Ištestavo masiškai perkamą „Poco M3“ ir štai ką sugeba vos 100€ tekainuojantis išmanusis telefonas: „6,5 paros atlaikanti baterija, žudikiškos savybės ir dalykai, kuriuos turi tik premium klasės modeliai“ („Poco M3“ apžvalga, iš Vokietijos, Video, ribotas pasiūlymas, atnaujinti kuponai 2021-06-27)  (1)

„Poco“ telefonai yra puikiai žinomi dėl savo „žudikiškų savybių ir neįtikėtinai geros kainos“, kaip vidutinės klasės atstovams. Tačiau su „Poco M3“ kompanija įžengė į kitą segmentą. Tai yra pradinio lygio išmanusis telefonas, tačiau tik neskubėkite nurašyti jo. „Poco M3“ už labai žemą kainą siūlo puikias savybes. Tiesą sakant prilygstančias vidutinės klasės išmaniesiems, kaip puikų baterijos tarnavimo laiką, Stereo garsiakalbius ir kt. Pasižiūrėkime įdėmiau ką gi mums siūlo dabar ir 100 eurų nekainuojantis „Poco M3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

DHgate parduotuvės pasiūlymas (papildymas 2021-06-18):

  • „POCO M3“ 4GB+128GB - 102 €:​
    • parduotuvės 4,25 € nuolaida + kuponas - DH20OFFC (galioja iki liepos 1 d.);
    • iš Vokietijos sandėlio, tad jokios rizikos dėl muito;
    • pristatymas į Lietuvą per 5-8 d.d.

Lietuvoje „POCO M3“ 4GB+128GB - 171 €.

Pagaminimo kokybė

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Poco M3“ yra pradinio lygio telefonas ir gamintojas net nebando to nuslėpti.

Telefono nugarėlė yra plastikinė, tik pats kamerų modulio korpusas stiklinis su „Poco“ logotipu.

„Bendrai visas telefono korpusas yra plastikinis ir įdomu tai, kad nugarėlė dengta tokia šiek tiek grublėta plastikine danga, atrodo tarsi būtų nugarėlė dengta oda.

Nors tai ir ne blizgantis stiklas, bet atrodo visai gražiai, o ir telefoną laikyti rankoje yra patogu. Tik pats telefonas, lyginant su konkurentais, yra kiek sunkesnis ir sveria 200 gramų.“

Ekranas

„Poco M3“ telefono priekyje turime 6,53 colių įstrižainės IPS LCD ekraną su 1080P raiška ir Gorilla Glass 3 apsauginiu stikliuku. Viršuje turime vandens lašo formos išpjovą, kurioje įtaisyta asmenukių kamera.

„Ekranas tikrai kokybiškas ir tokioje kainų kategorijoje malonu turėti telefoną su 1080P raiška. Vaizdo kokybė gera, kaip ir kontrastas su pakankamai giliais juodais tonais, ryškumas irgi geras. Mūsų testavimai parodė, kad maksimalus ryškumas siekia 440 nit’ų. Spalvų tikslumas jau yra geras ir tiesiog telefoną išėmus iš pakuotės, o nustatymuose jį galima dar papildomai koreguoti“, - teigia apžvalgininkas.

Stereo garsiakalbiai

„Kas mane šiame telefone nustebino, tai ne tik, kad turime standartinę 3,5mm audio jungtį, bet ir Stereo garsiakalbius. Tokį dalyką galime dažniau sutikti tik premium lygio telefonuose.

Ir turiu pasakyti, kad Poco M3 turi vienus geriausių garsiakalbių, kokius pastaruoju metu sutikome bandytuose telefonuose. Gilūs žemi tonai ir puikūs vidutiniai.“ Štai garso pavyzdys – 2:00 min.

Milžiniška baterija

Dar viena „žudikiška“ naujojo „Poco M3“ telefono savybė yra jo turima 6000 mAh baterija. „Mūsų testuose šis telefonas pasirodė neįtikėtinai gerai ir sunku būtų rasti kas jį sugebėtų nugalėti“, - teigia apžvalgininkas ir tvirtina, kad jo baterijos užtenka 154 valandoms arba 6,5 paros.

Baterijos įkrovimu atveju „Poco M3“ rezultatai nėra tokie įspūdingi. Nors šis telefonas palaiko 18W greitąjį įkrovimą ir jau atkeliauja su šiuo įkrovikliu, bet per pusvalandį baterija yra įkraunama iki 25 proc. Pilnai įkrauti baterija užtruks 3 valandas.

Pirštų atspaudų skaitytuvas, programinė įranga, vidinė atmintis ir procesorius

„Poco M3“ korpuso šone turi pirštų atspaudų skaitytuvą ir „nors jis nėra tas, kuris veiktų greičiausiai rinkoje, bet veikia visada stabiliai“ (2:45 min.).

Vidinės atminties „Poco M3“ turi 64 arba 128GB. Taip pat papildomai palaiko microSD atminties kortelę.

„Poco M3“ darbuojasi su MIUI 12 operacine sistema, kurios pagrindas yra Android 10 (3:00 min.). „Čia turime visas įprastas Android funkcijas, programas bei palaikomos Google paslaugos ir norimą programėlę visada galima atsisiųsti. Gamintojas papildomai yra įdiegęs jau gerai žinomas programėles, kaip Gallery, Music, Mi Video ir Security“, - teigia apžvalgininkas.

„Poco M3“ darbuojasi su visai neseniai išleistu Snapdragon 662 procesoriumi, kuris skirtas žemesnio lygio išmaniesiems telefonams. Turime 4GB RAM.

„Telefonas darbuojasi gerai (3:50 min.). Tokio procesoriaus užtenka kasdienėms užduotims ir žaidimams. Žinoma, rekomenduojama rinktis mažiau resursų reikalaujančius žaidimus ir vaizdo raišką kiek pamažinti. Tada telefonas dirba visiškai sklandžiai.“

„Poco M3“ kameros, fotografavimo ir filmavimo pavyzdžiai

„Poco M3“ nugarėlėje turi 3 kamerų modulį: pagrindinę 48MP (f/1.8), 2MP (macro, f/2.4) ir 2MP gylio jutiklį.

Apžvalgininkas iškart pademonstruoja su „Poco M3“ padarytas nuotraukas – nuo 4:30 min.

„Dienos metu pagrindinė kamera dirba labai gerai ir nuotraukos yra puikios kokybės. Yra daugiau nei pakankamai detalumo, subalansuoto ryškumo, gero kontrasto ir gyvybingų spalvų.

Dinaminis diapazonas yra vidutinis, pačiuose nuotraukų kampuose taip pat trūksta kokybės ir juntamas vizualinis triukšmas, tačiau bendrai – nuotraukų kokybė yra geresnė nei tikėjomės.“

Gylio jutiklis yra skirtas, naudojant Portreto režimą ir „gaunamos nuotraukos yra ganėtinai gražios“ - nuo 4:46 min.

Macro kamera skirta fotografuoti labai arti esantiems objektams ir „darbuojasi visai neblogai. Iš 2MP gauname ganėtinai daug detalumo ir mažai vizualinio triukšmo, tačiau kontrastas nėra puikus. Bėda ta, kad fokusavimas yra fiksuotoje padėtyje ir dažniausiai prireikia kelių bandymų, kol norimas taip nufotografuoti objektas nuotraukoje pagaunamas ryškus“ - nuo 4:57 min.

Nakties metu – nuo 5:14 min. - pagrindinės kameros padarytų nuotraukų kokybė yra „vidutiniška. Detalumas geras, tačiau nuotraukos gana tamsios, vizualiai triukšmingos ir spalvos yra išplaukusios. Aktyvavus AI – nuo 5:27 min. - vaizdas tampa ryškesnis ir šviesesnis. O štai įjungus naktinį režimą – nuo 5:32 min. – nuotraukos tampa dar šviesesnės, sumažėja vizualinis triukšmas, tačiau kiek prarandamas detalumas. Ir visgi, bendrai nakties metu darytų nuotraukų kokybė yra gera.“

Kalbant apie priekinę kamerą, tai „Poco M3“ čia turi 8MP asmenukių kamerą ir nuotraukos yra su „puikiu kontrastu, geromis spalvomis ir vidutinišku detalumu“ - 5:44 min.

Galinės kameros maksimaliai filmuoja 1080P raiška su 30 kadrų per sekundę – nuo 5:58 min.

„Geras kontrastas ir spalvos, vidutiniškas detalumas, gana siauras dinaminis diapazonas. Telefonas nepalaiko ir elektroninio vaizdo stabilizavimo.“

Galutinis verdiktas

„Tad štai koks tas Poco M3. Nors kainuoja labai pigiai, bet jis tikrai perkopia biudžetinės klasės kategoriją ir siūlo FHD ekraną, neįtikėtinai ilgą baterijos tarnavimo laiką, puikius Stereo garsiakalbius, funkcionalią ir kokybiškai veikiančią programinę įrangą bei stebėtinai gerą pagrindinę kamerą.

Plius, nors jo nugarėlė plastikinė, bet man patinka toks tekstūruotas jos dizainas.

Aišku, gamintojas šiame telefone turėjo padaryti kompromisų. Telefonas su sudėtingomis užduotimis dorojasi sunkiau ir galima matyti programų įkėlimo ir darbo sulėtėjimų. Kamerų sąranka irgi nėra labai universali, o asmenukių ir vaizdo įrašų kokybė tokia, kad nėra ką daug kalbėti.

Ir visgi, bendra patirtis lieka teigiama. Iš Poco M3 gaunate kur kas daugiau nei už tokią kainą galima tikėtis. Ir jei ieškote pradinės klasės išmaniojo telefono ar netgi norite šiek tiek sutaupyti įsigydami vidutinės klasės įrenginį – tada Poco M3 mes drąsiai rekomenduojame.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(10)
(18)

Komentarai (1)