Ką iš tikro gali masiškai šluojamas robotas siurblys iš AliExpress - išsami „ABIR X6“ apžvalga ir galutinė išvada: „Geriau ir už Xiaomi, o kainuoja 2 kartus pigiau. Robotas juda kaip tankas ir sugeba išvalyti tokias vietas, apie kurias net nepagalvojote“ („ABIR X6“ ir „WeBack“ programėlės apžvalga, testavimas, iš Lenkijos, mažiausia kaina, Video)  (4)

Į technologijos.lt redakciją kreipėsi skaitytoja su prašymu paaiškinti, kaip padaryti, kad jos naujasis robotas siurblys „ABIR X6“ kai reikia, valytų tik vieną kambarį, o kai reikia ir visą 4 kambarių butą. Šios galimybės valdomos per programėlę, bet norint atsakyti tiksliai, kur ir ko ieškoti, reikia praktiškai išbandyti šį robotą. Kol kas tokios galimybės redakcija neturėjo, tad suradome išsamią šio roboto siurblio apžvalgą ir parengėme jos konspektą - surasite visus atsakymus apie tai, kaip dirba ir kaip valdomas šis fantastiškai populiarus ir itin gerai vertinamas robotas siurblys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„ABIR X6“ robotas dulkių siurblys (sausas + drėgnas valymas):

  • Aliexpress – 179,63 € (su nuolaidos kuponu);
  • Aliexpress – 195,19 € (su nuolaidos kuponu);
    • 56 % nuolaida + 1,69 € ir 6,73 € kuponai: prieš užsakymą spauskite Get coupons;
    • mažiausia kaina per paskutines 30 dienų;
    • iš Lenkijos, Čekijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos sandėlių, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai pristatys į Lietuvą per 2-5 dienas.

Pirmiausia, verta pastebėti, kad tai yra ko gero pats perkamiausias Aliexpress robotas dulkių siurblys nuo 2020 metų rudens, kada buvo oficialus jo anonsas. Vien oficialioje gamintojo parduotuvėje per kelis mėnesius „ABIR X6“ įsigijo beveik 6 000 pirkėjų, turime 3 300 atsiliepimų ir net 4,9/5 balų įvertinimą.

Vien per „11.11“ išpardavimą buvo nupirkta virš 1000 siurblių vienetų ir Europos sandėlius tiesiog iššlavė. Ir net tada jie nekainavo taip pigiai, kaip dabar.

Jį įsigijo daugybė pirkėjų iš Lietuvos, tad išsamesnė roboto apžvalga ir naudojimosi instrukcija bus įdomi daugeliui. Tuo labiau, kad ir šiuo metu visoje rinkoje nėra geresnio roboto siurblio pagal kainos/kokybės santykį. Apžvalgininkai bei pirkėjai šiais robotais dulkių siurbliais yra labai patenkinti.

„ABIR X6“ pirkėjų atsiliepimus rasite čia.

 

Išsami „ABIR X6“ apžvalga

„Abir X6 yra tiesioginis Xiaomi robotų konkurentas ir užbėgdamas šiek tiek į priekį iškart pasakysiu, kad mano reitingo lentelėje šis Abir modelis užima pirmą vietą.

Kodėl? Nes jis kainuoja 2 kartus pigiau nei Xiaomi, o visas funkcijas atlieka lygiai taip pat kokybiškai.

Man labai patinka, kad Abir X6 palaiko sausą siurbimą ir grindų plovimą, kokybišką ir aiškią programėlę, trigubą lazerinę navigaciją, tad labai gerai orientuojasi net ir tamsoje.

Beje, nors čia ir neturime daugeliui puikiai žinomos lazerinės navigacijos sistemos, ką rasime gerokai brangesniuose modeliuose, tačiau Abir X6 yra vienas geriausių, jei ne pats geriausias, robotas dulkių siurblys, kuris taip puikiai orientuojasi aplinkoje ir be šios navigacijos sistemos.

Šaunu ir tai, kad Abir X6 piešia patalpų žemėlapius, juos išsaugo programėlėje ir nuolat juos atnaujina. Tad jei kambaryje atsiranda koks nors naujas daiktas, Abir X6 jį su savo triguba navigacija ir galybe daviklių sugeba užfiksuoti ir atitinkamai pakoreguoja žemėlapį.“

Toliau apžvalgininkas aptaria „Abir X6“ išvaizdą, pagaminimo kokybę bei pakuotės turinį.

Jis tvirtina, kad robotas pagamintas kokybiškai ir viršuje yra reikalingi valdymo mygtukai, nuo smūgių apsaugantys bamperiai, davikliai, garsiakalbis (palaikomas balso asistentas, kurį galima įjungti/išjungti), įjungimo/išjungimo mygtukas, apačioje du šoniniai šepetėliai, pagrindinė siurbimo anga su didžiuoju šepečiu ir taip toliau.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį ir į tai, kad robotas turi tvirtus ir ganėtinai didelius ratukus, tad jis sugeba pervažiuoti 1,8 cm dydžio kliūtis.

„Toks šepetėlių ir ratukų derinys leidžia pasiekti maksimalų valymo efektyvumą. Labai gerai išsiurbia ir gilesnius kilimų sluoksnius“, - tvirtina apžvalgininkas.

„Abir X6“ užtikrina 4000Pa siurbimo galią ir turi 2600 mAh talpos bateriją, kurios energijos užtenka darbuotis 1,5 val. ir per tą laiką išvalomas maždaug 150 m2 plotas.

 

„Kai tik robote lieka mažai energijos, tai jis iškart keliauja prie įkrovimo stotelės, įkrauna savo bateriją ir tęsia darbą nuo ten, kur baigė.“

„Dar vienas žiauriai kietas dalykas, kad šis robotas turi dvi lengvai pritvirtinamas ir tarpusavyje keičiamas talpas. Sausų atliekų 600 ml., ir čia pačiame konteineryje turime įmontuotą varikliuką, kas man labai patinka.

Jei kartais sugestų siurbimo variklis, tai tereikėtų nusipirkti kitą talpą, kuri kainuoja maždaug 22 eurus. Ir taip, gamintojas savo parduotuvėje parduoda daugybę įvairių priedų bei detalių, skirtų šiam robotui.

Be to, gamintojas Abir X6 robotui suteikia 3 metų garantija, kas yra puiku Tad jei kartais čia kas nors ir sugestų, tai pardavėjas nemokamai atsiųs reikalingą detalę.“

Kalbant apie vandens talpą, tai čia ji padalinta į dvi dalis. Į vieną jų siurbiamos sausos atliekos, o kitoje turime 350 ml talpą, skirtą vandeniui.

Tad iš esmės taip robotas vienu kartu grindis valo sausai ir iškart plauną. Šioje vandens talpoje yra įdiegtas elektroninis vandens padavimas.

„Galiu drąsiai sakyti, kad gamintojas ant medžiagų tikrai netaupė ir pats robotas bei visi jo priedai pagaminti labai kokybiškai.

Štai galite pasižiūrėti kokioje pakuotėje atkeliauja robotas ir kokia jo sudėtis (3:55 min.). Beje, ant kiekvieno šoninio šepetėlio yra štai dar toks papildomas šerelių kuokštelis. Jis skirtas tam, kad aplink šiuos šepetėlius neapsivyniotų plaukai ir turiu pasakyti, kad labai protingas gamintojo sprendimas. Realiai veikia.“

Roboto dulkių siurblio programėlė „WeBack“

Taigi, priėjome prie pagrindinio mūsų skaitytojos klausimo. Kaip gi naudotis „Abir X6“ palaikoma „WeBack“ programėle?

Iškart rekomenduojame peršokti vaizdo įraše į 4:30 min. laiką ir net jei nesuprantate rusiškai – puikiai vizualiai matysite, kas ir kur yra programėlėje ir ką ji sugeba.

 

Pirmiausiai, žinoma, reikia atsisiųsti „WeBack“ programėlę, ką galima padaryti iš programėlių parduotuvės arba nuskaičius pakuotėje esantį QR kodą.

Įsidiegus programėlę reikia užsiregistruoti ir tada prie programėlės pridėti savąjį robotą - jei to nepadarysite, progamėlė nebendraus su robotu siurbliu ir nematysite patalpų žemėlapio:

  • spaudžiam programėlėje esantį „+“ ženklą;
  • su telefonu nuskenuojam QR kodą, esantį ant įsigyto roboto;
  • pasirenkame namuose esantį WiFi tinklą ir toliau sekame programėlėje nurodytas instrukcijas.

„Viskas yra visiškai paprasta ir nieko sudėtingo. Beje, suporavus robotą iškart atkeliavo pranešimas apie programinės įrangos atnaujinimą ir iškart jį atsisiunčiau bei atnaujinau robotą. Tada iškart paleidau robotą pasidarbuoti po kambarį ir štai iškart programėlėje matyti žemėlapis bei pagrindinė statistika“, - tvirtina apžvalgininkas.

Toliau apžvalgininkas aptaria kiekvieno programėlės mygtuko funkcijas ir ką jie duoda. Tai vaizdo įraše prasideda nuo 5:30 min.

Žvelgiant iš kairės į dešinę turime:

  • Start mygtuką – tiesiog robotas pradeda darbuotis;
  • Valymo režimai – automatinis (judės po kambarį zigzagais, pabaigoje palei sienas dar kartą išvalys ir grįš prie įkrovimo stotelės); valymas palei sienas; konkrečios vietos valymas;
  • Grįžimas prie įkrovimo stotelės – paspaudžiam ir robotas nutraukęs darbą grįš namo. „Apskritai robotas iš bet kurio kambario pats sugeba grįžti prie įkrovimo stotelės. Man čia nekyla jokių problemų“;
  • Siurbimo galios reguliavimas – yra 3 režimai ir juos galima keisti tada, kad robotas pradeda dirbti, paspaudus Start mygtuką (nuo 6:00 min. galite pasižiūrėti, kaip tai daroma ir kokį garsą skleidžia robotas);
  • Drėgnas valymas – vandens padavimo reguliavimas ir ši funkcija veikia tik tada, kai prie roboto pritvirtinama vandens talpa;
  • „+“ ženkliukas – iškviečiamos papildomos funkcijos, kaip: virtualios sienos, konkrečiai nurodytos teritorijos valymas, roboto grįžimas į jūsų nurodytą vietą, rankinis valdymas, roboto išsaugotų žemėlapių ištrynimas.

 

„Galiu drąsiai patvirtinti, kad programėlės funkcijos labai naudingos ir visos veikia tinkamai. Taip pat robotas itin gerai atlieka savo darbą ir susiurbia nuo smulkiausių dulkių iki visų stambių maisto atliekų.

Robotas po kambarius juda kaip tankas ir sugeba išvalyti tokias vietas, apie kurias net nepagalvojote. Beje, robotas gerai juda per kilimus ir turi įdiegtą algoritmą, kuris robotui pačiam leidžia išsisukti nuo ant grindų begulinčių laidų (7:50 min.).

Ir štai koks rezultatas po namų valymų (8:05 min.). Aš net neįsivaizduoju iš kur Abir X6 ir pririnko tiek atliekų.“

Nuo 8:13 min. apžvalgininkas išbando siurblio plovimo funkciją ir iškart parodo, kad pritvirtinus šią plovimo talpą – programėlėje atsiranda galimybė keisti vandens padavimo režimą. Jų čia yra 3.

„Šluostės yra iškart sudrėkinama ir vieno vandens užpildymo užtenka 100 m2 plotui. Taip pat primenu, kad pirmiausiai kambarius yra geriausiai išsiurbti tik sausai, o tada jau pritvirtinti šią vandens talpą. Taip bus susiurbtos pačios smulkiausios dulkės ir iškart išplautos grindys.

Jei ant grindų yra daug nešvarumų, tai iškart pulti jų plauti nėra geras sprendimas, nes tiesiog visos atliekos netilps į tą sausų atliekų dėžutę ir tiesiog robotas grindis purvins.

 

Jei pirmiausiai sausai išsiurbsite grindis, o paskui dar išplausite, tai jos bus praktiškai idealiai švarios.“

Keleto programėlės palaikomų papildomų režimų testavimas

Apžvalgininkas jau užsiminė, kad programėlėje yra dar kelios papildomos funkcijos ir nuo 9:00 min. pademonstruoja, kaip jos veikia.

Pirmiausiai apžvalgininkas išbando konkrečios vietos valymo funkciją ir matyti, kad robotas iškart iš kambario nukeliauja į vonią ir ten pradeda valyti. Daro būtent tai, ką ir apžvalgininkas nurodė.

Po to programėlėje paspaudžia grįžti prie įkrovimo stotelės ir robotas sėkminga iš vonios kambario grįžta prie stotelės.

Sekanti funkcija yra virtualios sienos ir čia galima nurodyti tas teritorijas, į kurias nenorite, kad važiuotų robotas.

Kita labai naudinga funkcija yra nurodymas konkrečios teritorijos valymas. Belieka kambario žemėlapyje nupiešti norimos valyti teritorijos plotą ir robotas valys būtent tik ten.

Kai robotas darbuojasi, tai galima keisti siurbimo galingumą. Palaikomas ir rankinis roboto valdymą (10:30 min.).

Galutinis verdiktas

„Abir X6 yra praktiškai idealus robotas. Turiu tik du pastebėjimus. Porą kartų dingo ryšys tarp roboto ir programėlės, tačiau čia sunku pasakyti ar tai buvo interneto maršrutizatoriaus problema, ar programėlės. Bet kuriuo atveju, robotas ir toliau darbavosi įprastu valymo režimu.

Taip pat šis robotas kalba tik anglų kalba, o štai Xiaomi robotai geba kalbėti ir rusų kalba.

Visais kitais aspektais, tai yra puikus robotas siurblys. Ant įvairių paviršių darbuojasi labai kokybiškai. Rekomenduoju.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: