Puiki Kalėdų dovana kūrybingiems - iš Vokietijos sandėlio ir už labai gerą kainą apžvalgininkų giriamas „Creality Ender 3 Pro“ 3D spausdintuvas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2020-11-27 11:07
Knygas padekim i sali, o pakalbam apie spausdintuvus * Yra food grade plastiku, kurie atlaiko 100c, tarkim PETG HT100 arba iglidur A350. Nesakau, kad imkim dabar visi spausdint puodelius arbatai, bet pvz indaploves filtro prilaikymo zieda as is to petg HT100 atsispausdinau, ir laiko jau pusmeti. * 3d spausdinimas is plastiko, jokiu budu neisstums stampavimo ar kitu plastikiniu detaliu gamybos budu, taciau yra du niuansai - kaikuriais atvejais 3d spausdinimas yra vienintelis budas pagaminti detale, vienetine detale, ar kelias galima atsispausdinti cia ir dabar, uzduot uzsakinejus ir laukus. Kartais taip tiesiog greiciau. Be abejo, spausdinimas, kaip technologija, nera absoliuciai tinkamas sprendimas visur ir visada. * 3d spausdinimas nuo plastiko pereina i kitas medziagas, tarkim metalu spausdinimas. Taip visiskai kitokios technologijos, bet butent spausdinimo budu galima pagaminti maksimaliai lengva ir maksimaliai tvirta detale. Generative desing+3d printing=amazing stuff. Sumarizuojant, kas man labiausiai nepatinka, tai kad didele dalis zmoniu, kurie su 3d spausdinimu nera susidure, arba susidure minimaliai, galvoja, kad tai tik zaisliukas kitu zaisliuku gamybai. Realybe kitokia
HardAxe 2020-11-27 13:24
Dar dauguma galvoja, kad viską lengva atspausdinti. T.y. pamiršta, kad detalę prieš spausdinant reikia sumaketuoti.
bahuriux 2020-11-27 13:52
JOO pamenu pamenu dariau 3d brėžinį, buvo maža sulūžusi detalė 3x2x1 cm, kokia pora valandų gal daugiau ir atspausdinti pavyko tik iš ketvirto karto nes ji turėjo būti mechaniškai stipri, o ne tik dekoracijai. Detalės vertė 10-50ct + siuntimo mokesčiai 2€, nusipirkau dvi rites PLA ir PETG po 1kg už~40€ (aišku sunaudojau labai mažai), sakyčiau neblogas monkės biznis gavosi Labai patiko prisimint, kaip modeliuoti 3d objektus ir žaisti su 3d printeriu, paskui bandymo būdu laužant atrinkti kuris variantas stipriausias. Dabar laukia eilėj RC laivo prototipas 0,7-1m dydžio (bus keli variantai varomi saulės baterijom, rotorinėm burėm, kietom burėm ir gal net atspausdintu stirlingo varikliu, kuris veiks nuo temperatūrų skirtumo tarp vandens ir oro) reikia pabaigti projektavimą ir 3d modeliavimą ir F5J RC sklandytuvui nosį ir kitas dalis. Na vis dar laukiu kol užplūs didysis įkvėpimas bet kai pramuš iškart imsiu "jautį už ragų". Dar patį printerį upgreidinsiu iki 500 lvl dalis jau turiu irgi nėra įkvėpimo pabaigti.
kukulis4 2020-11-27 14:35
Del detales - reikia megint, spausdinant su 100% infill speju, kad atlaikytu. O del maketavimo - sudetinga. Nelabai yra skirtumo ar maketuoji, ar programuoji, ar web designini, ar dar kanors darai, tavo klientas visada galvoja, kad tu durnas, nes "uz keliu ten knopkiu paspaudima ir peles pastumdyma 200euru uzsiprase"
HardAxe 2020-11-27 14:43
Maniškiam (Anet) numirė kontroleris, atsisiunčiau SKR1.4, bet jau keli mėnesiai nesugebu rasti laiko su marlin konfigūracija susidoroti. Per kelias valandas nepasileido, tai taip ir neateina eilė šviežia galva prisėsti
kukulis4 2020-11-27 14:48
Detaliu tvirtuma galima testuoti fusion'e. Seip patogu. Teisingai parinkus medziagas ir suprojektavus veikiancias jegas labai tiksliai parodo kas kur neatlaikys.
bahuriux 2020-11-27 18:20
Bandžiau su fusion 360 pažaisti su sculpt funkcija, darant 3d sklandytuvo modelį, ji tinka idealiai mano poreikiams, bet stringu ties viskuo, praktiškai žiuriu instrukcijas tubėj, o ne kažką darau. Man buvo labai sunku bet ką daryti atėjus iš 3ds max, apskritai neperkandu daugiau nei vienos programos 3d modeliavimo, tik 3ds max ir home architect design suit 8. Tai gryžau atgal prie savo mėgstamos 3ds max ir gerą pradžią jau padariau, kai atradau kažką panašaus į sculpt funkciją tik su dideliais apribojimais . Dar fusion 360 užknisa, kad viskas vyksta debesyje ir kartaissmarkiai užlagina, net ant super greito interneto ir galingo kompo.
kukulis4 2020-11-27 20:22
Suprantu tave. As dar studiju laikais turejau 3d modeliavimo kursa su autodesk inventor, ir nuo to laiko kazkaip nebepaleidau. O visos kitos bandytos programos irgi kazkaip neprilipo...