„Xiaomi“, laikykis! Atkeliavo tiesiog ant menčių konkurentus guldantis telefonas: nuostabiai sklandus veikimas, super greitai įkraunama baterija, nerealus aušinimas ir labai gera kaina. Ar viskas taip tobula? („Realme 7 5G“ telefono apžvalga, FOTO, Video)  ()

„Realme 7 5G“ - vienas naujausių ypatingai greitai augančios kompanijos telefonų, atkeliaujančių į Baltijos šalis. Ir esame vieni pirmųjų, kurie išbandėme šį kompanijos telefoną. Po savaitės testavimų tikrai yra ką papasakoti ir aptarti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas gi ta „Realme“ kompanija?

Pradėkime pažintį su „Realme 7 5G“ telefonu kiek iš toliau. Tai yra 2018-aisiais metais įkurtos „Realme“ kompanijos produktas. 

Čia tikriausiai dalis Jūsų puikiai žino ir tą faktą, kad „Realme“ priklauso Kinijos technologijų BBK Electronics gigantui, kaip ir kiti telefonų gamintojai: Oppo, Vivo, OnePlus ir iQOO.

Įdomu yra tai, kad nors „Realme“  kompanija net labai jauna, bet jau 2020 metų spalį „Realme“ telefonų naudotojų skaičius viršijo 75 milijonus 40-yje pasaulio šalių.

Būdama tarp TOP 7 pasaulinių išmaniųjų telefonų prekių ženklų, „Realme“ dėl savo spartaus augimo yra žinoma kaip didžiausia konkurentė iki šiol rinkoje populiariausiam biudžetinių telefonų prekių ženklui „Xiaomi“.

Beje, „Realme“ gamina ne tik išmaniuosius telefonus, bet ir išmaniąsias apyrankes bei aksesuarus. Negana to, šiemet „Realme“ pradeda televizorių ir išmaniųjų laikrodžių gamybos darbus.

Iki šiol „Realme“ daugiausiai savo telefonus pardavinėjo Azijos ir Indijos rinkose. Būtent čia jie užima didžiausią rinkos dalį. Ir jie gamina ne tik flagmanų specifikacijomis aprūpintus įrenginius, bet ir vidutinės klasės segmento telefonus. Ir čia turime tokį atstovą - „Realme 7 5G“.

„Realme 7 5G“ pakuotės turinys ir žudikiška baterija

„Realme“ jaučia, kad jau išaugo savo tradicines rinkas ir vis drąsiau žvalgose į Vakarų šalis, tame tarpe ir į Baltijos regioną.

Ir į mūsų rankas pakliuvo vienas jų naujausių telefonų - „Realme 7 5G“. Labai smagus telefonas. Žinoma, yra niuansų ir pastebėjimų, bet apie viską iš eilės.

„Realme 7 5G“ atkeliavo simpatiškoje ir tvirto karto dėžutėje. Viskas tvarkingai ir gražiai supakuota.

Viduje randu patį „Realme 7 5G“ telefoną, adatėlę, dėkliuką, daug informacijos (yra net ir lietuvių kalba, ir išversta sklandžiai bei suprantamai), 30W įkroviklis ir storas bei daugiau nei 1 metro ilgio laidas.

Iškart ir norisi pradėti nuo „Realme 7 5G“ įkroviklio bei įkrovimo rodiklių.

Čia turime 30W įkroviklį, tad nieko papildomai pirkti nereikės. Ir įkrovimo metu jis išlieka vėsus, kas taip pat yra labai svarbu.

Įkrovimo laidas yra ganėtinai storas. Tikrai storesnis nei „Xiaomi“ telefonų atveju. Tvirtas, su kokybiškomis jungtimis laidas.

 

Kaip atrodo baterijos bei įkrovimo rezultatai?

„Realme 7 5G“ turi 5000 mAh talpos bateriją ir palaiko greitąjį 30W įkrovimą. Tad įkrovimo rezultatai yra net stebėtinai geri:

  • nuo 0 iki iki 30 proc - 15 min;
  • iki 58 proc - 30 min;
  • iki 84 proc - 45 min;
  • iki 100 proc. 60 min.

Puikūs įkrovimo greičiai. Ir dar puikiau, kad čia turime net 5000 mAh talpos bateriją. Vis daugiau gamintojų supranta, kad vartotojams nekelia susižavėjimo mažos talpos baterija ir tai, kad ją reikia kasdien įkrauti. Su „Realme 7 5G“ to tikrai nebus.

Jos energijos naudojimo rezultatai mane labai maloniai nustebino. Esant maksimaliam ekrano ryškumui ir dirbant telefonui maksimaliai intensyviai, esant įjungtiems ryšiams, žaidžiant daug resursų reikalaujantį žaidimą - per 1 valandą baterija netenka vos 10 proc.

Labai geras rezultatas, kas reiškia, jog žaisti žaidimus galima bent 9-10 valandų. Žiūrėti Youtube galima dar ilgiau - arti 15 valandų. 

Tad naudojant telefoną įprastai - baterijos tikrai užteks 2 dienoms. Čia drąsiai tą galiu sakyti.

„Realme 7 5G“ pagaminimo kokybė, 120Hz ekranas

Pats „Realme 7 5G“ yra simpatiškas išmanusis telefonas. 

Korpusas yra kiek blizgus, su dideliu kompanijos užrašu. Tiesa, korpusas pilnai plastikinis, bet kokybė vis vien išlieka labai gera. Jokio klibėjimo ar girgždėjimo. Pagaminimo kokybė aukščiausios klasės. Iš pirmo žvilgsnio net nesuprasi, kad čia plastikinis korpusas.

Beje, telefonas sveria 195 gramus, tad truputi sunkesnis, palyginus su tokio dydžio konkurentais. Na, bet čia dėl turimos 5000 mAh baterijos. Ir bent jau man svarbiau ilgesnis tarnavimo laikas vienu įkrovimo, nei keletas papildomų telefono svorio gramų.

Dešinėje telefono korpuso pusėje turime įjungimo/išjungimo mygtuką. Čia tuo pačiu turime ir pirštų atspaudų skaitytuvą. Pastarasis, beje, veikia net labai sklandžiai ir greitai.

Kairėje korpuso pusėje turime garso valdymo mygtukus ir nanoSIM bei atminties kortelių dėklą.

Čia galima įdėti dvi nanoSIM korteles arba vieną nanoSIM ir atminties kortelę. 

„Realme 7 5G“ pilnai palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius ir kaip jau supratote iš telefono pavadinimo - čia turime ir naujosios 5G technologijos palaikymą. Tad už biudžetinę kainą (Lietuvoje, priklausomai nuo konfigūracijos, šis telefonas kainuos apie 250-330 eurų) gauname naujausius techninius sprendimus.

 

Telefono apačioje turime mikrofoną, C tipo įkrovimo jungtį, 3,5mm audio jungtį ausinėms ir garsiakalbį. 

Nors telefone yra tik vienas garsiakalbis, tačiau jo kokybė, ypač kaip tokioje kainoje, gera. Žiūrėti Youtube, klausytis muzikos ar žaisti žaidimus yra malonu.

Viršutinėje dalyje turime pokalbiams skirtą garsiakalbį bei dar vieną mikrofoną, o ekrano kairiajame viršutiniame kampe skylutės tipo asmenukių kamerą. 

Pastaroji yra 16 MP, f/2.1 diafragmos, su gausa įvairiais veido pagražinimo variantais bei filmuoja iki 720p/1080p/30fps raiškomis. 

Telefonas palaiko Face ID (veido atpažinimą) ir mikrofonai darbuojasi kokybiškai. Pokalbiai telefonu vyksta sklandžiai.

Telefono nugarėlėje turime 4 kamerų modulį, tačiau apie jį ir daromų nuotraukų bei vaizdo įrašų kokybę kiek vėliau.

„Realme 7 5G“ turi 6,5 colių (IPS LCD) FHD+ ekraną su Corning Gorilla Glass 3 apsauga.

Ekranas yra labai geros kokybės, ryškus, su geru spalvų detalumu: 405ppi ir 480 nit'ų (maksimaliai pasiekia iki 570 nit'ų).

Ir didžiausias pliusas tas, kad čia turime 120Hz vaizdo ekrano atsinaujinimo dažnį. Dėl jo judėjimas per programėles, naršymas ir tiesiog bendras naudojimasis telefonu yra labai sklandus ir malonus akims.

Nustatymuose galima pilnai keisti ekrano spalvų temperatūrą ir tuo pačiu tą ekrano atsinaujinimo dažnį: 60Hz, 120Hz arba automatinį pasirinkimą - pastaruoju atveju telefonas pats parinks pagal specifines sąlygas geriausią rodiklį. Geriausia palikti 120Hz.

Gaila tik, kad žaidimų atveju maksimaliai turime 60Hz. Aukštesnis dažnis nepalaikomas.

„Realme 7 5G“ specifikacijos, veikimo sklandumas ir testų rezultatai

Į mano rankas pateko 6GB operatyviosios (dviejų kanalų LPDDR4x) ir 128GB vidinės (UFS 2.1) atminties išmanusis telefonas.

Ir iškart keliaukime prie keleto testų rezultatų. Žemiau galite matyti pagrindines mano testuoto telefono savybes.

„Realme 7 5G“ užtikrina didelį navigacijų tikslumą ir testavimų rezultatai rodo, kad GPS, AGPS, Glonass, Beidou bei Galileo veikia super sklandžiai. Telefonas sugeba „matyti“ daugybę palydovų ir vietos tikslumas siekia 1 metrą.

Kalbant apie ryšius, tai „Realme 7 5G“ palaiko NFC, Bluetooth 5.1, WiFi (2.4/5GHz) bei visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius, galėsite išbandyti ir 5G suteikiamus privalumus.

 

Tiesa, pastaroji paslauga kol kas galima tik didžiuosiuose miestuose ir yra gana brangoka. Bet tokia paslauga jau teikiama ir su kiekviena diena 5G tinklas plečiasi. Tad „Realme 7 5G“ telefonas jau iškart užtikrina naujausių technologijų privalumus, o ir tokiu telefonu tikrai naudositės ne  vienerius metus.

Štai ir įprastą namų WiFi 100Mbps plano duomenų perdavimo ryšį jis išnaudoja praktiškai maksimaliai.

Labai geri rezultatai, kaip ir tai, kad tokioje kainų kategorijoje turime 5G techninį sprendimą. Tai vis dar labai retas dalykas tarp tokios kainos įrenginių ir čia reikia dėkoti naujajam MediaTek Dimensity 800U 5G (7 nm) procesoriui.

Šis procesorius savo suteikiama galia netgi lenkia tokius vidutinės klasės telefonuose sutinkamus procesorius, kaip Snapdragon 690 bei 765G.

Tiesa, turima Mali-G57 MC3 vaizdo korta truputėli nusileidžia, tad galingų žaidimų žaisti pačiais maksimaliais nustatymais nepavyks. 

Iš kitos pusės, 99 proc. žaidimų žaisti galima labai maloniai ir patogiai. Be kažkokių nesklandumų, ekrane pasirodančių artefaktų ar vaizdo vėlinimo. Labai sklandžiai besidarbuojantis telefonas.

Ir kas mane itin nustebino, tai veikimo metu išliekanti žema telefono temperatūra. Po valandos labai intensyvaus naudojimo, daug resursų reikalaujančio Asphalt žaidimo, „Realme 7 5G“ sušilo vos iki 34 laipsnių Celsijaus.

Nerealiai geras rezultatas. Įprastai kiti telefonai po tokios sesijos perkopia 40 laipsnių ir dar daugiau. Akivaizdu, jog „Realme 7 5G“ puikiai optimizuotas darbas, gerai paskirstomi naudojami resursai ir baterijos naudojimas puikus.

Bendrai telefonas Antutu teste surenka virš 330 000 taškų, kas yra net labai gerai ir čia galite matyti keletą mano testuoto „Realme 7 5G“ telefono rezultatų.

Pastarieji atrodo net ir visai gerai. Surenkami aukšti rezultatai ir net grafikos atžvilgiu „Realme 7 5G“ lenkia didžiąją dalį rinkoje esančių telefonų.

Kalbant apie operacinę sistemą, tai „Realme 7 5G“ darbuojasi su Realme UI V1.0, kurios pagrindas yra Android 10. Ir puiku yra tai, kad čia praktiškai nėra gamintojo iš anksto įdiegtų nereikalingų programėlių, kaip kad mėgsta daryti kiti gamintojai.

Viskas pateikiama lietuvių kalba (galima rinktis ir kitą) ir ant originalios Android versijos turime papildomų įdomių gamintojo suteikiamų sprendimų, kaip galimybę keisti programėlių ikonėlių dydį, telefono ekrano šone yra išmanioji šoninė juosta ir taip galima greitai išsikviesti norimą funkciją, ir kt. Iš esmės čia galima įsidėti bet kurias norimas programėles ir taip turėti greitą prieigą prie jų.

 

Štai šiame vaizdo įraše galite pasižiūrėti kaip atrodo „Realme 7 5G“ operacinė sistema, kaip telefone viskas yra išdėliota:

„Realme 7 5G“ kameros, nuotraukos ir vaizdo įrašai

Kaip jau buvau užsiminęs, priekyje turime 16 MP, f/2.1 diafragmos kamerą su gausa įvairiais veido pagražinimo variantais bei filmuoja iki 720p/1080p/30fps raiškomis. 

Čia yra ir Bokeh, Beauty, Portrait, Panoramic, Timelapse režimai, naktinis vaizdo fiksavimas ir kt. pasirinkimai. Deja, bet EIS (elektroninio vaizdo stabilizavimo) nepalaiko.

Kiek keista, nes ankstesni kompanijos modeliai tai palaiko, tad tikėtina, kad su atkeliausiančiais programiniais atnaujinimais EIS atsiras ir „Realme 7 5G“ priekinėje kameroje.

Telefono nugarėlėje turime 4 kamerų modulį:

  • 48 MP (Samsung S5KGM1), f/1.8, 26mm, 1/2.0", 0.8µm, PDAF;
  • 8 MP, f/2.3, 119˚ (plataus kampo), 1/4.0", 1.12µm;
  • 2 MP, f/2.4, (macro);
  • 2 MP, f/2.4, (gylio).

Čia randame tokias filmavimo raiškas: 4K/30fps; 1080P/30fps bei 60fps; 720P/30fps bei 60fps ir dar turime du sulėtinto vaizdo pasirinkimus: 720P/240fps, 1080P/120fps. Yra skaitmeninis x2 ir x5 vaizdo priartinimas, maksimaliai iki x10.

Filmavimo metu palaikomas EIS, tik, deja, ne absoliučiai visais filmavimo atvejais. Ultra-wide filmavimo atveju, tik esant 1080P/30fps, neturime EIS, tad vaizdo stabilumas nukenčia. Asmeniškai smagiausia filmuoti esant 1080P/60fps raiška. Tada vaizdas sklandžiausias ir stabiliausias.

Čia turime įvairių papildomų pasirinkimų, kaip: 48MP plataus kampo, naktinį, panoraminį, eksperto (parametrus galima keisti pačiam), Portrait, HDR, ultra-macro, aktyvuoti dirbtinį intelektą, kad pagražintų nuotraukas ir t.t.

Ir kokia nuotraukų bei vaizdo įrašų kokybė? Trumpai tariant, visai padori.

Žinoma, visada norėtųsi dar geriau, bet prisiminkime, jog čia turime vidutinės klasės išmanųjį telefoną, tad ir vertinti padėtį reikia atsižvelgiant į šį kritiškai svarbų faktorių.

Čia pateikiu iš padarytos plačios nuotraukų galerijos atrinkus kadrus, esant įvairioms fotografavimo aplinkybėms.

 

Nuotraukos buvo daromos be jokių papildomų filtrų, pagražinimų ir matote tai, kaip gi fotografuoja „Realme 7 5G“ galinės kameros.

Paspauskite ant nuotraukos ir taip galėsite iš arčiau apžiūrėti užfiksuotų objektų detalumą.

P.S. nuotraukos darytos esant standartiniam fotografavimo režimui. Jei buvo kažkaip kitaip - po nuotrauka bus komentaras.

Apibendrinus, fotografavimo galimybės yra geros. Toji macro kamera yra kiek specifinė, reikia tiksliai pataikyti atstumą, kuriuo norima nufotografuoti objektą. Na, bet čia visų gamintojų tos macro kameros taip dirba. 

Pačios „Realme 7 5G“ padarytos nuotraukos pasižymi ganėtinai geru detalumu, tik žvelgiant mano akimis gal kiek per daug šviesios. Tie objektai atrodo kiek per daug pašviesinami. Ir ultra-wide atveju nuotraukų kraštuose detalumas krenta - visas fokusavimas nukreipimas į nuotraukos centrą.

Visgi, nepamirškime kokia telefono kaina :) 

Na, o čia galite pasižiūrėti, kaip gi filmuoja „Realme 7 5G“ galinės kameros. Vaizdo įrašai daryti įvairiose vietovėse, esant įvairioms apšviestumo aplinkybėms ir išbandant skirtingus filmavimo režimus.

Galutinis verdiktas

Ir ką po savaitės testavimų manau apie „Realme 7 5G“?

Telefonas smagus ir turi keletą labai akivaizdžių savo stiprybių: geras ir išvaizdus dizainas, didelis 120Hz FHD+ ekranas, konkurencingas vidutinės klasės procesorius su 5G palaikymu, labai greita ir itin sklandžiai veikianti vartotojo sąsaja bei neįtikėtinai geri baterijos tarnavimo ir įkrovimo rezultatai. Ir kameros, kaip tokioje kainų kategorijoje, atlieka savo darbą kokybiškai.

Žinoma, kai tokia kaina, yra ir tam tikrų kompromisų. Pavyzdžiui, vidutinė garsiakalbio kokybė bei tam tikri kamerų valdymo aspektai. Kiek nuvilia ir tai, kad nors turime 120Hz ekraną, bet žaidimų metu šis dažnis apribotas iki 60Hz.

Tačiau įvertinus visus „Realme 7 5G“ pliusus ir minusus, tai vis tiek yra net labai geras vidutinės klasės telefonas ir jis tikrai sulauks itin didelio žmonių susidomėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(21)
(6)

Komentarai ()