Praktiškai išbandėme karščiausią „Xiaomi“ naujieną ir turbūt būsimą 2021 hitą - pagal kainą ir kokybę įspūdingas išmanusis laikrodis su 5ATM, 60+ sporto režimų, nuostabiu dizainu, fantastiška programėle ir dabar pigiau nei 50€ („Amazfit Bip U“ apžvalga, nuolaidos kuponas, Foto, Video, Papildymas 2020-12-31, iš Lenkijos)  (4)

„Amazfit Bip U“ - yra karščiausia kompanijos naujiena ir esame vieni pirmųjų Lietuvoje, kurie išbandėme šį išmanųjį laikrodį. Puikus ekranas, labai graži vartotojo sąsaja, 5ATM standartas, 60+ sporto režimų ir jau daugelio seniai laukti sprendimai. Štai ką galime papasakoti po savaitės testavimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Amazfit Bip U“ išmanusis laikrodis:

  • Heofit - 46,94 €;
    • nuolaidos kuponas NEWUSERS;
    • 30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija.
  • Aliexpress - 49,97 €;
    • 40 % nuolaida;
    • iš Lenkijos, tad jokios rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 3-7 dienas.

 

„Amazfit Smart Watch Neo“ išmanusis laikrodis:

  • Heofit - 28,82 €;
    • nuolaidos kuponas NEO5$;
    • 30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija.

„Xiaomi“, o tiksliau jos dukterinė kompanija „Huami“, specializuoja dėvimos elektronikos segmente ir jau kelinti metai, kaip vis pristato savo naujienas.

Ir šiais metais sulaukė pačių įvairiausių išmaniųjų laikrodžių bei apyrankių - visą sąrašą galite rasti čia. Jau vien kiek daug dėmesio susilaukė ir vėl tikru hitu tapusi „Mi Band 5“ išmanioji apyrankė.

Mes ją taip pat išbandėme ir išsamią su testų rezultatais „Mi Band 5“ išmaniosios apyrankės apžvalgą rasite čia.

Šįkart į mūsų rankas pateko viena karščiausių kompanijos naujienų - „Amazfit Bip U“ išmanusis laikrodis.

„Amazfit Bip U“ pakuotės turinys, pagaminimo kokybė, dėvėjimo patogus ir baterijos rezultatai

Pradėkime nuo pakuotės ir turiu pasakyti, kad kompanija ir vėl taiko minimalistinio dizaino principus.

Kompaktiška, nedidukė dėžutė, su pavaizduotu laikrodžiu ir jo pavadinimu. Nugarėlėje esminės specifikacijos skirtingomis kalbomis.

Viduje labai kompaktiškai ir į atskiras dėžutes sudėlioti visi priedai, kaip naudojimosi instrukcija, magnetinis įkroviklis ir pats „Amazfit Bip U“ išmanusis laikrodis.

Naudojimosi instrukcija yra įvairiomis kalbomis (anglų, rusų, vokiečių ir kt.). Joje esminės techninės specifikacijos, QR kodas iškart atsisiųsti programėlei, parodyta kaip naudotis įkrovikliu, kaip pakeisti dirželį, saugumo informacija ir pan.

Įkroviklis ir baterijos rodikliai

Įkroviklis yra magnetinio tipo, su USB jungtimi, laidas vidutiniškai lankstus ir praktiškai 1 metro ilgio.

Viskas pagaminta kokybiškai, magnetinė įkroviklio dalis pati prilimpa prie laikrodžio ir laikosi tvirtai. Net jei ir pajudinu įkrovimo metu laikroduką, įkroviklis lieka savo vietoje ir baterijos įkrovimas tęsiasi.

„Amazfit Bip U“ aprūpintas įkraunama 230 mAh talpos ličio jonų baterija. Gamintojas tvirtina, kad ją pilnai įkrausime per 2 valandas, bet aš ją įkraunu per maždaug 1,5 val. Tuo metu laikrodyje energijos būna belikę vos kokie 5 proc.

Įkrovimo metu galima pasižiūrėti kiek jau energijos yra įkrauta, kas šiaip tikrai patogu. Jei kažkur skubi ir reikia trumpo įkrovimo, tai tampa labai informatyvu.

Gamintojas teigia, kad naudojant „Amazfit Bip U“ vidutiniškai intensyviai, baterijos energijos užteks 9 dienoms, o intensyviai - 5 dienoms. Visiška tiesa.

Per šią testavimų savaitę aš „Amazfit Bip U“ įjungiau visas įmanomas funkcijas ir kasdien sportavau bent po valandą, tad laikrodukas dirbo pilnu pajėgumu. Ir jo energijos užtenka lygiai 5 paroms. Mano manymu, tai yra tikrai geras rodiklis. Ir jei „Amazfit Bip U“ naudosite nuosaikiau, tas laikas pasieks ir 9 dienas.

„Amazfit Bip U“ pagaminimo kokybė ir dėvėjimo patogus

 

„Amazfit Bip U“ korpusas yra iš polikarbonato. Ne keramika ar metalas, kas kai kuriems galima patikti labiau, bet korpusas yra tvirtas ir tuo pačiu lengvas. Per savaitę laiko dar neapsibraižė, nors jau kelis kartus spėjau laikrodį stuktelėti į kitus daiktus.

Pats laikrodis sveria tik 31 gramą ir jį dėvėti yra tikras malonumas. Aš „Amazfit Bip U“ dėviu nuolat ir miegoti jis visiškai netrukdo. Kompaktiškas ir lengvas laikrodis. Jo išmatavimai yra tokie: 40,9 x 35,5 x 11,4 mm.

Laikrodžio nugarėlėje randame jutiklius bei įkrovimo kontaktus. Taip pat galite matyti, kad standartinio 20 mm pločio dirželis čia yra nuimamas. Didelis privalumas.

Jei nepatiks standartinis gamintojo silikoninis, vidutinio minkštumo ir tamprumo dirželis, bet kada galite užsidėti tokį, kokį tik norite.

„Amazfit Bip U“ turi TFT tipo ir šiek tiek lenktą 2.5D Gorilla Glass 3 ekraną. Labai ryškų ekraną su 1,43 colių įstrižaine ir 320 x 302 raiška.

Tuo pačiu gamintojas teigia, kad ekranas dengtas specialia danga, apsaugančia nuo pirštų atspaudų. Stebuklo čia tikėtis neverta. Ir nei vienas laikrodis jo neparodys. Ant visų jų lieka pirštų atspaudai, bet bent jau nuo „Amazfit Bip U“ jie vos vienu medžiagos skiautės brūkštelėjimu nusivalo, kas jau yra gerai.

Kas man dar šiame ekrane patiko, kad jis yra labai ryškus ir informacija matoma net iš aštraus kampo. Vaizdas lieka neišsiliejęs ir nenukenčia detalumas bei ryškumas. Žinoma, vargiai kas 150 laipsnių kampu žiūri į laikrodį, bet tokie dalykai parodo ir pačio ekrano kokybės lygį.

Ryškumą galima keisti pačiame laikrodyje ir aš dažniausiai esu nustatęs 75 proc. ryškumo lygį. Apšviestose patalpose jo pilnai pakanka, o ir lauke informacija matoma labai gerai.

Tuo pačiu galima pasirinkti ar norime, kad nuo rankos pakėlimo ekranas automatiškai aktyvuotųsi bei nuo kurių valandų norime, kad jis aktyvuotųsi tik paspaudus mygtuką. Pravartūs dalykai. Ypač miego metu.

Didelis privalumas ir tas, kad dideliame ryškiame ekrane labai gerai matyti gaunamos žinutės. Ir palaikomi lietuviški simboliai bei emoji. Šaunus dalykas. Ankstesniuose Bip'uose tokio dalyko nebuvo.

Kokie ekrano minusai? Čia įžvelgčiau du pastebėjimus: nėra Always on Display; ir toji laikrodžio „barzdelė“ galėtų būti kiek mažesnė.

Kai laikrodžio ekranas išsijungia, jame nerodomas laikas. O jo nuolatinis rodymas visai praverstų.

Ir „Amazfit Bip U“ ekranas galėtų būti dar didesnis, jei jo apačioje gamintojas vietoje Amazfit logotipo būtų praplėtęs ekraną.

Na, bet čia toks jau sprendimas ir taip daro dažnas gamintojas. Įsigijus jo produktą, tuo pačiu jį ir reklamuoji :) Tad tas užrašas čia kaip ir privalo būti.

Įdomiausios „Amazfit Bip U“ laikrodžio savybės, galimybės, sporto režimai ir kt.

Iš esmės dauguma funkcijų yra pačiame „Amazfit Bip U“ laikrodyje ir čia man labai patiko vartotojo sąsaja. Ji puikaus dizaino ir pateikiama itin daug informacijos, net ir grafinės.

Pačiame laikrodyje galima keisti ir nustatyti norimą žadintuvo laiką; Netrukdyti laiką; ekrano išsijungimo laiką; užrakinti ekraną; keisti vibravimo galingumą; pasirinkti ekrano atvaizdavimą; jį modifikuoti; peržiūrėti fizinės veiklos rezultatus; atlikti momentinius matavimus; rinktis sporto režimus ir t.t.

Iš tikrųjų čia yra visko tiek daug, kad kartais atrodo, jog ir programėlės nereikia. Nors ne, reikia. Joje pateikiama dar daugiau išsamios informacijos, bet apie tai kiek vėliau.

Pirmiausiai „Amazfit Bip U“ reikia Bluetooth 5.0 ryšiu suporuoti su Android 5.0/iOS 10.0 ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis dirbančiais telefonais.

Nuskenuojame QR kodą, atsisiunčiame ir įsidiegiame Zeep programėlę, tada joje pasirenkame „Amazfit Bip U“ laikrodį, pastarojo ekrane nuskenuojame rodomą QR kodą ir taip laikrodis suporuojamas su programėle. Viskas, jau galima pilnai naudotis laikrodžiu.

Beje, iškart atkeliavo ir laikrodžio programinės įrangos atnaujinimas, kurį įdiegė per porą minučių.

„Zeep“ programėlė

Turintys dėvimų įrenginių, kurie darbuojasi su Mi Fit programėle, gana greitai pamatysite, kad šioje Zeep (anksčiau Amazfit) programėlėje yra tam tikrų panašumų. 

 

Žinoma, galima įžvelgti ir tikrai nemažai dizaino skirtumų. Štai kad ir pagrindiniame Zeep programėlės lange. Informacija yra pateikia kitaip, tačiau tuo pačiu informatyviai ir patraukliai.

Enjoy grafoje galima nukeliauti į kitus laikrodžio parametrus ir čia keisti žadintuvo parametrus; surasti laikrodį; nustatyti tikslus (kaip sudegintų kalorijų, svorio, nueitų žingsnių ir t.t.); valdyti skambučius; keisti ekrano atvaizdavimus.

Svarbus momentas: „Amazfit Bip U“ neturi integruoto mikrofono ir Bluetooth skambučių nepalaiko. Su šiuo laikrodžiu galima atmesti gaunamus skambučius arba automatiškai nusiųsti norimą žinutę.

Pavyzdžiui, jums skambina kolega ir tuo metu negalite atsiliepti nes bendraujate su klientu, viršininku ar panašiai. Tiesiog „Amazfit Bip U“ ekrane spusteli atsakyti žinute ir automatiškai skambinančiajam bus išsiųstas pranešimas, kad šiuo metu negalite kalbėti.

Čia tik, žinoma, iš anksto reikia suformuoti tokią žinutę ir tą galite padaryti būtent Incoming call skiltyje. Tų žinučių galima prikurti kiek tik norite. Viršininkui vieno tipo, kolegai jau kito, o kokiam gerą humoro jausmą turinčiam bičiuliui dar kitą.

Ir tada, kai kažkas jums skambins ir negalėsite atsiliepti, pačiame „Amazfit Bip U“ ekrane pasirinksite norimą žinutę ir taip skambinantysis žinos, kad jo skambutį matėte, bet šiuo metu negalite kalbėti.

Zeep programėlėje yra daugybė įvairių „Amazfit Bip U“ nustatymų ir čia pilnai galite keisti visus jo parametrus. Net ir iš skirtingų programėlių gaunamiems pranešimams nustatyti skirtingą vibracijos lygį.

Tikriausiai jau pastebėjote, kad programėlėje viena informacija yra anglų, o kita lietuvių kalbomis. Kiek keistokas dalykas (mano Mi 9 telefone nustatyta lietuvių kalba), bet asmeniškai didelės reikšmės man tai neturi. O ir net nemokant anglų kalbos čia vis tiek viskas yra pateikiama labai aiškiai.

Beje, „Amazfit Bip U“ laikrodis yra globalios versijos ir jo pagrindinė kalba yra anglų. Zeep programėlėje galite pasirinkti ir kitą, kurią suprantate geriau.

Pasirinkus rusų, lenkų ar vokiečių kalbas - visa informacija „Amazfit Bip U“ laikrodyje pasikeičia į tą kalbą. Ir niekur, nei programėlėje nei laikrodyje nėra jokių hieroglifų.

Šaunu yra ir tai, kad Zeep programėlėje galima keisti pagrindinių „Amazfit Bip U“ funkcijų išdėliojimo tvarką.

Štai čia (žiūrėti nuotrauką žemiau) galima tas funkcijas susidėlioti taip, kad dažniausiai naudojamos būtų viršuje, rečiau - sąrašo apačioje. O jei visai nenaudojate, išmesti iš šio sąrašo. Ir toks išdėliojimas iškart atsiranda laikrodyje. Tik nepamirškite atlikę pakeitimus paspausti Išsaugoti.

Zeep programėlėje yra daugybė ekrano atvaizdavimų (Watch Faces) pasirinkimo variantų. Virš 50. Jie suskirstyti grupėmis. Galima iškart matyti, kurie yra patys populiariausi. Belieka pasirinkti patikusį ir jį įsikelti į „Amazfit Bip U“ laikrodį.

Šaunu ir tai, kad programėlėje galima susikurti norimą ekrano atvaizdavimą. Čia pateikiami keli baziniai variantai, arba galima įsikelti norimą paveikslėlį bei nuotrauką. Ir taip jūsų mylimo žmogaus nuotrauka atsiras ant „Amazfit Bip U“ laikrodžio ekrano.

Dar svarbu ir tai, kad „Amazfit Bip U“ palaiko ir tokią galimybė, kad tiesiog pačiame Watch Face galima keisti rodomą informaciją.

Pavyzdžiui, vietoje PAI rodiklio norite matyti širdies ritmo, o vietoje žingsnių - sudegintų kalorijų rezultatus. Galima taip modifikuoti ekraną, kaip tik pageidaujate. Kaip tai daroma galite matyti šio teksto pabaigoje pateikiamame vaizdo įraše.

Kaip jau ir užsiminiau kalbėdamas apie „Amazfit Bip U“ bateriją, aš programėlėje įjungiau visas funkcijas, kurias tik įmanoma.

Tad „Amazfit Bip U“ nuolat buvo suporuotas su telefonu ir pranešdavo apie gaunamas SMS, socialinių tinklų bei programėlių žinutes; primindavo, kad metas pajudėti ir jau per ilgai kiurksau prie PC monitoriaus; informuodavo ir apie pasiektus dienos tikslus, kas išties motyvuoja.

 

Taip pat „Amazfit Bip U“ nuolat matavo širdies ritmą. Tai darė kas 1 minutę. Informuodavo jei pulsas pakildavo virš 150 dūžių per minutę. Matavimo dažnumą ir dūžių ribą galima keisti.

„Amazfit Bip U“ automatiškai sekė miego kokybę bei atliko šiuo metu testuojamą kvėpavimo miego metu stebėseną. Įdomus dalykėlis, kurį gamintojas šiuo metu testuoja. „Amazfit Bip U“ stebi ar miego metu kvėpavimo dažnis yra normalus ir be sutrikimų. Ryte iškart galima pasižiūrėti, ką gi jis išmatavo.

Tuo pačiu įjungiau ir streso lygio matavimą, kurį laikrodis atlieka kas 5 minutes. Tad „Amazfit Bip U“ dirbo nuolatos.

„Amazfit Bip U“ pateikia išties daug duomenų, kaip: nueitų žingsnių kiekį; atstumą; sudegintas kalorijas; PAI; miego kokybę; širdies ritmo bei deguonies kiekio kraujyje rezultatus; streso lygį ir kt.

EKG, gliukozės lygio kraujyje, kraujo spaudimo bei kūno temperatūros „Amazfit Bip U“ nematuoja, tačiau į programėlę šiuos rodiklius galima suvesti rankiniu būdu ir taip stebėti jų pokyčius.

Tuo pačiu čia yra patogu stebėti savo kūno pokyčius ir rimtai sportuojantiems. Yra Body measurements skiltis, kurioje galima suvesti praktiškai viso kūno apimčių statistiką ir taip stebėti pokyčius, ar tinkama linkme judama.

Kas gi tas PAI? Pastarasis parodo fizinio aktyvumo lygį. Kuo intensyviau judame, kuo labiau dirba kūnas ir dažniau plaka širdis, tuo daugiau sudeginame kalorijų ir geriname savo fizinę būklę.

Taip labai patogu kontroliuoti savo fizinę veiklą ir mokslininkai rekomenduoja nuolat palaikyti 100 ir daugiau PAI rodiklį. Tad reikia kiek pasistengti.

Trumpas ir lengvas pasivaikščiojimas daug PAI taškų neduos. Teks rimtai paprakaituoti. Tačiau tą 100 taškų reikia surinkti per 7 dienas, tad ramiai, be streso, susidėliojame sportavimo tvarkaraštį ir siekiame tikslo.

P.S. skaičiuojamas paskutinių 7 dienų rezultatas, o ankstesnių dienų pasiekimai nusinulina. Tad teks judėti nuolat :) O juk toks ir yra tikslas. Būti aktyviems visada.

Gausybė „Amazfit Bip U“ sporto režimų

Tikriausiai nieko nenustebinsiu, bet dabar gyvename labai nepalankiu sportavimui metu. Nei nukeliausi į sporto salę, nei į baseiną. Drąsesni gali bandyti plaukioti upėje, bet ir tai tik trumpam. O ir pasivaikščiojimus tuoj gali uždrausti dėl visiems puikiai žinoms priežasties.

Ir čia yra kiek gaila, nes „Amazfit Bip U“ palaiko 60+ sporto režimų bei atitinka 5ATM standartą, tad su juo dalima sportuoti labai įvairiai.

Be visų įprastų plaukimo, ėjimo, bėgimo, važiavimo dviračiu (yra ir BMX), krepšinio, futbolo ir panašių sporto šakų, čia randu skvočą; softbolą; rankinį; stalo tenisą; imtynes, pilatesą, buriavimą, važinėjimą riedučiais bei riedlente; curling'ą; čiuožinėjimą pačiūžomis; šokių pasirinkimus ( hip-hop'ą; baletą; zumbą ir kt.); karatė; dziudo; boksą; bendrai įvairius kovos menus; ir tokius egzotiškus kaip jodinėjimą žirgu; šaudymą iš lanko; žvejybą ir net medžioklę. Beprotybė kiek sporto režimų. Ir čia tik keletas įdomiausių.

Žinoma, nereikia įsivaizduoti, kad pasirinkus žvejybą - laikrodis sugebės skaičiuoti jūsų pagautus karosus ar ką nors rimčiau :) ir ves masalo užmetimų skaičių bei amplitudę. O ir medžiotojų iššautų kulkų bei trofėjų jis tikrai neskaičiuos. Didžiąja tokių sporto režimų atvejų jis seka širdies ritmą, sporto sesijų trukmę, sudegintas kalorijas ir kitus bazinius dalykus.

Tačiau tai taip pat yra informatyvu ir bus smagu pasižiūrėti kaip gi iš vandens telkinio traukiant gyvenimo žuvį daužėsi širdis. 

Su tradiciniais sporto režimais tos informacijos yra kur kas daugiau ir ji yra simpatiškai pateikiama tiek pačiame „Amazfit Bip U“ laikrodyje, tiek ir Zeep programėlėje.

Zeep programėlėje galima peržiūrėti dienos, savaitės bei metų statistiką. Ir peržvelgiant dienos rezultatus, ji yra pateikiame 24 val intervale.

Taip galima matyti kokiomis valandomis buvo sudeginta daugiausiai kalorijų ir tuo pačiu šiame programėlės puslapyje pateikiami paskutiniai sportavimai.

 

Žinoma matome ir nueitų žingsnių statistiką ir kaip galite matyti iš grafiko - kiek tinginiavau. Nors ir nueiti 4459 žingsniai, bet iki rekomenduojamo 10 000 rezultato dar toli. Yra kur stengtis.

„Amazfit Bip U“ laikrodis neturi integruoto GPS modulio ir jei norite tokio ėjimo žemėlapio, tada teks GPS aktyvuoti telefone. Tokiu atveju turime nueito atstumo žemėlapį.

Tačiau ir be to žemėlapio „Amazfit Bip U“ užfiksuoja visus rodiklius ir juos matysite Zeep programėlėje. Telefono GPS reikalingas tik dėl šio paveikslėlio.

Čia galite matyti trumpos - 1,27 km - ėjimo sesijos statistiką: vidutinį greitį, pulsą, laiką, sudegintas kalorijas ir kt.

Taip pat matote, kad per šią sesiją buvo dvi pauzės - tuo metu teko lūkuriuoti prie šviesoforo. Beje, pats „Amazfit Bip U“ laikrodis nefiksuoja, kada sustoju ėjęs. Reikia ekrane spustelėti mygtuką ir taip padaryti pauzę. Pradėjus eiti vėl paspaudžiam Start mygtuką.

Na ir dar keletas grafikų iš šio ėjimo seanso: kaip širdies ritmo pokyčiai; žingsnių dažnis ir kt.

Labai svarbus momentas: pasirinkus bet kurį sporto režimą, tuo pačiu metu galima pilnai valdyti nuotolinį muzikos grotuvą. Jau seniai laukiau tokios funkcijos.

Įprastai tokios kainos ir net brangesni laikrodžiai bei apyrankės to nepalaikydavo. Jei aktyvuoji sporto režimą, tai daugiau nieko negali su jais daryti. Tačiau „Amazfit Bip U“ yra kitaip. Pasirinkus sporto režimą aš galiu su juo valdyti telefone esančią muziką, kas tikrai yra pravartu ir net labai patogu.

Mi Fit ir Zeep programėlių palyginimas

Ypatingai į „Mi Band 4“ ir „Amazfit Bip U“ įrenginių palyginimą nesigilinsime. Visgi tai yra skirtingi prietaisai, o ir kainos skiriasi praktiškai dvigubai, tad juos lyginti būtų kiek neadekvatu.

Tačiau pasižiūrėti į jų pagrindinius matuojamus rezultatus ir kaip tai atvaizduoja programėlės yra smalsu. Čia pateikiu keletą esminių rezultatų.

„Amazfit Bip U“ ir „Mi Band 4“ nuolat dėvėjau porą dienų. Artimieji kiek keistai į mane žiūrėjo, bet ko nepadarysi iš smalsumo :). Tad štai kokie rezultatai.

Ta pati gruodžio 13 diena ir Zeep rodo, kad per dieną su „Amazfit Bip U“ nuėjau 3,44 km, padariau 4459 žingsnius bei sudeginau 694 kalorijas.

Tuo tarpu Mi Fit rodo, kad su „Mi Band 4“ per tą pačią dieną nuėjau 3,50 km, padariau 4583 žingsnius bei sudeginau 859 kalorijas.

Įdomu. Nors skirtumai ir ne itin dideli, bet vis tiek yra. Ir kiek išsiskiria sudegintų kalorijų skaičius. Panašu, kad „Mi Band 4“ jų daugiau priskaičiuoja esant ramybės būsenoje, baziniams fiziologiniams procesams patenkinti.

Žemiau matote tos pačios dienos širdies ritmo rezultatus. Skirtumų čia taip pat yra ir panašu, kad šie du prietaisai kiek skirtingai interpretuoja, kas yra Atsipalaidavęs, o kas Lengvas ir kt. širdies darbas. Taip ir atsiranda tie skirtumai.

O kuris čia tada tiksliau ją įvertina? Svarbiausi rodikliai yra maksimalus, žemiausias ir vidutinis pulsas, o šie rezultatai yra ganėtinai artimi. 

Taip pat labai svarbu, norint pasiekti maksimaliai tikslius rezultatus, tokius prietaisus ant riešo užsidėti ne per daug laisvai ir ne per daug tampriai. Jie turi patogiai laikytis.

P.S. grafikuose galite matyti tarpus, kai abu prietaisai nematavo širdies ritmo. Tuo metu buvau juos nusiėmęs, nes po daugiau kaip 1 val. važiavimo dviračiu keliavau į dušą. Taip, su „Mi Band 4“ ir „Amazfit Bip U“ galima eiti drąsiai maudytis, bet niekada to nepraktikuoju.

Streso lygis. Abu prietaisai jį matuoja. Ir čia galite matyti, kad rezultatai yra praktiškai identiški.

Miego kokybės rezultatai taip pat labai panašūs ir čia su „Amazfit Bip U“ programėle Zeep yra šaunu tai, kad galima papildomai pasižiūrėti, kaip miego metu kito širdies ritmas. Tokio dalyko Mi Fit programėlėje nėra.

P.S. „Amazfit Bip U“ taip pat sugeba užfiksuoti trumpus snūstelėjimus. Svarbu, kad jie būtų bent 20 minučių trukmės. Ir jei žiūriu televizorių, ramiai sau ant lovos, per daug nejudėdamas, jis to netraktuoja, kaip miegojimo.

 

Ką gi dar sugeba „Amazfit Bip U“?

Be nuotolinio muzikos grotuvo valdymo, čia yra ir nuotolinis telefono kameros valdymas. Patogi funkcija.

Taip pat rodoma beveik savaitės orų prognozė ir net labai išsami. 

Jau užsiminiau ir apie deguonies kiekio kraujyje matavimą. Po treniruotės ar pasijutus prastai galima atlikti šį matavimą ir pasižiūrėti koks gi yra rodiklis. Jis turi būti ne mažesnis kaip 90. Žinoma, tai reikia vertinti kritiškai ir „Amazfit Bip U“ neatstos brangaus medicininio prietaiso, bet tam tikrą informaciją gauname.

Galima atlikti momentinį streso matavimą, taip pat yra ir kvėpavimo treniruotė. Merginoms bei moterims tikrai pravers ir tai, kad „Amazfit Bip U“ palaiko menstruacinio ciklo sekimą.

Ir kaip jau ne kartą minėjau, visą informaciją labai patogu peržiūrėti pačiame „Amazfit Bip U“ laikrodyje. Jo vartotojo sąsaja yra itin daili. Štai vaizdo įrašas, kaip atrodo „Amazfit Bip U“, jame esančios funkcijos ir pateikiama informacija.

Galutinis verdiktas

„Amazfit Bip U“ man labai patiko. Jis turi praktiškai viską, ko tik galima tikėtis iš tokio išmanaus laikrodžio:

  • labai šaunus dizainas;
  • itin gera pagaminimo kokybė;
  • ryškus ir gerai į komandas reaguojantis ekranas + valdymas su šone esančiu mygtuku;
  • daugybė ekrano atvaizdavimo pasirinkimų ir galimybė juos modifikuoti taip, kaip noriu;
  • puiki vartotojo sąsaja;
  • 5ATM standartas;
  • virš 60 sporto režimų;
  • nuolatinis širdies ritmo matavimas;
  • deguonies kiekio kraujyje, streso, miego kokybės, menstruacijų ciklų ir kt. sekimas;
  • palaiko nuotolinį muzikos grotuvo bei telefono kameros valdymą, praneša apie gautus SMS, socialinių tinklų bei programėlių pranešimus, skambučius, yra orų prognozė ir t.t;
  • aprūpintas per 1,5 val. įkraunama 230 mAh talpos baterija, kurios energijos, naudojant laikrodį labai intensyviai, užtenka 5 dienoms;
  • Bluetooth 5.0 ryšiu suporuojamas su Android 5.0/iOS 10.0 ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis dirbančiais telefonais;
  • šauni ir daug informacijos pateikianti Zeep programėlė;
  • didelę dalį funkcijų galima valdyti tiesiog pačiame laikrodyje.

O ko gi „Amazfit Bip U“ trūksta? Kaip už tokią kainą, tai sakyčiau, kad kaip ir nieko. Bet visgi.

Čia dar norėčiau integruoto GPS modulio ir mikrofono, kad palaikytų Bluetooth skambučius. Tada jau laikrodis būtų kone tobulas. Žinoma, tiems, kuriems tokių dalykų reikia.

Na ir gamintojui reikėtų dar padirbėti su programėle, kai kuriais dizaino elementais, informacijos pateikimo klausimu ir, kad joje visa informacija būtų pateikiama viena kalba. 

Įdomu yra tai, kad jau pasklido kalbos apie „Amazfit Bip U Pro“ versiją, kuri turės integruotą GPS bei palaikys Bluetooth skambučius. Jo kaina turėtų būti apie 70 eurų, tačiau kol kas nei elektronikos parduotuvėse nei oficialioje Amazfit interneto svetainėje apie tai informacijos nėra. Tad nėra aišku, kada jis realiai pasirodys ir kokia iš tikrųjų bus jo kaina.

Faktas tik tas, kad jis bus kur kas brangesnis už „Amazfit Bip U“ ir jei jums nereikia integruoto GPS bei Bluetooth pokalbių, tada „Amazfit Bip U“ yra idealus variantas.

P.S. Šiuo metu „Amazfit Bip U“ su nuolaidos kuponu NEWUSERS galima įsigyti už 46,94 €. Ir tai yra net labai geras pasiūlymas.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai (4)