Akimirksniu išperkami ozono generatoriai iš Lenkijos ir už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna - galingumas net 60 gr/h, pigiau nei 34€, naikina visus virusus, bakterijas, formaldehidą ir blogą kvapą patalpose („ATWFS“ ozono generatorius iš Lenkijos, nuolaidų kuponas, paskutiniai vienetai)  ()

Daugelis gana gerai žinome, kad virusus sunaikina UV spindulius skleidžiančios lempos, tačiau kur kas veiksmingesnė priemonė yra ozonas. Kodėl? Kaip gauti tą ozoną? Kas yra ozono generatoriai ir ką jie sugeba? Apie visą tai mūsų straipsnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo naudingas ozonas bei kam gi reikalingas ozono generatorius?

Tyrimais yra nustatyta, kad kad COVID-19 ligą sukeliantis virusas ant kartono išgyvena 24 valandas, o ant plastiko bei nerūdijančio plieno - net tris paras. Kiti tyrimai rodo, kad koronavirusai ant paviršių išlieka iki 9 dienų, tad rizika virusą parsinešti namo yra didžiulė.

Išėję iš namų net nejučiomis prisiliečiame prie daugybės paviršių, jau nekalbant apie tuos kartus, kai apsilankome parduotuvėje. Štai tokiais atvejais ir galime „pasigauti“ virusą.

Sunaikinti virusus gali padėti ir UV lempos, tačiau maksimaliam efektui pasiekti reikia ozono generatoriaus.

Tarkime, iš parduotuvės parsinešame pirkinius ir jei norime juos išvalyti nuo virusų, turėtume prie jų nesiliesti 2-3 paras, arba pastatyti į atskirą kambarį, jame įjungti ozonatorių ir problema išspręsta. Tas pats, jei norite dezinfekuoti sergančio žmogaus kambarį ir pan. 

Ozonas yra aplinkai nekenksminga valymo technologija, pagrįsta ozono dujomis – galingu oksidatoriumi. Tai yra vienas iš geriausių būdų, kaip išvalyti kambarį nuo mikrobų ir bakterijų bei kenksmingų žmogui chemikalų.

Tiesiog nepamirškite, kad negalima būti kambaryje veikiant ozono generatoriui, o jam išsijungus ir pravėdinus kambarį, aplinka yra visiškai saugi žmogui. 

Iš esmės ozono generatoriai yra prietaisai, kurie yra skirti iš atmosferoje esančio deguonies išgauti ozoną, kuris ir sunaikina visas kenksmingas patalpų daleles. Ir tokie prietaisai pramonėje jau naudojami labai seniai.

 

Pramoninis ozono generatorius atlieka tokias funkcijas kaip dezodoraciją (blogų kvapų pašalinimas), detoksikaciją ir biologinį patalpų valymą.

Visų antra, jis pagerina jonų ir ozono balansą patalpų ore (po procedūros tampa lengviau kvėpuoti kambaryje).

Galiausiai po procedūros gerokai pratęsiamas produktų, kurie yra veiksmingai naudojami maisto pramonėje, galiojimo laikas. Pramoninis ozono generatorius naudojamas kiaušinių inkubavimo, grūdinių kultūrų perdirbimo, pašarų perdirbimo ir saugojimo technologijose ir kt.

Kartais ozono generatorius nėra tik prabanga, bet gyvybiškai svarbus dalykas. Pavyzdžiui, pramonės įmonių darbo srityse, kuriose yra dirbama su fenoliais, acetonais, aminais, sieros junginiais ir kt.

Savo gebėjimu valyti orą, ozono generatorius pranoks bet kokią vėdinimo sistemą, o baktericidinis poveikis – ultravioletinių kvarcinių spindulių prietaisus. Jei UV lempos pasiekia antiseptinį efektą per 60 minučių, tai ozono generatorius susitvarko su šia užduotimi tik per 3 minutes, taip taupydamas laiką ir elektros energiją.

Dėl ozono generatoriaus naudojimo laiko, tai viskas priklauso nuo pačio įrenginio specifikacijų ir kur bus naudojamas.

Savo paprasta kontrole ozono generatorius nereikalauja specialios priežiūros ir jam nereikia keisti brangių pakaitinių filtrų ir kasečių. Prijungę prie maitinimo šaltinio ozono generatorių ir pasirinkę tam tikrą programą - pamiršite apie kambario oro valymo problemą ilgam.

Ir kuo mums visa ši informacija yra svarbi? Tuo, kad buitinis ozono generatorius daro lygiai tą patį, tik šie įrenginiai yra skirti mažesnėms patalpoms, jie yra ne tokie galingi ir, žinoma, ženkliai pigesni. 

 

Pirkti Lietuvoje ar iš Aliexpress?

Ozonatoriai nėra deficitinė prekė ir Lietuvoje, o pasirinkimas net labai gausus. Bet... ozonatorių kainos prasideda nuo kelių šimtų eurų, o galingumai net mažesni nei Kinijoje siūlomų modelių už keliolika eurų. 

Kodėl taip yra? Visų pirma, Lietuvoje parduodamiems modeliams daugiau dėmesio skirta dizainui, papildomoms funkcijoms ir aišku, kur kas didesnis antkainis - dažniausiai juos perka juridiniai asmenys, tai ir kaina gali būti didesnė. 

Iš kur pirkti - kiekvieno asmeninė teisė, bet Lietuvoje už identišką kainą negausite nieko panašaus, ką galima įsigyti tiesiai iš Aliexpress ir šiuo atveju - iš Lenkijos sandėlio. 

„ATWFS“ ozono generatorius - maksimalus pirkėjų įvertinimas ir puiki kaina

  • Aliexpress - 33,34 € (su nuolaidos kuponu);
    • 58 % nuolaida + nuolaidos kuponas: prieš užsakymą spauskite Get coupons (galioja iki vasario 16 d.);
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 3,11 € į Lietuvą pristatys per 3-7 dienas;
    • liko tik 8 vnt.
 

 

Ozono generatoriai šią žiemą labai greitai išperkami iš EU sandėlių ir labai tikėtina, kad šio pirkėjų gerai vertinamo „ATWFS“ ozono generatoriaus kiekis Lenkijos sandėlyje itin greitai ištirps.

Pasiūloje yra skirtingų įrenginių variantai: vieno ozono išeiga per valandą yra 10 gr., kito 36 gr, o galingiausio - net 60 gr. Tiesa, Lenkijos sandėlyje liko tik 48 gr. modelis. Įrenginių galia siekia iki 110 W.

Kurį rinktis? Visi modeliai daro tą patį, generuoja ozoną, tačiau galingesnis generatorius tą daro greičiau, tad didesnėms patalpoms jis yra tinkamesnis pasirinkimas. Šie modeliai tinkami ir vieno ir kelių kambarių patalpos: >61 m2.

Visi modeliai prijungiami prie 220V elektros tinklo ir turi laikmačius: galima nustatyti nuo 5 iki 60 minučių darbo laiką.

Tai yra labai gerai: įjungėte generatorių ir nustatytam laikui išėjote iš kambario. Tuo metu nerekomenduojama būti patalpoje. Baigus generatoriui darbuotis, jis pats išsijungs.

Kiek laiko reikia naudoti ozono generatorių, kad kambarys būtų tinkamai dezinfekuotas?

Rekomenduojama 40 m2 metrų plotui šį įrenginį su 20 gr. galingumu naudoti nuo 10 iki 20 minučių, o 48 gr. įrenginiui pakaks ir 10 min. To pilnai pakanka. Ir šią procedūrą reikėtų per savaitę laiko atlikti 2-3 kartus.

Toks daiktas ypač pravers įsigijus naujų baldų, kurie skleidžią dažų, nuodingų formaldehidų kvapus bei kasdieniams atvejams: pernešite daiktus iš parduotuvės, sudėsite į sandėliuką, paleisite ozoną, paskui ateisite, išvėdinsite, o daiktai jau dezinfekuoti. 

 

Neliks jokių specifinių ir kenksmingų kvapų bei bus sunaikinti visi virusai, bakterijos, pelėsio sporos, cheminės ir kitos kenksmingos medžiagos.

Toks daiktas taip pat labai tinka dezinfekuoti maisto produktus, vandenį, panaikinti automobilių apmušalų valiklių ir ant garintuvo bei automobilio oro kondicionieriaus susikaupusiems kvapams. Panaudojimo galimybės labai plačios.

Pirkėjai tvirtina, kad šis ozono generatorius atkeliauja labai greitai ir saugiai supakuotas, dirba kokybiškai.

Štai kelios labai šiuo įrenginiu patenkintų pirkėjų padarytos nuotraukos (yra pirkimų ir iš Lietuvos aut. past.): 1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()