„Tai ko gero geriausias 2020-ųjų elektrinis dviratis. Jis vienu įkrovimu nuvažiuoja toliau, nei teigia gamintojas“: štai ką apie karščiausią naujieną kalba jau 140 km su šiuo dviračiu įveikęs apžvalgininkas ir ką į klausimus atsakė „FIIDO“ inžinieriai („FIIDO D11“ apžvalga, iš Lenkijos sandėlio, nuolaidos kuponai, Video)  ()

„FIIDO D11 yra vienas tų elektrinių dviračių, kurie mane iš tikrųjų džiugina. Tai gražus, lengvas ir svarbiausia – turintis labai talpią bateriją, nepaisant itin kompaktiško dizaino. Įveikęs 140 km su FIIDO D11 – štai ką galiu apie jį pasakyti.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-10-01 „Tai ko gero geriausias 2020-ųjų elektrinis dviratis. Jis vienu įkrovimu nuvažiuoja toliau, nei teigia gamintojas“: štai ką apie karščiausią naujieną kalba jau 140 km su šiuo dviračiu įveikęs apžvalgininkas ir ką į klausimus atsakė „FIIDO“ inžinieriai („FIIDO D11“ apžvalga, iš Lenkijos sandėlio, nuolaidos kuponai, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„FIIDO D11“ elektrinis dviratis:

  • GeekBuying - 859,99 €;
    • kuponas D11BIKE - galioja tik pirmiems 200 vnt;
    • kuponas GKB300D11 - galioja iki spalio 15 d;
  • nuo spalio 16 iki lapkričio 11 d - 944,45 €;
    • kuponas GKB200D11;
  • specialaus anonso pasiūlymas;
  • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
  • nemokamai į Lietuvą pristatys per 3-10 dienų.

Kai kuriems tie įveikti 140 km su „FIIDO D11“ elektriniu dviračiu gali atrodyti ne itin didelis atstumas, tačiau kol kas tai yra vienintelis apžvalgininkas, kuris pateikia išsamiausią informaciją apie „FIIDO D11“.

Tai yra absoliuti naujiena ir apie ją keletas apžvalgininkų paviešino pirmuosius savo vaizdo įrašus, tačiau jie daugiausiai apsiriboja tik dviračio išpakavimu, kaip jį surinkti ir keliais pirminiais įspūdžiais.

Tuo tarpu šis apžvalgininkas jau kur kas detaliau išbandė „FIIDO D11“ elektrinį dviratį, su juo nuvažiavo 140 km ir tą darė įvairiomis vietovėmis, tad ir pateikia įdomios informacijos.

 

Apžvalgininkas tvirtina, kad „FIIDO D11“ atkeliauja praktiškai surinktas. „95 proc. jo jau yra surinkta ir belieka atlikti keletą paprastų veiksmų, kaip prisukti pedalus, pritvirtinti bateriją ir t.t. Net neskubant tai jums užtruks vos 15 min.“

Kaip surinkti „FIIDO D11“ elektrinį dviratį ir kitą svarbią informaciją, prieš pradedant juo naudotis, galite pamatyti šiame vaizdo įraše.

Kuo gi pasižymi „FIIDO D11“ elektrinis dviratis?

„FIIDO D11“ aprūpintas 20 colių dydžio ir 1,75 colių skersmens pripučiamais CST ratais.

„Ant kiekvieno rato yra diskiniai stabdžiai ir palyginus su hidrauliniais, jais naudotis bei juos prižiūrėti yra kur kas lengviau. Puikus pasirinkimas pradedantiesiems.

Galiniame rate įtaisytas 250W galios elektros variklis, kuris maksimaliai leidžia pasiekti iki 25 km/h greitį“.

Pastaba: jau atsiranda apžvalgininkų, tvirtinančių, kad šį greičio limitą galima programiškai padidinti.

Apžvalgininkas teigia, kad dviračio sulankstymo mechanizmas yra labai paprastas ir patį dviratį sulankstyti užtrunka vos kelias akimirkas (1:39 min.).

Priekyje turime LED žibintą, kuris „yra labai ryškus ir itin gerai šviečia nakties metu“.

„Viena įdomiausių šio dviračio savybių yra jo baterija. Dviratis kompaktiškas, tačiau turi net 36V 11.6Ah (417Wh) bateriją. Ir kur gamintojas ją sugebėjo paslėpti? Tiesiog pačioje sėdynės konstrukcijoje.“

„Ant vairo rasime pavarų perjungimo svirtelę. Čia turime 7 Shimano pavaras. Akceleratoriaus rankenėlę.

 

Kairėje pusėje turime LCD ekraną, priekinių šviesų įjungimo ir garsinio signalo mygtukus.

Iš esmės, tai yra esminiai FIIDO D11 dalykai. Ir nežinau kaip Jums, bet man jo dizainas labai patinka.

Kai važinėjausi po apylinkes, žmonės nuolat stebėjo mane važiuojantį su šiuo dviračiu ir jų reakcijos buvo labai teigiamos. FIIDO D11 iškart patraukia dėmesį. Tai išvaizdus ir stilingas elektrinis dviratis.“

„Prieš galutinai pereidamas prie FIIDO D11 pliusų ir minusų – šiek tiek apie važiavimo patirtį.

20 colių padangos yra labai geros, puikiai nuslopina kelių nelygumus. Važiuojant miesto keliais jaučiuosi puikiai.

Visgi, važiuojant labai nelygiais ir duobėtais paviršiais, važiavimo malonumas yra kiek mažesnis. Čia FIIDO D11 galiu palyginti su jų M1 modeliu (859,99 €), kuris yra tinkamesnis važinėtis nelygiais paviršiais.

Tačiau FIIDO kompaniją aš puikiai suprantu. Jei M1 modelis skirtas važinėtis užmiesčio ir labai šiurkščiais keliais, tai D11 yra labiau skirtas miesto ir lygesniems keliams.“

„Kalbant apie greitį, tai važiuojant vien elektra – maksimalus greitis siekia 24 km/h. Kai papildomai minu pedalus kojomis, tada greitis siekia 35 km/h.

Bendrai, esu patenkintas greičiu ir važiavimo patirtimi. Kai noriu minti pedalus, tą ir darau. Kai tingiu tą daryti ir tenoriu, kad dviratis mane nuvežtų iki reikiamos vietos – leidžiu darbuotis FIIDO D11 elektros varikliui.“

„FIIDO D11“ pliusai ir minusai

Apžvalgininkas pirmiausiai pradeda nuo elektrinio dviračio privalumų ir vienas jų yra:

Baterijos tarnavimo laikas

„Kai pamačiau, kad reklaminiame FIIDO D11 klipe teigiama, jog su jo baterija galima nuvažiuoti 100 km, pagalvojau: OK, dar viena kompanija su dar vienu nerealiu pareiškimu. Tačiau, kai pats išbandžiau FIIDO D11, mano nuomonė iškart pasikeitė.

 

Aš su FIIDO D11 praleidau keturis savaitgalius, per kuriuos įveikiau 140 km. Turiu pripažinti, kad atlikti šiuos bandymus nebuvo lengva užduotis, bet esu labai patenkintas gautais rezultatais.

Aš vienu įkrovimu ir papildomai mindamas pedalus įveikiau 100 km. Būtent tokiam atstumui užteko baterijos. Ir čia svarbu pabrėžti, kad 55 km įveikiau aktyvavęs 2 ir 3 režimus, kas jau dviračiui yra papildomas krūvis. Kompanija teigia, kad pasirinkus 1-ąjį režimą bus įveikti 100 km. Tad mano rezultatai rodo, kad realybėje FIIDO D11 vienu įkrovimu gali įveikti dar didesnį atstumą, nei 100 km.“

„Vien elektra vienu įkrovimu aš nuvažiavau 39 kilometrus, o tai yra 1 km mažiau, nei teigia kompanija. Ji tvirtina, kad vien elektra su FIIDO D11 nuvažiuosime 40-50 km. Tačiau aš dėl šio rezultato tikrai neturiu ko skųstis, nes sveriu 90 km ir mano kelionės metu buvo įvairių įkalnių, kurioms reikėjo didesnio kiekio energijos.

Jei aš visą laiką būčiau važiavęs lygiu paviršiumi, galiu drąsiai sakyti, kad tada vien elektra būčiau įveikęs 45 km.“

Dizainas ir kompaktiškumas

„Savo kelionės metu turėjau daugybę įvairių situacijų, kai reikėjo dviratį panešti ir jo lengvumas man itin pravertė. Pavyzdžiui, užblokuotas kelias ar laiptai ir jokio dviračiams skirto kelio, ar jokio lifto ir panašiai. Vos viena ranka nusinešdavau FIIDO D11 ten, kur man reikėjo. To jokiais būdais nepadaryčiau su kur kas sunkesniais FIIDO M1 ir kitais modeliais.“

Galimybė sulankstyti

„Nežinau kokia tvarka jūsų šalyje, bet čia, Šendžene, jei jūsų dviratis nėra sulankstomas, tai jums neleidžiama jo vežtis metro. Gal ir keista taisyklė, bet kadangi FIIDO D11 yra sulankstomas ir labai kompaktiškas, ši taisyklė man negalioja ir aš galiu su šiuo dviračiu važiuoti metro.

 

Taip pat FIIDO D11 labai patogu pasistatyti ir savo darbo vietoje. Jis išlieka kompaktiškas ir niekam netrukdo.“

„FIIDO D11 turi ir dar daugybę privalumų. Labai patogu naudotis šiuo dviračiu. Jis turi nuimamą sėdynės konstrukciją ir ji labai tvirtai pritvirtinama (6:20 min.). Galite važinėtis kuo ramiausiai.

Taip pat su FIIDO D11 važinėjausi miško keliais ir jis šiuos išbandymus atlaikė kuo puikiausiai. Labai tvirtas elektrinis dviratis.“

O kokie gi „FIIDO D11“ minusai?

„Kaip ir apie visus produktus, kuriuos išbandau, taip ir apie FIIDO D11 turiu ką pasakyti kritiško.

Pirmiausiai, tai šio dviračio sėdynė. Ji mano sėdimajai yra kiek per maža ir per kieta. Nuvažiavęs 15 km jau pradedu jausti tam tikrą diskomfortą, tad įveikti +100 km nėra pati lengviausia užduotis.“

„Antras dalykas yra dviračio pastatymo kojelė. Jei taip atsitinka, kad pedalo konstrukcija atsiremia į kojelę, tai ji tiesiog įstringa. Tai atrodo štai šitaip.“

„Manau, kad tai yra dizaino trūkumai ir aš pasikalbėjau su FIIDO kompanijos inžinieriais, kodėl taip yra, ir jie man pateikė atsakymus.

FIIDO D11 yra labiau skirtas sportiniam važiavimui, tad ir jo sėdynė yra būtent tokio dizaino. Tuo tarpu FIIDO D4S (601,99 €) sėdynė yra minkštesnė, tačiau ir dviratis skirtas įveikti mažesniems atstumams. Plius, D11 sėdynė yra kur kas brangesnė ir įvertinimus visas aplinkybes, dabar ji man atrodo kur kas patraukliau.

 

Kalbant dėl kojelės, tai FIIDO kompanija iš pradžių jos išvis neplanavo ir FIIDO D11 turėjo atkeliauti be jos. Tačiau vystant projektą vis daugiau jo dalyvių pradėjo manyti, kad jos reikia ir taip buvo nuspręsta ją pridėti.

FIIDO iš pradžių bandė ją pritvirtinti prie galinio rato, tačiau paaiškėjo, kad svorio centras yra priekinėje dviračio dalyje, tad tą padaryti tapo neįmanoma ir ją pritvirtino ten, kur ji užtikrintų, jog dviratis stovės stabiliai.

Bendrai, manau, kad tai nėra esminiai trūkumai, kurie leistų teigti, jog FIIDO D11 yra blogas. Tikrai taip nėra. Ir man tikrai labiau patinka, kad FIIDO D11 turi tą kojelę. Daugeliui tai praktiškas dviračio priedas.“

Galutinis verdiktas

„Ar verta įsigyti FIIDO D11? Jei spėjote sudalyvauti sutelktinio finansavimo platformoje ir dabar gavote FIIDO D11 – sveikinu, puikus pasirinkimas. Jūs jį gavote už 799 JAV dolerius. Super kaina. Aš Jums pavydžiu. Už tokią kainą geresnio elektrinio dviračio tiesiog nerasite. Ir turiu pasakyti, kad FIIDO D11 artimiausiu metu tikrai tiek nekainuos. Klausimas ar išvis kada nors pamatysime tokią kainą.

Dabar jo kaina siekia 1299 dolerius ir tik GeekBuying jį galima įsigyti su 300 JAV dolerių kuponu, tad galutinė kaina siekia 999 dolerius arba 859,99 €. Tad nepraleiskite ir šios progos.

Jūs tikrai liksite patenkinti šiuo stilingu, lengvu ir puikiai veikiančiu elektriniu dviračiu. Jis jums pakeis automobilį ir tarnaus ilgus metus. Tą galiu užtikrinti 100 proc.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()