Ar matėte ką nors panašaus? Išbandė unikalų ir masiškai perkamą „Xiaomi HOTO“ lazerinį atstumo matuoklį: fantastiška išvaizda, OLED ekranas, itin tikslus matavimas ir svarbiausia - galima įsiminti matuojamų objektų kontūrus ir formas („Xiaomi HOTO QWCJY001“ apžvalga, testų rezultatai, Video)  ()

„Xiaomi HOTO“ – šiuo metu vienas populiariausių ir reikia pripažinti moderniausiai atrodančių kompanijos lazerinių atstumo matuoklių. Jis perkamas masiškai ir puikiai vertinamas pirkėjų. Tačiau kaip jis darbuojasi realiomis sąlygomis, ar tiksliai matuoja ir kaip naudotis programėle bei kokių galimybių ji suteikia? Apie visą tai ir dar daugiau šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda apžvalgą nuo pakuotės turinio ir tvirtina, kad „Xiaomi HOTO“ lazerinis atstumo matuoklis atkeliauja simpatiškoje ir gana paprastoje, tvirto karto dėžutėje.

Jos viduje rasime išsamią naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis (anglų, rusų ir kt.), įkrovimo laidas (C-tipo ir USB jungtimis) ir patį „Xiaomi HOTO“ lazerinį atstumo matuoklį. Belieka tik nuo jo pašalinti apsauginę plėvelę.

„Xiaomi HOTO“ yra 73 x 33 x 16 mm dydžio. „Ganėtinai kompaktiškas prietaisas, plastikinio korpuso, yra ertmė, skirta tiesiog perkišti pirštui ir taip patogiu rankoje laikyti šį matuoklį“, - teigia apžvalgininkas.

Ant korpuso tėra vienas valdymo mygtukas, skirtas prietaisui įjungti ir atlikti atstumo matavimams.

„Taip pat ant korpuso yra C-tipo jungtis, per kurią ir įkraunama baterija. O priekyje turime lazerį ir objektyvą, priimantį grįžtantį spindulį.

Na, o priekyje turime ekranėlį. Kai matuoklis išjungtas, jo nesimato ir viskas susilieja į bendrą juodos spalvos korpusą, kas atrodo simpatiškai“, - teigia apžvalgininkas.

Norint įjungti „Xiaomi HOTO“, reikia kelias sekundes nuspaudus palaikyti įjungimo mygtuką.

„Įsijungia 0,96 colių OLED ekranėlis ir jame matyti skaičiai (paskutinis matavimo rezultatas) bei matavimo vienetai. Metrai arba coliai. Juos galima keisti programėlėje.

Ekrane taip pat kairiajame kampe matyti ikonėlė, kuri rodo nuo kurio matuoklio krašto yra matuojamas atstumas (arba priekinės dalies, arba matuoklio nugarėlės). Tuo pačiu čia aktyvuojasi indikatorius ir kai įjungiamas lazeris.

Dar yra ir baterijos indikatorius bei Bluetooth ikonėlė. Mirksi, reiškia pasirengęs prietaisas poruotis su telefonu. Na ir dar papildomai rodomas priešpaskutinis išmatuotas rezultatas.“

Įkrovimo metu taip pat matyti baterijos indikatorius. Čia turime 200 mAh talpos bateriją.

Kaip naudotis „Xiaomi HOTO“ matuokliu ir testavimas

Apžvalgininkas viską pademonstruoja nuo 2:36 min.

Įjungtą matuoklį nukreipiame norimą kryptimi, paspaudžiame mygtuką, OLED ekrane atsiranda ikonėlė, kad aktyvuotas lazeris, dar kartą paspaudžiame mygtuką, ikonėlė išsijungia, o ekrane atsiranda išmatuoto atstumo rezultatas.

„Viskas daugiau nei paprasta. Matuoti atstumą galima iki 30 metrų. Jei ir pamiršite išjungti lazerį, tai jis automatiškai išsijungs po 30 sek., o pats Xiaomi HOTO išsijungs po 180 sek.“

Kalbant apie matavimų tikslumą, tai gamintojas tvirtina, jog „Xiaomi HOTO“ paklaida tesiekia 2 mm ir apžvalgininkas nuo 3:15 min. ištestuoja „Xiaomi HOTO“ praktiškai bei palygina jo gautus rezultatus su įprastais matavimo prietaisais.

„Išbandžiau Xiaomi HOTO praktikoje, palyginau su kitais įprastais matavimo įrenginiais ir galiu pasakyti, kad jis matuoja išties tiksliai. Kad ir didesnius atstumus, kaip 2 ar 4 metrų.

Tiesa, kartais būna paklaidų, tačiau jos neviršija gamintojo tvirtinamų 2 mm. Tad matuoja įrenginys tiksliai“, - tvirtina apžvalgininkas.

„Xiaomi HOTO“ programėlės galimybės

Apžvalgininkas teigia, kad su telefonu tereikia naudojimosi instrukcijoje nuskenuoti QR kodą, atsisiųsti Mi Home programėlę ir taip pridėjus „Xiaomi HOTO“ matuoklį juo naudotis.

„Viskas čia irgi paprasta. Tereikia telefone aktyvuoti Bluetooth ir Mi Home programėlė pati susiranda lazerinį matuoklį ir jį prideda prie įrenginių sąrašo.“

Mi Home programėlėje šis lazeris vadinamas HOTO Smart Lazer Measure.

Čia galima nukeliauti į matuoklio nustatymus ir keisti matavimo vienetus; atskaitos (matavimo) tašką – rinktis lazerio priekinį arba galinį kraštą.

Įdomiausioji dalis yra pagrindiniame programėlės lange ir tai, kad jame ne tik matysime anksčiau išmatuotus rezultatus, tačiau galima nusibrėžti norimas kambaryje išmatuoti linijas, konkretų plotą, baldo kraštines bei panašiai ir belieka pažymėti liniją – ji pakeičia spalvą į geltoną – o kai lazeriu matuojamas atstumas, ties ta linija atsiranda išmatuoto atstumo rezultatas.

Tad jį matome ne tik matuoklio ekrane, bet ir atsiranda programėlėje. Taip galima išmatuoti visas reikiamas objekto kraštines. Apžvalgininkas tą puikiai pademonstruoja nuo 4:50 min.

Tuo pačiu čia galima įkelti padaryto objekto nuotrauką (objektą galima priartinti), nubrėžti norimas išmatuoti kraštines ir taip su lazeriu išmatuoti objektą, o visi rezultatai bus išsaugoti programėlėje ir bet kada galima juos peržiūrėti štai tokioje nuotraukoje.

Tuo pačiu galima rezultatus redaguoti, tokią nuotrauką išsaugoti telefone ir ją persiųsti klientui ar kitam suinteresuotam asmeniui.

„Štai toks tas Xiaomi HOTO lazerinis atstumo matuoklis. Asmeniškai juo esu labai patenkintas. Parodžiau viską, ką jis sugeba, ir Jums patiems belieka nuspręsti ar reikia tokio prietaiso“, - teigia apžvalgininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()