Išbandė aukščiausios klasės droną už biudžetinio kainą: „čia turime realų 4K filmavimą su EIS ir dviejų ašių gimbalu, ilgą skraidymo laiką, nuotolį ir daug puikių funkcijų - šis biudžetinis dronas jau prilygsta profesionalams“ („SJRC F11 4K Pro“ apžvalga, kuponai, Video, Lenkijos sandėlio papildymas 2021-05-19)  (1)

„Kai aš paskelbiau SJRC F11 drono apžvalgą, tai ji sulaukė daugiausiai peržiūrų. Tada pasirodė F11 Pro modelis su šiek tiek pagerinta kamera, o dabar turime naujausią kompanijos gaminį - SJRC F11 4K Pro droną. Kuo gi jis geras ir ką sugeba? Apie viską ir papasakosiu“ – tvirtina apžvalgininkas ir labai detaliai apžvelgia šį šaunų droną bei pademonstruoja jo galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„SJRC F11 4K Pro“ dronai:

  • Aliexpress - nuo 199 €;
  • Aliexpress - nuo 196 €;
  • Aliexpress - nuo 199 €;
    • 53 % nuolaida + kuponai: prieš užsakymą spauskite Get coupons;
    • iš Lenkijos ir Prancūzijos sandėlių, tad nėra muitų rizikos;
    • į Lietuvą pristatys per 3-7 d.d;
    • pasiūloje galima rinktis iki 3 baterijų ir su kelioniniu krepšiu;
    • paskutiniai vienetai.

 

  • GeekBuying - nuo 199 €;
    • iš Vokietijos sandėlio, tad nėra muitų rizikos;
    • plati pasiūla ir daugybė papildomų priedų.

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo „SJRC F11 4K Pro“ drono išvaizdos ir teigia, kad jis atrodo visai kaip ankstesnis modelis, tačiau šis dronas jau turi dviejų ašių gimbalą ir palaiko EIS (elektroninį vaizdo stabilizavimą), tad 4K vaizdo įrašai turėtų būti ypatingai aukštos kokybės ir sklandūs. O kaip yra iš tiesų, tuojau ir sužinosime.

 

Visas pagrindines „SJRC F11 4K Pro“ drono specifikacijas galite matyti žemiau pateiktame paveiksle ir, kaip jau minėjome:

  • šis dronas turi 2 ašių gimbalą,
  • palaiko EIS,
  • filmuoja bei fotografuoja 4K raiška,
  • galima įdėti atminties kortelę,
  • turi bešepetėlinį variklį,
  • yra sulankstomas,
  • sugeba sekti paskui objektą,
  • skrieti aplink objektą 360 laipsnių trajektorija,
  • vadovaudamasis programėlėje nurodytais skriejimo taškais,
  • reaguoja į mostus (daro nuotraukas bei filmuoja),
  • vienu įkrovimu skraido 26 minutes,
  • nuo valdymo pultelio skraido iki 1 200 metrų atstumu ir t.t.

Tad nieko nelaukdamas apžvalgininkas iškart keliauja prie „SJRC F11 4K Pro“ drono testavimo ir aptaria valdymo pultelį, kuris yra kiek kitoks, nei kitų dronų (1:58 min.).

„Kuo gi jis skiriasi nuo kitų? Čia iš tiesų turime ir LCD ekraną, kuriame rodoma labai daug išsamios informacijos.“

Kaip pirmą kartą įjungti droną?

Įjungiame valdymo pultelį, įjungiame droną, telefone aktyvuojame WiFi ir suporuojame su dronu (3:00 min.).

 

Tada atsidarome telefone jau įdiegtą SJ F Pro programėlę ir telefono ekrane matome tai, ką filmuoja dronas. Toliau reikia jį sukalibruoti.

Kaip tą padaryti apžvalgininkas parodo nuo 3:10 min. ir pirmiausiai kalibruojamas GPS. Svirteles palenkiame į priekį ir į vieną kitą. Drono šviesos pradeda mirksėti. Pakėlę droną horizontaliai apsukame 3 kartus. Tada pavertę jį statmenai vėl apsukame 3 kartus ir šviesoms nustojus mirksėti viskas baigta.

Padedame droną ant lygaus paviršaus atliekame giroskopo kalibravimą – tas pačias valdymo pultelio svirteles palenkiame į priekį ir į priešingas puses (3:58 min.).

„Dabar jau viskas. Dronas pilnai kalibruotas, tvarkingai jungiasi prie palydovų, turime tikslų GPS, kamera sukalibruota ir visa kita paruošta tam, kad galima būtų skraidinti droną.“

„SJRC F11 4K Pro“ drono testavimas, skraidinimas, funkcijos, filmavimo kokybė

„SJRC F11 4K Pro“ pakėlimas į orą prasideda nuo 4:18 min.

„Šis dronas filmuoja 4K raiška ir 30 kadrų per sekundę. Vaizdo kokybė išties šauni. Ir kamerą galima valdymo pulteliu, pakreipti norima kryptimi.“

Toliau (5:29 min.) apžvalgininkas išbando „Image follow“ ir „GPS follow“ režimus. Kai pasirinktas „Image follow“, dronas pasikreipia į telefono ekrane užfiksuotą objektą. Dronas lieka vienoje vietoje ir tiesiog pakreipia kamerą į reikiamą objektą.

 

Kai pasirinktas „GPS follow“ režimas, tada dronas skrenda paskui objektą ir išlaiko jį fiksuojamo vaizdo centre.

Kaip aktyvuoti „Orbit“ režimą, arba skriejimą aplink objektą 360 laipsnių spinduliu, apžvalgininkas parodo nuo 7:50 min.

Droną reikia nuskraidinti prie objekto, aplink kurį norite, kad jis skrietų ratu, tada ant pultelio spaudžiame tam skirtus du mygtukus, tada droną nuskraidiname toliau nuo objekto ir vėl paspaudžiame tuos pačius du mygtukus ir taip aktyvuojamas skriejimas aplink objektą.

„Ir šis režimas veikia taip pat puikiai (8:25 min.). Dronas skrieja stabiliai, sklandžiai, vaizdas irgi stabilus. Šauni funkcija.“

Nuo 8:56 min. apžvalgininkas parodo su šiuo dronu nufilmuotus bei nufotografuotus 4K vaizdus ir čia komentuoti net nereikia – geriausia patiems juos pamatyti.

„SJRC F11 4K Pro“ dronas palaiko ir vaizdo priartinimą ir kaip tai veikia bei kokia tada išlieka vaizdo kokybė – parodoma nuo 9:55 min.

Programėlėje taip pat matyti ir drono baterijos energijos likutis ir jam artėjant prie minimalios reikšmės, dronas automatiškai grįžta namo (10:30 min.).

Keletas minčių pabaigai

 

„Ką gi aš manau apie SJRC F11 4K Pro? Akivaizdžiai patobulintas dronas, lyginant su prieš tai buvusiais F11 modeliais. Labai kokybiškas dronas. Gerai veikiantis ir su ilgu skraidymo nuotoliu bei laiku. Vienintelis minusas tai kiek erzinantis tos programėlėje esančios balso asistentės nuolatinis kalbėjimas. Na, bet tereikia nutildyti telefono garsą ir jos negirdėti.

Manau, kad SJRC F11 4K Pro yra ant tos ribos, kai jis jau viena koja įžengęs į profesionalių dronų kategoriją. Jis yra tikrai geresnis už visus tuos biudžetinius dronus, kurių pilna rinkoje.

Žinoma, galutinį sprendimą priimti belieka tik Jums. Tačiau aš manau, kad čia net labai vykęs dronas. Ir tai, kad turime ne tik dviejų ašių gimbalą, bet ir EIS – yra puikus gamintojo sprendimas. Tai labai teigiamai atsiliepia fiksuojamo vaizdo kokybėje. Dronas gali vartytis į šalis, tačiau vis tiek turime stabilų vaizdą. Ir ne 1080P ar 2K, kaip kituose tokios kainos dronuose, bet čia realiai turime 4K raišką. Tiesiog puiku.“

Norintiems sužinoti, kaip gi atrodo standartinė „SJRC F11 4K Pro“ drono pakuotė, ką joje gausime – toliau galite žiūrėti apžvalgą nuo 12:37 min.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai (1)