jų pagaminimo kokybė

„OneOdio A70“ ausinės yra simpatiško dizaino ir sveria tik 250 gramus. Lengvos ir patogios dėvėti ilgą laiką.

Kaušeliai paminkštinti ir dengti dirbtine oda. Tai yra ausinės, kurios pilnai apgaubia ausis.

Išorinė kaušelių dalis yra blizgi, o pats ausinių tvirto plastiko korpusas yra matinis. Čia dar turime ir kompanijos logotipą.

Kairiajame ausinių kaušelyje turime 6.35mm audio jungtį ir microUSB jungtį. Per ją ir įkraunama ausinių baterija.

Dešiniajame ausinių kaušelyje jau turime 3 valdymo mygtukus, 3.5mm audio jungtį, šviesos indikatorių ir mikrofoną.

Šie mygtukai į paspaudimus reaguoja tinkamai ir išdėlioti patogiai:

  • su „+“ ženklo mygtuku didiname garso lygį, ilgiau palaikius – perjungiama sekanti daina;
  • viduriniuoju mygtuku įjungiame/išjungiame ausines, sustabdome/paleidžiame dainą, atsiliepiame į skambučius, juos atmetame ir baigiame pokalbį;
  • su „-“ ženklo mygtuku mažiname garso lygį, ilgiau palaikius – perjungiama prieš tai buvusi daina.

 

Šie mygtukai naudojami tik tuo atveju, kai ausinės yra Bluetooth ryšiu suporuotos su telefonu ar kitu įrenginiu. Jei ausinės prijungtos laidu, tada šie mygtukai nereaguoja.

Šviesos indikatorius šviečia mėlyna ir raudona spalva. Įkrovimo metu raudonai, poravimo metu šios spalvos greitai keičiasi, suporavus – mėlynai. Taip pat mėlynai ir tada, kai baterija pilnai įkrauta.

Bluetooth režime šviesos indikatorius šviečia nuolatos, bet jis yra gana nedidelis ir giliau korpuse, tad tamsiuoju paros metu netrukdo.

Ausinių lankelio viršuje turime kompanijos pavadinimą ir labai dailų dizaino sprendimą – lankelio kraštai apsiūti raudonos spalvos siūlais. Atrodo simpatiškai.

Pats lankelis turi paminkštinimą ir yra reguliuojamas. Abejos jo pusės yra ištraukiamos ir štai čia turime metalinę, graduotą ausinių dalį. Taip ausinių dydį galima prisitaikyti prie asmeninių poreikių.

Ausinių vyriai yra metaliniai ir visa kaušelių konstrukcija į šoną pasisuka 90 laipsnių kampu bei yra nulenkiama į vidų. Tad tokias kompaktiškas ausines galima patogiai gabentis su savimi.

„OneOdio A70“ ausinių techninės specifikacijos, baterijos tarnavimo laikas, poravimas, pokalbių ir garso kokybė

„OneOdio A70“ ausinių poravimas yra visiškai paprastas. Paspaudžiame maitinimo mygtuką, pradeda mirksėti šviesos indikatorius, telefone ar kitame įrenginyje įjungiame Bluetooth, susirandame „OneOdio A70“ ausines ir suporuojame.

„Mi 9“ telefone iškart galėjau pasirinkti ACC arba SBC kodavimą. aptX „OneOdio A70“ nepalaiko.

„OneOdio A70“ ausinės palaiko Bluetooth 5.0 techninį sprendimą ir yra suporuojamos su įvairiais įrenginiais. Tiek Android, tiek iOS, tiek ir nešiojamais kompiuteriais. Lengvai jas Bluetooth ryšiu prijungiau prie Windows 10 bei Linux sistemomis dirbančių kompiuterių.

 

Duomenys perduodami stabiliai ir per keletą testavimo dienų nebuvo nei vieno karto, kad sutriktų signalas. Duomenys keliauja iki 10-15 metrų ir per kambario sieną be jokių problemų.

Ausinėse yra mikrofonas ir jas galima naudoti, kaip laisvų rankų įrangą. Mikrofono kokybė yra gera. Tokia, kokios ir galima tikėtis iš 30 eurų kainuojančių ausinių.

Pašnekovą girdžiu gerai, o ir jis girdi ką sakau. Gatvėje kiek sudėtingiau, nes ausinės sugaudo ir pašalinius garsus. Patalpoje situacija yra geresnė.

Įspūdingas baterijos tarnavimo laikas

„OneOdio A70“ turi 950mAh talpos bateriją ir čia įdomus momentas. Pardavėjo puslapyje nurodyta, kad baterija yra 430mAh. Panašu, kad pardavėjui reikėtų atnaujinti informaciją, nes „OneOdio A70“ tikrai turi didesnę bateriją nei 430mAh ir štai kodėl.

Pardavėjas nurodo, kad „OneOdio A70“ vienu įkrovimu gali darbuotis iki 25 val. Galbūt su 430mAh baterija tai ir tiesa, bet 950mAh baterija duoda kur kas didesnį laiką. Net ir po trijų dienų su šiomis ausinėmis – kasdien bent po 6 val. jas naudojau – baterijos energijos liko net 60 proc.

Tad matematika paprasta: 950mAh talpos baterijos energijos užteks 45 val. Garso lygis buvo apie 70 proc. Tiesiog puikūs rezultatai.

O kodėl pardavėjas nurodo kitus skaičius? Sunku pasakyti, bet ši kompanija per pastaruosius kelis metus keitė tiek savo pavadinimą – tai „OneAudio“, tai „OneOdio“ – ir tos ausinės keitė savo pavadinimus.

Tad painiavos čia šiek tiek yra ir panašu, kad pats pardavėjas nurodė kuklesnius, ankstesnės ausinių kartos parametrus. Juolab, kad oficialiame gamintojo puslapyje taip pat nurodoma, kad „OneOdio A70“ turi 950mAh talpos bateriją.

Beje, pati ausinių baterija yra įkraunama per maždaug 3 val., kas turint galvoje tokį jos ilgą tarnavimo laiką – yra labai gerai.

„OneOdio A70“ garso kokybė geresnė, nei galima tikėtis

 

Kalbant apie „OneOdio A70“ ausinių technines specifikacijas, tai čia turime japonišką didelę 40mm diafragmą, varža siekia 32 omus, perdavimo dažnis 2402MHz-2480MHz, o maksimalus garso lygis 110dB.

Tai leidžia iš šių pigių ausinių išspausti maksimumą ir turiu pasakyti, kad garso kokybė yra geresnė, nei tikėjausi. Visgi kalbame apie 30 eurų ausines, o tokių rinkoje yra visa galybė. Iki šiol turėjau tikrai ne vienas pigias ir čia Lietuvoje pirktas tokios kainos ausines, bet jos absoliučiai pralaimi „OneOdio A70“ ausinėms.

Pastarosiose yra labai gerai subalansuotas garsas, kas man šiuo atveju yra svarbiausia. Ar yra žemų tonų? Yra. Ne tiek, kad ausys net kaistų, bet įprastam muzikos mėgėjui užtektinai.

Aukšti tonai išlieka savo vietose net ir muzikos klausantis labai garsiai. Taip pat svarbus aspektas. Bendrai, šiose ausinėse labai gerai subalansuoti žemi, vidutiniai ir aukšti tonai. Vienas kitų neužgožia ir girdima pakankamai daug dainoje esančių detalių.

ANC šiose ausinėse nėra, tad ausinės aktyviai pašalinių garsų nešalina. Tačiau tai yra ausis apgaubiančios ausinės ir pasyvus aplinkos triukšmo slopinimas dirba netgi labai gerai. Kambaryje praktiškai nieko negirdėti, kas dedasi aplinkui, o triukšmingoje aplinkoje dalis tų garsų praeina, bet jie netrukdo mėgautis muzika.

Ar tai profesionaliems didžėjams skirtos ausinės? Na… manau, kad ne. Visgi šios ausinės nėra tiek pajėgios suteikti, kiek gali pasiūlyti aukščiausios klasės produktai. Iš kitos pusės, juk kalbame apie 30 eurų kainos ausines, tai ir tikėtis stebuklų neverta.

Jei pradedate kurti muziką – „OneOdio A70“ tinka. Mokotės groti su elektrine gitara? „OneOdio A70“ tinka. Darbo metu mėgstate klausytis muzikos? „OneOdio A70“ tinka. Keliaujate ir norite patogiai klausytis muzikos ar su draugu(-e) žiūrėti filmą – šios ausinės pats taps.

Pliusai:

  • išvaizdžios, tvirtai pagamintos, pilnai ausis apgaubiančios ir lengvos – 250 gr. – ausinės ;
  • metaliniai vyriai;
  • slankiojanti metalinė ir sugraduoda lankelio dalis, tad patogu pasirinkti reikiamą ausinių dydį;
  • paminkštintas lankelis;
  • minkšti kaušeliai su dirbtine oda;
  • ausinės sulankstomos ir lengvai telpa į kelioninį maišelį;
  • 60 cm įkrovimo laidas su USB-microUSB jungtimis;
  • 2 metrų ilgio 3.5-6.35mm laidas – išsitempia iki 2,7 metro;
  • 123 cm ilgio 3.5-3.5mm audio laidas – šiuo laidu galima sujungti dvi ausines ir vienu metu per jas abi klausytis muzikos, žiūrėti filmą ir pan.;
  • 3 garso, muzikos ir pokalbių valdymo mygtukai;
  • Bluetooth 5.0 ir lengvas poravimas su įvairiais įrenginiais – ryšys ir duomenų perdavimas yra stabilus;
  • palaiko ACC ir SBC garso kodavimą, aptX nėra;
  • mikrofono kokybė gera;
  • 950mAh talpos baterijos energijos užtenka net 45 val. Baterija įkraunama per maždaug 3 val.;
  • labai gerai subalansuotas ir švarus garsas – ženkliai geresnė kokybė nei daugelio tokios kainos kategorijos ausinių.

 

Trūkumai:

  • blizgioji ausinių kaušelių dalis gana greitai renka nešvarumus;
  • triukšmingoje aplinkoje mikrofonas dirba vidutiniškai ir pašnekovui mano sakomus žodžius girdėti yra sunkiau;
  • nėra ANC, bet ausinės gerai apgaubia ausis ir pasyvus aplinkos triukšmo slopinimo sprendimas daugeliu atvejų leidžia be pašalinių garsų mėgautis švaria ir malonia ausiai muzika.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Oneodio.de, kuri suteikė galimybę išbandyti „OneOdio Fusion A70“ ausines. Jei susidomėjote šiomis ausinėmis, tai dabar su nuolaidos kuponu gijos3, jas galima įsigyti su 3 € nuolaida. Iš Lenkijos sandėlio atsiųs per 1-4 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()