Pasiūlymas, kokių reta: su nuolaidos kuponu, iš Lenkijos sandėlio, beveik 20€ pigiau nei Lietuvoje naujoji „Amazfit Band 5“ išmanioji apyrankė ir kodėl ji dar geriau nei „Xiaomi Mi Band 5“ (Video)  (1)

Įdomu yra tai, kad „Xiaomi Mi Band 5“ ir „Amazfit Band 5“ gamina ta pati įmonė. Nors Huami priklauso „Amazfit“, ji taip pat bendradarbiauja ir su „Xiaomi“. Ir jei „Xiaomi Mi Band 5“ pasirodė šios vasaros pradžioje bei labai greitai tapo viena populiariausių išmaniųjų apyrankių pasaulyje, tai gana greitai išvydome „Amazfit Band 5“, kuri pasižymi įprastu dizainu, bet dideliu funkcijų rinkiniu.

Kaip abi apyrankės atrodo tarpusavyje ir ką jūs gaunate ar prarandate pasirinkdami „Xiaomi“ ar „Amazfit“? Pasižiūrėkime į šias apyrankes įdėmiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spaciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mi Band 5“ išmanioji apyrankė:

„Amazfit Band 5“ išmanioji apyrankė:

  • Aliexpress41,92 €;
    • iš Lenkijos paskutiniai vienetai.
  • Aliexpress33,41 € (su nuolaidos kuponu, galioja iki gruodžio 27 d.);
    • ​​8,36 € nuolaidos kuponas - prieš užsakymą spauskite Get coupons;
    • iš Lenkijos, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 3-7 dienas.
  • Lietuvoje54,99 €.

 

Čia įdomus momentas, kad Aliexpress jau pateikiama ir „Amazfit Band 6“ apyrankės versija. Ji yra brangesnė, bet, kad niekuo nesiskiria nuo „Amazfit Band 5“, o ir gamintojo oficialiame puslapyje jokios informacijos apie tokią apyrankę nėra. Tad čia panašiau į kai kurių pardavėjų marketinginius triukus.

„Xiaomi Mi Band 5“ šiais metais susilaukė ypatingai didelio dėmesio ir mes taip pat išbandėme šią išmaniąją apyrankę. 

„Xiaomi Mi Band 5“ apžvalgą rasite čia.

„Amazfit Band 5“ vs. „Xiaomi Mi Band 5“: panašumai ir skirtumai

Baterijų skirtumai

Užbėgant šiek tiek į priekį galime pasakyti, kad apyrankių funkcionalumas yra labai panašus, nors yra ir tam tikrų skirtumų. Tad tikriausiai manote, jog ir baterijų rodikliai yra vienodi? Na, beveik.

Abi apyrankės turi po 125 mAh talpos baterijas ir „Xiaomi Mi Band 5“ jos įprastai užtenka 14 dienų, taupymo režimu 20 dienų. Mūsų testavimai parodė, kad labai aktyviai naudojant apyrankę, baterijos užtenka 9 dienoms.

 

Palyginimui, „Amazfit“ siūlo 15 dienų įprastu režimu ir 25 dienas energijos taupymo režimu. Taigi, nepaisant papildomų funkcijų, „Amazfit“ žada dar šiek tiek ilgiau tarnaujančią bateriją. Kalbant apie įkrovimą, abiems apyrankėms reikia poros valandų.

Dizaino skirtumai

Abi apyrankės atrodo labai panašiai, kone identiškai. Ir čia turbūt nereikia stebėtis. Iš esmės, tai yra tos pačios kompanijos prietaisai, nors ir skirtingomis kainomis.

Taigi, jūs gaunate tą patį 12,4 mm storio polikarbonato korpusą su TPU dirželiu, 1,1 colio spalvotą „AMOLED“ jutiklinį ekraną su 126 x 294 raiška. Taip pat yra funkcinis mygtukas, esantis ekrano apačioje.

Apyrankės yra įkraunamos su magnetiniais įkrovikliais ir dabar jau kapsulių nereikia išimti iš dirželių. Praktiškas sprendimas.

Abi apyrankės atitinka 5ATM standartą, tad yra pilnai atsparios vandeniui, palaiko plaukiojimo režimus ir net galima nardyti iki 50 metrų.

Taigi, kas iš tikrųjų skiriasi? „Amazfit Band“ turi šiek tiek didesnę kapsulę, tačiau iš esmės ant riešo turėtų jaustis panašiai, kaip ir „Mi Band“.

„Amazfit Band“ yra trijų spalvų: alyvuogių, oranžinės ir vidurnakčio juodos. „Mi Band“ siūloma su šešiais skirtingais dirželiais. Tai geltona, žalsvai mėlyna, tamsiai mėlyna, mėtų žalia, oranžinė ir juoda.

 

Taigi, jei norite, kad apyrankė turėtų daugiau spalvų variantų, rinkitės „Mi Band“. Jei jums patinka šiek tiek didesnės kapsulės idėja, tai tada renkamės „Amazfit“. Galų gale, jos yra beveik identiškos.

Apyrankių pagrindinės funkcijos

Ir ką gi šios apyrankės sugeba? Abi apyrankės pilnai stebi fizinės veiklos rodiklius: žingsnius, sudegintas kalorijas, miego kokybę, taip pat ir trumpus snūstelėjimus, širdies ritmą ir t.t.

Jos taip pat palaiko PAI (sveikatos vertinimo balų sistemą) ir streso stebėjimą. Ir atrodo, kad „Amazfit“ turi geresnį „BioTracker“ jutiklį, kad būtų užtikrintas dar geresnis širdies ritmo tikslumas.

Abi siūlo vienuolika sporto sekimo režimų, įskaitant plaukimą baseine. GPS veikia prijungus apyrankes prie išmaniojo telefono.

Taip pat abi apyrankės padeda merginoms/moterims sekti menstruacijų ciklą ir palaiko kvėpavimo pratimus.

Pagrindinis skirtumas tarp šių dviejų apyrankių yra tas, kad „Amazfit“ turi „SpO2“ jutiklį, kuris gali išmatuoti deguonies kiekį kraujyje, kad gautumėte papildomos informacijos apie dabartinę jūsų fizinę būklę. Jis, žinoma, nenaudojamas rimtų sveikatos problemų diagnozavimui, bet papildomos informacijos suteiks.

 

Jei jums šis rodiklis yra svarbus ir norite dar pažangesnio širdies ritmo jutiklio, rinkitės „Amazfit Band 5“.

Apyrankių išmaniosios funkcijos ir programėlės

„Amazfit Band 5“ darbuojasi su Zepp programėle ir ši apyrankė suporuojama su  „Android“ ir „iOS“ įrenginiais.

Visai neseniai skelbėme „Amazfit Bip U“ išmaniojo laikrodžio apžvalgą ir joje rasite informacijos apie Zeep programėlę.

Taigi, „Amazfit Band 5“ apyrankėje galėsite peržiūrėti pranešimus, valdyti telefone esantį muzikos grotuvą, gauti kalendoriaus ir įvykių priminimus, matyti orų prognozes ir nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą.

Programėlėje taip pat galėsite rinktis iš daugybės laikrodžių veidų, įskaitant galimybę įkelti savo nuotraukas bei dar papildomai juos modifikuoti.

Viską tą pati galima daryti ir su  „Xiaomi Mi Band 5“ palaikoma Mi Fit programėle.

Vienas didelis priedas, kurį gaunate su „Amazfit Band“, yra „Amazon“ įmontuota „Alexa“. O tai reiškia, kad galite užduoti jai klausimų, nustatyti laikmatį, sudaryti pirkinių sąrašą ir valdyti išmaniųjų namų įrenginius.

 

Akivaizdu, kad tiems, kurie vertina ir mėgsta turėti sumanų asistentą, su kuriuo galėtų kalbėtis kaip, kad galima „Apple Watch“ ar „Fitbit“ įrenginiuose, tada „Amazfit Band“ bus patrauklesnis variantas.

Tad kurią rinktis: „Amazfit Band 5“ ar „Xiaomi Mi Band 5“?

Iš esmės, tai yra dvi beveik identiškos išmaniosios apyrankės. Dvi labai puikios pagaminimo kokybės, itin plataus funkcionalumo ir puikiai vertinamos pirkėjų. Ir, kad ir kurią pasirinksite - tikrai liksite patenkinti.

Visgi, siūlytume rinktis „Amazfit Band 5“. Ji turi absoliučiai visas „Xiaomi Mi Band 5“ apyrankės funkcijas + dar papildomai palaiko deguonies kiekio kraujyje matavimą ir „Alexa“ balso asistentę. Verti dėmesio priedai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai (1)