Norite žinoti, kokiu oru kvėpuojate ir ar jis gali sukelti vėžį? Pirkėjų giriamas matuoklis iš „Xiaomi“ ekosistemos, kokio Lietuvoje net nerasite: fantastiškai gera kaina, matuoja kietąsias daleles, lakiuosius organinius junginius, kambario temperatūrą, drėgnumą ir net CO₂ lygį („ClearGrass Youpin Air Detector“ atsiliepimai, Video)  (0)

Reikia pripažinti, kad nors ir gyvename ganėtinai švarioje aplinkoje ir galime kvėpuoti pakankamai grynu oru, tačiau įvairių oro taršos šaltinių tiek namuose, tiek ir darbe bei atviroje aplinkoje yra apstu. Galime net to nežinoti, bet kasdien būti žalojami pavojingos oro taršos ir aplinkui skraidžiojančių mikroskopinių dalelių. Štai šis universalus ir skirtingus parametrus matuojantis oro taršos matuoklis leis žinoti kokioje gyvename aplinkoje ir imtis atitinkamų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„ClearGrass Youpin Air Detector“ matuoklis:

  • Aliexpress93,41 €;
    • 14 % nuolaida;
    • 2,76 € už siuntimą į Lietuvą;
    • galima rinktis iš dviejų spalvų modelių: baltos ir juodos.

„ClearGrass Youpin Air Detector“ yra funkcionalus oro kokybės matuoklis ir orų stotelė viename.

Tai yra „Xiaomi“ ekosistemos produktas ir puikiai vertinamas pirkėjų - 4,9/5 balų įvertinimas.

Ir nors „ClearGrass Youpin Air Detector“ gali daugeliui pasirodyti gana brangokas įrenginys, tačiau Lietuvoje panašūs įrenginiai kainuoja 2-3 kartus brangiau, o ir vargiai pasiūlys tokį funkcionalumą.

Atkreipkite dėmesį, kad „ClearGrass Youpin Air Detector“ įrenginys matuoja PM2.5 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), CO2 (anglies dioksido) kiekį; kambario temperatūrą ir drėgnumą.

Taip pat visa informacija rodoma Retina lygio ryškiame (720 x 720 raiškos ir 3,1 colio įstrižainės) ir į prisilietimus reaguojančiame ekrane. Retina lygio reiškia, kad ekranas yra labai ryškus (ryškumą galima keisti), itin geras informacijos matymo kampas ir kontrastas.

„ClearGrass Youpin Air Detector“ yra aliuminio lydinio korpuso, tad tai išvaizdus ir prabangiai atrodantis kokybiškas produktas.

 

Visą jutiklių surinktą informaciją apdoroja 4-urių branduolių procesorius ir ją pateikia ryškiame ekrane. Taip pat „ClearGrass Youpin Air Detector“ palaiko Mijia programėlę, tad joje taip pat galima peržiūrėti informaciją ir kas dar svarbiau, suporuoti su kitais išmaniųjų namų įrenginiais bei kurti scenarijus.

Pavyzdžiui, „ClearGrass Youpin Air Detector“ užfiksuos, kad kambaryje padidėjo kietųjų dalelių koncentracija, viršijo nustatytą normą, ir tada iškart aktyvuos oro grynintuvą, kuris išfiltruos kambario orą. Kambaryje stipriai pakilo temperatūra? Aktyvuojamas kondicionierius. Nukrito drėgmės lygis? Įjungiamas drėkintuvas. Ir t.t. Nuostabus funkcionalumas.

„ClearGrass Youpin Air Detector“ turi integruotą 2000 mAh bateriją, tačiau gamintojas nurodo, kad šį prietaisą galima maitinti ir prijungus prie maitinimo šaltinio. Čia jau kaip kam patogiau ir kur norėsis panaudoti šį prietaisą.

O kodėl toks prietaisas apskritai yra reikalingas?

Kietosios dalelės

Reikėtų pradėti nuo to, kad kietųjų dalelių aplinkoje atsiranda ir dėl natūralių priežasčių, tačiau ypatingai miestų aplinkoje ir atėjus šildymo sezonui - daug šių kenksmingų dalelių paleidžia pramonė, transportas ir kt.

Jei PM10 (iki 10 mikronų skersmens) daleles sulaiko žmogaus gerklė bei nosis ir didesnės žalos jos nepadaro, tai PM2.5 ar juolab PM1.0 dalelės yra smulkesnės ir jau sugeba patekti į žmogaus organizmą. 

 

Patekusios į plaučius ir kraujotakos sistemą, jos gali skatinti astmą, alergiją, infarktą ar net priešlaikinę mirtį. Ilgalaikis buvimas užterštoje aplinkoje - kai PM2.5 viršija 25 mikrogramus, o nuo 2020-ųjų norma 20 mikrogramai - didina plaučių vėžio rizika. 

Lakieji organiniai junginiai

Tai yra viena didžiausių grėsmių, būnant patalpose. Jie išsiskiria iš sienų apdailos, baldų, audinių. Remiantis tyrimais, apie 40 % vidaus oro taršos lakiųjų organinių junginių sukelia statybinės medžiagos.

O kur dar kuras šildymui, apšvietimui, maistui gaminti; įvairių cheminių medžiagų naudojimas; oro gaivikliai ir iš lauko atkeliaujanti tarša.

Viršijus lakiųjų organinių junginių ribines vertes - bendrai dar priimtina norma yra iki 1mg/m3 - gali atsirasti įvairių sveikatos sutrikimų:

  • akių, nosies ir gerklės dirginimas;
  • galvos skausmas, koordinacijos sumažėjimas, pykinimas;
  • žala kepenims, inkstams ir centrinei nervų sistemai;
  • rizika susirgti įvairių formų vėžiu.
  • įvairiausios alergijos, galvos skausmai.

CO2 koncentracija parodo, kada jau laikas pravėdinti kambarius, nes jau trūksta deguonies ir greitai pradės skaudėti galvą. 

Tad akivaizdu, jog reikia vengti aplinkų, kuriose yra padidėjusi šių teršalų koncentracija. O kaip žinoti kokia ji yra?

 

Štai būtent tam ir yra skirti oro kokybės matuokliai, kaip „ClearGrass Youpin Air Detector“.

Pirkėjai yra itin patenkinti „ClearGrass Youpin Air Detector“ matuokliais ir pirkėjas iš Lietuvos tvirtina, kad tai yra „labai šaunus prietaisas. Dirba puikiai, kaip ir tikėjausi. Itin padeda namuose stebėti CO2 lygį. Rekomenduoju visiems.“

Štai kelios pirkėjų padarytos „ClearGrass Youpin Air Detector“ matuoklio nuotraukos: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto, 7 foto, 8 foto, 9 foto, 10 foto.

  • A***k (pirkėjas iš Ukrainos): Aukščiausios kokybės produktas. Esu labai patenkintas. Pirmam kartui tVOC rodikliui išmatuoti prireikia 4 valandų, o paskui jau reguliariai atnaujina rezultatus. Jei norite, kad dirbtų 24/7 režimu, reikės prijungti prie maitinimo šaltinio. Palaiko tik 2.4GHz WiFi. Manau ši informacija Jums pravers, nes pardavėjas apie tai neužsimena. Bet šiaip, esu labai patenkintas. Prietaisas puikus, tikrai rekomenduoju - 1 foto
  • A***v (pirkėjas iš Latvijos): Labai dailus ir modernus prietaiso dizainas. Aukščiausia pagaminimo ir ekrano kokybė. Puikiai matoma informacija ir labai gerai reaguoja į prisilietimus. Tik štai baterija kiek nuvylė. Vien ja įrenginys darbuojasi 5-6 valandas, tad jei norite, kad dirbtų 24/7 režimu - reikės jį prijungti prie tinklo. Jutikliai dirba gerai, matavimai pakankamai tikslūs. Esu patenkintas. Geras daiktas - 1 foto, 2 foto, 3 foto.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (0)