Išbandė vieną įspūdingiausių 2021 m. robotų, kokie Lietuvoje kainuoja net 1500 eurų: „tai aukščiausia klasė. Dar tik metų pradžia, bet garantuoju, kad 2021-aisiais Viomi S9 taps tokių siurblių etalonu, į kurį lygiuosis visi“ („Viomi S9“ apžvalga, iš Lenkijos, €52 kuponas, Video)  ()

„Robotai dulkių siurbliai su automatiniu atliekų dėžutės ištuštinimu – naujausia mada. Aukščiausios klasės ir naujausi robotai jau pradeda siūlyti tokią funkciją. Ir vienas garsiausių bei plačiausiai žinomų Kinijos gamintojų pristatė Viomi S9 robotą.“ Ką gi sugeba šis „Xiaomi“ dukterinės kompanijos naujausias robotas ir kaip darbuojasi? Apie viską šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Viomi S9“ robotas dulkių siurblys (sausas ir drėgnas valymas, su atliekų ištuštinimo stotele):

  • Aliexpresss - 511,28 € (su kuponais);
    • 24 % nuolaida + € 43,48 kuponas: prieš užsakymą spauskite Get coupons;
    • papildomas € 8,70 kuponas - JAJ1L2BWZQ6V;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad jokių muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą atsiųs per 2-5 d.d.;
    • galima rinktis iš baltos ir juodos spalvos modelių.

Apžvalgininkas iškart pabrėžia, kad šis „Viomi S9“ robotas atkeliauja su atliekų surinkimo stotele. Ir tai yra ypatingai didelis privalumas.

Pavyzdžiui, jums nebūnant namie, robotas pats grįžta prie įkrovimo-atliekų surinkimo stotelės, iš atliekų dėžutės išsiurbiamos surinktos atliekos ir robotas gali toliau tęsti darbą. Ir patogu, ir higieniška, ir nesustoja namų valymas.

Ši kompanija yra labai glaudžiai susijusi su „Xiaomi“ ir ypatingai specializuojasi dirbtinio intelekto vystyme. Tad apjungiant jau turimas „Xiaomi“ robotų technologijas su tomis, kurias vysto „Viomi“, turime pažangiausią kompanijos robotą.

„Viomi S9“ rinkoje pasirodė tik šių metų pačioje pradžioje ir kainuoja apie 650 dolerių arba 550 eurų. Gali pasirodyti, jog brangus robotas. Ypač kaip iš Kinijos.

Tačiau apžvalgininkas pateikia štai tokią palyginamąją lentelę, kurioje puikiai matyti, kad „Viomi S9“ yra ženkliai pigesnis nei panašūs ir garsūs konkurentai.

Štai vienas rinkos lyderių „iRobot Roomba S9+“ dabar kainuoja apie 1000 dolerių – Lietuvoje jis kainuoja 1 500 eurų - ir nors taip pat turi automatinį atliekų dėžutės ištuštinimą, tačiau nepalaiko grindų plovimo, kurį siūlo 513,16 € kainuojantis „Viomi S9“.

„Įvertinus tai, kad kiti pažangūs ir tikrai geri robotai kainuoja tiek pat, kiek Viomi S9, tačiau neturi automatinio atliekų dėžutės ištuštinimo, tai Viomi S9 siurblys atrodo net labai patraukliai. Ir esu tikras, kad 2021-aisiais išvysime vis daugiau robotų su tokia technologija“, - tvirtina patyręs apžvalgininkas.

Pakuotės turinys ir pagrindinės „Viomi S9“ savybės

Apžvalgininkas tvirtina, kad atkeliauja dvi dėžės ir jose randame „Viomi S9“ siurblį su vandens talpa, plovimo plaušinėmis, plovimo pagrindu ir atliekų surinkimo stotelę, kuri tuo pačiu veikia ir kaip siurblio baterijos įkrovimo stotelė. Ši stotelė sveria apie 4 kilogramus, o pats „Viomi S9“ robotas apie 3,8 kg.

Roboto apačioje turime vieną šoninį šepetėlį ir pagrindinį šepetį, kuris „yra ypatingai geras darbuojantis ant kiliminės dangos. Taip pat tai yra pirmasis Viomi robotas, kuris palaiko automatinį kilimų aptikimą ir siurbimo galios padidinimą, ką bus itin įdomu išbandyti“, - teigia apžvalgininkas.

„Robotas turi du didelius ratus, kurie šiam siurbliui leidžia įveikti iki 2 cm aukščio kliūtis. Taip pat roboto korpusas yra pilnai baltos spalvos, nors gamintojas žada, kad pasiūloje turėsime ir juodos spalvos modelį.“

Pagrindinės „Viomi S9“ techninės specifikacijos:

  • 2800Pa siurbimo slėgis;
  • 5200 mAh baterija;
  • vienu įkrovimu darbuojasi iki 220 min.;
  • LDS (lazerinė navigacijos sistema);
  • hibridinė atliekų ir vandens talpa;
  • pagrindinis W formos šepetys;
  • Y formos judėjimas plovimo metu (yra ir S judėjimo režimas aut. past.);
  • 98 mm storio;
  • valdomas programėle;
  • automatinis atliekų ištuštinimas.

„Jei tai Jūsų dar neįtikino ar sunku suprasti šias specifikacijas, tai verta pasakyti, kad tokioje robotų klasėje Viomi S9 yra vienas lyderių, vertinant pagal siurbimo galią.

Taip pat jis vienu metu gali valyti sausai ir plauti grindis, kas yra akivaizdus privalumas. Išauga valymo efektyvumas ir taupoma baterija. Beje, ji tokia talpi, kad vienu kartu ją iškrauti yra ypatingai sudėtinga. Vienu įkrovimu darbuosis 3,5 valandų – praktiškai kitiems robotams sunkiai įveikiamas rodiklis.

Viomi S9 turi ir daugybę jutiklių, tad nesitranko į baldus ir nenukris nuo laiptų ar kitų aukštų paviršių.

Puiki ir iš principo labai aiški bei kokybiškai dirbanti Mi Home programėlė, kurioje randame galybę valdymo galimybių ir nustatymų.“

„Viomi S9“ testavimas ir rezultatai

Kaip gi darbuojasi „Viomi S9“? Apžvalgininkas tvirtina, kad dabar „Viomi S9“ robotas netgi sugeba atpažinti skirtingo tipo grindis ir taip parinkti reikiamą valymo režimą. Kai siurblys užvažiuoja ant kiliminės dangos – automatiškai padidina siurbimo galią. „Pirmą kartą matau tokią funkciją Viomi kompanijos robotuose ir esu labai ja patenkintas“, - tvirtina apžvalgininkas.

Jis taip pat teigia, kad „Viomi S9“ sugebėjo nuo grindų surinkti iš 60 gramų išpiltų atliekų – surinkti 59 gramus ir pats grįžo prie įkrovimo-atliekų surinkimo stotelės. Ir pastaroji, 950W galios, iš atliekų dėžutės išsiurbė visas atliekas (5:18 min.).

„Esu labai nustebintas ir tos atliekų surinkimo stotelės efektyvumu. Ji sugeba išsiurbti net ir pačias smulkiausias dulkes, tad taip prailginamas ir siurblio HEPA filtro veikimas. O ir tos išsiurbtos atliekos yra kompaktiškai laikomos maišelyje.

Taip pat maloniai nustebino ir pačio Viomi S9 roboto valymo efektyvumas. Jis sugeba surinkti įvairaus dydžio atliekas ir iš kiliminės dangos susiurbti plaukus bei palei kambario kraštines esančias dulkes.“

Nuo 6:23 minutės išbandomas „Viomi S9“ plovimo režimas.

„Vienas pagrindinių Viomi S9 roboto privalumų yra palaikomas grindų plovimas. Ir turiu pasakyti, kad šis robotas turbūt yra geriausias rinkoje, atsižvelgiant į grindų plovimo efektyvumą.

Robotas juda Y trajektorija, programėlėje galima pasirinkti ir S, ir taip judėdamas tiesiog nepalieka neplautų vietų ir efektyvumas yra aukščiausio lygio.“

O ką gi mums dar siūlo „Mi Home“ programėlė?

Apžvalgininkas tvirtina (nuo 7:00 min.), kad su šia programėle gali darbuotis tiek Android, tiek iOS įrenginius turintys vartotojai.

„Įdomus momentas yra tas, kad jei norite rasti ir pridėti prie programėlės Viomi S9 siurblį, tai turite pasirinkti EU serverį.

Programėlėje turime daugybę įvairių pasirinkimų, pradedant nuo siurbimo galios ir režimų pasirinkimų, iki programinės įrangos atsisiuntimų ir įdiegimų.

Svarbus momentas yra tas, kad programėlėje matyti žemėlapiai ir čia galima turėti kelių sluoksnių žemėlapius, nurodyti virtualias sienas, norimas valyti teritorijas ir t.t.

Ir turiu pasakyti, kad roboto darbavimosi tikslumas yra nepriekaištingas. Ir viskas dėka turimos lazerinės navigacijos sistemos.“

„Ar aptikau kokių trūkumų? Yra, tačiau jie nėra reikšmingi. Neturime Alexa ir Google Home balso asistentų palaikymo, nėra nuotolinio valdymo pultelio ir papildomų HEPA filtrų. Tačiau tai yra naujas robotas ir rinkoje tikrai atsiras jam skirtų papildomų detalių.

Tai ar Viomi S9 yra geras siurblys? Sakyčiau ne tik geras, bet nuostabus, puikus ir tiesiog fantastiškas.

Čia yra aukščiausios klasės robotas žvelgiant per bet kurią prizmę. Ir dar net nepaminėjau, kad čia turime daugybę japoniškų detalių, tarp kurių ir variklis, turime elektroninį vandens padavimą, judančią siurbimo angą, kuri prisitaiko prie nelygių paviršių ir daugybę kitų techninių sprendimų, kurie šį robotą padaro geriausiu tarp tų, kurie turi automatinę atliekų ištuštinimo stotelę. Dar tik metų pradžia, bet garantuoju, kad 2021-aisiais Viomi S9 taps tokių siurblių etalonu, į kurį lygiuosis visi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()