„OneOdio Pro C“ – ausinės, kurių jau seniai ieškojote: galimybė pajungti 3.5mm laidu ir Bluetooth 5.0 ryšiu, net iki 80 val. atlaikanti milžiniška baterija ir puiki garso kokybė („OneOdio Pro C“ apžvalga, palyginimas su „OneOdio Studio Pro-50“, nuolaidų kuponai, FOTO)  (1)

„OneOdio Pro C“ – maloniai nustebinusios ausinės. Kainuoja pigiau grybo, o galima naudoti ir kaip laidines, ir kaip belaides. Bluetooth 5.0 ryšiu žaibiškai suporuojamos su įvairiais įrenginiais. Milžiniškos talpos baterijos užtenka iki 80 val. Ar jos dar geresnės ir už „OneOdio Studio Pro-50“? Ir kada kokias rinktis? Yra įdomių momentų, kuriuos būtina žinoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„OneOdio Pro C“ ausinės parduodamos už 38,99 €;

  • nuolaidos kuponas gijos15%off​, papildoma nuolaida €6,59;
  • iš Lenkijos sandėlio už 5 € atsiųs per 1-4 dienas.

 

„OneOdio Studio Pro-50“ ausinės parduodamos už 38,99 €;

  • nuolaidos kuponas gijos3, papildoma nuolaida €3;
  • iš Lenkijos sandėlio už 6 € atsiųs per 1-4 dienas.

„OneOdio Pro C“ ausinės iš Kinijos sandėlio iki manęs atkeliavo per 2,5 savaitės.

Ausinių pavadinimų vingrybės

Prieš keliaudamas prie apžvalgos, iškart norėčiau atkreipti dėmesį į „OneOdio Pro C“ ausinių pavadinimų keistenybes.

Jau apžvelgdamas „OneOdio Fusion A70“ ausines minėjau, kad gamintojas per pastaruosius kelerius metus keitė savo pavadinimą ir tai tuo pačiu atsiliepė ausinėms.

Tad oficialioje parduotuvėje matome „OneOdio Pro C“ pavadinimą, o pas mane atkeliavusios ausinės pavadintos „OneOdio Studio Wireless C Y80B“.

Ar tai skirtingos ausinės? Tikrai ne. Tai yra lygiai tas pats modelis, tačiau skirtingai vadinamas. Čia tam tikras gamintojo ir pardavėjo minusas. Panašu, kad vis dar iki galo neapsisprendžiama, kaip šį modelį vadinti ir per daug nesidomintiems žmonėms gali pasirodyti, jog tai yra skirtingi modeliai. Tačiau taip nėra.

 

Bet kuriuo atveju, šioje apžvalgoje vadinkime šias ausines „OneOdio Pro C“, kadangi būtent tokį pavadinimą nurodo pardavėjas.

P.S. dėl šių pavadinimų vingrybių užklausus Oneodio.de, gavome atsakymą, jog Amazon.com parduotuvėje šios ausinės yra vadinamos „OneOdio Studio Wireless C Y80B“, o oficialioje Oneodio.de parduotuvėje „OneOdio Pro C“. Tačiau tai yra lygiai tokios pačios ausinės.

Pakuotės turinys ir joje esančių laidų ypatybės

„OneOdio Pro C“ ausinės iki manęs atkeliavo iš Kinijos, tad pakuotė yra kiek aplamdyta. Nieko labai kritiško, tačiau savo reprezentacinę išvaizdą jau yra praradusi.

Svarbiausia, kad pačioje pakuotėje viskas yra savo vietose ir niekas nepažeista.

Taigi, pakuotės priekyje pavaizduotos pačios ausinės, jų pavadinimas ir informacija apie tai, kad užsiregistravus savo įsigytas ausines www.oneodio.com svetainėje, gausime papildomą 24 mėnesių garantiją.

Dėžutės nugarėlėje surašytos pagrindinės ausinių specifikacijos, pakuotės turinys ir kontaktai, kuriais galima susisiekti iškilus vienam ar kitam klausimui.

Pakuotės turinys yra standartinis: „OneOdio Pro C“ ausinės, prijungimo ir ausinių įkrovimo laidai bei kelioninis, medžiaginis maišelis.

Čia turime maždaug 50 cm ilgio USB-microUSB įkrovimo laidą. Kokybiškos jungtys, laidas vidutinio lankstumo. Pagamintas gerai.

Čia maždaug 1,3 metro ilgio 3,5 mm audio laidas. Vienas kištukas keliauja į kompiuterį, plašetę, telefoną ar bet kokį kitą 3,5 mm audio jungtį turintį įrenginį, o kitas kištukas jungiamas į „OneOdio Pro C“ ausines.

 

Atkreipkite dėmesį, kad į ausines kišamas kištukas yra kiek kitokio dizaino. Papildomai čia yra kiek kitokio dizaino plastikinė kištuko dalis, tad į ausines jį reikia įkišti konkrečioje padėtyje. Taip padaryta tam, kad laidas „OneOdio Pro C“ ausinėse laikytųsi tvirčiau.

Ant šio laido yra įtaisytas mikrofonas ir valdymo mygtukas, su kuriuo valdomi pokalbiai.

„OneOdio Pro C“ ausinių pagaminimo kokybė, jungtys, valdymas

Galiu gana drąsiai sakyti, kad kaip už tokią kainą, tai „OneOdio Pro C“ ausinės pagamintos labai kokybiškai.

Metalinis lankelis yra sugraduotas – iš viso 9 padėtys – ir taip labai patogu pasirinkti tokį ausinių dydį, koks asmeniškai yra pats tinkamiausias.

Kaip ir anksčiau bandytose šios kompanijos ausinėse, taip ir „OneOdio Pro C“ lankelis yra su papildomu paminkštinimu, viršutinėje jo dalis gražiai apsiūta raudonais siūlais su „OneOdio“ kompanijos užrašu.

Kadangi „OneOdio Pro C“ ausines galima naudoti tiek prie įrenginių prijungus laidu, tiek ir suporavus Bluetooth 5.0 ryšiu, tai dešiniojoje pusėje randame: 3,5 mm jungtį; garso, dainų, pokalbių valdymo mygtukus – su jais pilnai galima didinti/mažinti garso lygį, sustabdyti/paleisti/ perjungti į priekį bei atgal dainas.

Šalia 3,5mm jungties turime šviesos indikatorių. Jis parodo ar ausinės Bluetooth 5.0 ryšiu prijungtos prie įrenginio. Jei viskas tvarkoje – šviečia mėlynos spalvos indikatorius.

Jis mirksi nuolatos, tačiau yra gana giliai korpuse ir tamsiuoju paros metu tikrai netrukdo. Kas bent jau man asmeniškai yra svarbu. Tikrai nesinorėtų, kad tas šviesos indikatorius šviestų, kaip LED žibintuvėlis.

Kiek tolėliau turime ir dar vieną šviesos indikatorių, kuris šviečia tuo metu, kai ausinės yra prijungiamos įkrauti.

 

Kalbant apie „OneOdio Pro C“ ausinių kaušelius, tai jie apvalūs, minkšti, ausys pilnai apgaubiamos.

Beje, šie kaušeliai lankstomi įvairiomis pusėmis, tad ausines patogu naudoti esant skirtingoms aplinkybėms. Plius, sulankstomas ausines patogu įsidėti į pakuotėje esantį maišelį ir pasiimti su savimi į kelionę.

„OneOdio Pro C“ baterija, garso bei mikrofono kokybė, dėvėjimo patogumas ir kuo skiriasi nuo „OneOdio Studio Pro-50“

Pradėkime nuo išvaizdos ir žemiau pateiktose nuotraukose galite matyti, kad „OneOdio Pro C“ yra labai panašios į „Pro-50“ ausines, tačiau turi ir akivaizdžių dizaino skirtumų.

„OneOdio Pro C“ ausinių kaušeliai yra tokie putlesni, ir manau, kad ne tokie išvaizdūs, palyginus su „Pro-50“.

Ir nors „OneOdio Pro C“ kaušeliai atrodo putlesni, man labiau patinka „Pro-50“. Dirbdamas prie kompiuterio mėgstu klausytis muzikos ir ausines kasdien naudoju bent po 4 val. Tad ausinių dėvėjimo patogus man yra kritiškai svarbus.

Jei daug dirbate prie kompiuterio bei apskritai ausinės ir muzika yra jūsų kasdienybė, tada dėvėjimo patogumo atžvilgiu rekomenduoju rinktis „Pro-50“.

Tikrai neteigiu, kad „OneOdio Pro C“ yra nepatogios. Jokiu būdu. Su tokiomis ausinėmis 2-3 val. klausytis muzikos, žiūrėti filmą, žaisti žaidimus ir panašiai yra patogu. Jei ilgiau – jau pradedu jausti tam tikrą diskomfortą, ko nejaučiu su „Pro-50“.

Iš kitos pusės, „OneOdio Pro C“ turi akivaizdžių privalumų prieš „Pro-50“. „OneOdio Pro C“ galima naudoti kaip belaides ausines, su įrenginiais suporuoti Bluetooth 5.0 ryšiu ir su milžiniškos 1500 mAh talpos baterija muzikos klausytis iki 80 val.

 

Viso šito su „Pro-50“ neturėsite. Jos yra skirtos tiems, kurie sėdi darbo vietoje ir ausinės laidu prijungtos prie kokio nors įrenginio.

Jei norite ausines laidu prijungti prie įrenginių bei tiesiog keliauti į gatvę su tomis pačiomis ausinėmis, pasiimti jas į kelionę ir taip toliau, tada „OneOdio Pro C“ yra būtent tas pasirinkimas.

„OneOdio Pro C“ yra kompaktiškos, sulankstomos, išvaizdžios, patogiai valdomos ausinės. Mygtukai į duodamas komandas reaguoja iškart, o poravimas su telefonais bei kompiuteriais vyksta žaibiškai.

Bluetooth 5.0 ryšys yra labai stiprus ir geros kokybės. Duomenys perduodami net ir nuo įrenginio būnant nutolus daugiau kaip 15 metrų (atviroje vietoje), o po kambarius, skiriančius kelioms sienoms, galiu vaikščioti drąsiai, nes muzika ausinėse ir toliau groja.

Kalbant apie garso kokybę, tai kritinio skirtumo tarp „OneOdio Pro C“ ir „Pro-50“ nepajutau. Visgi, sakyčiau, kad vos šiek tiek „Pro-50“ yra stipresni žemi tonai. Šiose ausinėse jie labiau išreikšti nei „OneOdio Pro C“.

„OneOdio Pro C“ garsas yra labiau orientuotas į vidutinius tonus. Bendras balansas yra geras ir stipriai pagarsinus ausines – aukšti tonai „nepermuša“ vidutinių bei žemų. Bendrai, malonus garsas. Toks, kokio ir ieško absoliuti dauguma biudžetinių ausinių pirkėjų.

Žinoma, tikri melomanai „OneOdio Pro C“ ausinėse ras prie ko prikibti, bet vertinant objektyviai – už tokią kainą garso kokybė labai gera. Net ir mikrofonas darbuojasi taip, kaip ir galima būtų tikėtis iš tokios kainos ausinių. Nei labai puikiai, nei labai prastai.

Esu turėjęs ne vienas pigias ir neaiškaus gamintojo ausines, tačiau nei vienos jų nė iš tolo neprilygsta „OneOdio Pro C“ bei „OneOdio Studio Pro-50“ ausinėms.

 

Kurias ausines pasirinkti?

„OneOdio Studio Pro-50“ ausines naudoju tuo metu, kai dirbu prie kompiuterio. O tą kasdien darau daugybę valandų. Tad tiems, kurie ieško, pavadinkime – stacionarių ausinių – tada rekomenduoju rinktis „Pro-50“. Jos yra maksimaliai patogios, labai simpatiško dizaino, su stipresniais žemais tonais.

Jei ausines naudosite labai įvairiai ir norėsite ne tik laidu prijungti prie kompiuterio, bet ir keliauti į lauką, pasiimti drauge su savimi į kelionę, tiesiog klausytis muzikos vaikštinėjant po parką ir panašiai, tada akivaizdu, kad geriau rinktis „OneOdio Pro C“. Bluetooth 5.0 ir iki 80 val. tarnaujanti per 2,5 val. įkraunama net 1500mAh talpos baterija yra būtent tai, ko reikia.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Oneodio.de, kuri suteikė galimybę išbandyti šias „OneOdio“ kompanijos ausines. Jei susidomėjote „OneOdio Studio Pro-50“ ausinėmis, tai dabar su nuolaidos kuponu gijos3 jas galima įsigyti su 3 € nuolaida. „OneOdio Pro C“ su tuo pačiu nuolaidos kuponu gijos15%off​ galima įsigyti su 6,59 € nuolaida. Iš Lenkijos sandėlio ausines atsiųs per 1-4 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)