„Už dabartinę kainą jis beveik idealus“: detaliai išbandė naująjį „VIOMI A9“ ir duoda 9/10 balus - „nors čia ir turime kinišką produktą - kokybė gerokai viršija vidutinį lygį“ („Xiaomi Viomi A9“ apžvalga, iš Lenkijos, mažiausia kaina, Video)  ()

Tai pirmasis kompanijos belaidis dulkių siurblys ir šiek tiek užbėgdamas į priekį turiu pasakyti, kad jis yra net labai konkurencingas. Ypač atsižvelgiant į jo galimybes ir kainą, - teigia Xiaomi Viomi A9 siurblį išbandęs apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„VIOMI A9“ belaidis dulkių siurblys:

  • Aliexpress - 161,68 €;
    • 51 % nuolaida;
    • mažiausia kaina;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 7 d.d.

„Xiaomi Viomi A9“ yra naujas modelis ir išsamesnės jo apžvalgos pradėjo atsirasti visai neseniai. Jau rašėme apie įdomų testą, kaip „Xiaomi Viomi A9“  siurblys duoda į kaulus „Roborock H6“, „ROIDMI X20“ ir „Dreame V9“ - niekas kitas neturi tokios geros siurbimo galvos. O štai čia detali pačio siurblio apžvalga iš daugybę siurblių išbandžiusio apžvalgininko ir jo vertinimai. 

Tradiciškai apžvalga pradedama nuo pakuotės turinio ir apžvalgininkas tvirtina, kad siurblys atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, kurioje rasime:

  • naudojimosi instrukciją (anglų kalba);
  • siurblio sieninį laikiklį - pritvirtinimui reikalingi varžtai jau yra pakuotėje;
  • papildomą šepetėlį, kuris skirtas nuvalyti siurblio antgaliams;
  • skirtingi valymo antgaliai baldams, stalams, kompiuterio klaviatūroms ir kt.;
  • maitinimo adapterį;
  • pagrindinį aliuminio vamzdį, prie kurio ir jungiami visi antgaliai;
  • būtent lovoms, sofoms ir panašiems baldams siurbliuoti skirtą motorizuotą siurbimo galvą;
  • pagrindinęmotorizuotą siurbimo galvą;
  • ir patį siurblį.

 

Apžvalgininkas tvirtina, kad pastarosios abi siurbimo galvos yra motorizuotos, kas suteikia papildomos siurbimo galios ir leidžia išvalyti gilesnius sluoksnius.

Pagrindinės siurbimo galvos volelis yra labiau skirtas kietoms grindims. Yra ir LED pašvietimas, pravers dirbant tamsesnėse vietose.

Pats siurblys yra juodos spalvos su pilkų atspalvių valdymo mygtukais, o tai leidžia greičiau juos pamatyti. Įjungimo mygtukas įrengtas labai patogiai ir iškart patogu jį paspausti nykščiu. O viršuje turime siurbimo režimų perjungimo mygtuką bei baterijos energijos indikatorius. Svarbu ir tai, kad siurblio baterija yra išimama, - teigia apžvalgininkas.

Siurblys palaiko 3 siurbimo režimus, o atliekų dėžutė lengvai ištuštinama paspaudus šone esantį fiksatorių. Taip atsidaro dėžutės dugnas ir susiurbtas atliekas patogu iškrėsti į atliekų kibirą.

 

Tuo pačiu visa ši 400 ml atliekų talpa yra nuimama, kaip ir filtravimo sistema. Turime HEPA12 filtrą, tvirtina apžvalgininkas.

Nuo 2:48 min. apžvalgininkas kiek detaliau supažindina su siurblio siurbimo galvomis ir kaip išimti jų volelius.

Pagaminimo kokybė yra gera, tik sakyčiau, kad gamintojas kiek per daug gudriai čia sugalvojo su tais volelių išėmimo sprendimais. Kiti gamintojai tą daro kiek paprasčiau, - pastebi apžvalgininkas.

Tačiau viskas čia pagaminta kokybiškai, siurbimo galvos bei antgaliai lengvai pritvirtinami prie siurblio ir bendrai neturiu jokių priekaištų. Jei dar pakuotėje būtų kilimams skirtas volelis, tai viskas būtų išvis super, - teigia apžvalgininkas.

Viomi A9 pagrindinės techninės charakteristikos:

  • 400W elektros variklis;
  • 120AW siurbimo galia;
  • 23kPa siurbimo slėgis;
  • 2500 mAh talpos baterija, pilnai įkraunama per 3,5 val. ir maksimaliai dirba iki 60 min.;
  • 0,4 l atliekų talpa;
  • sveria 1,5 kg;
  • maksimalus garso lygis iki 83 dB.

Viomi A9 testavimas ir rezultatai

Siurblio testavimas pradedamas nuo 4:20 min. ir pirmiausiai apžvalgininkas patikrina kaip garsiai darbuojasi siurblys prie skirtingų darbo režimų: silpniausias siurbimas - 74 dB; vidutinis siurbimas - 78 dB; maksimalios galios siurbimas - 83 dB.

 

Toliau apžvalgininkas patikrino, kiek gi baterijos užteks prie maksimalaus siurbimo. Pilnai įkrovė bateriją, prijungė pagrindinę motorizuotą siurbimo galvą  ir įjungė maksimalų siurbimo režimą.

Siurblys darbavosi 8,5 min. ir tai nėra pats geriausias rezultatas rinkoje, bet atsižvelgiant į jo galingą siurbimą, tai yra geras rezultatas. Įprastai namų priežiūrai pilnai užteks ir standartinio siurbimo režimo, o čia darbo laikas bus ilgesnis. Plius, baterija keičiama, tai norintys gali įsigyti ir papildomą bateriją bei taip padvigubinti darbo laiką, - tvirtina apžvalgininkas ir nuo 5:24 min. pademonstruoja Viomi A9 siurbimo galią, kurios pilnai užteks išvalyti kilimams, baldams ar juolab įprastoms kietoms grindims.

Nuo 5:34 min. apžvalgininkas išbando siurblį ant kietų grindų, kilimų, baldų bei kitų paviršių ir tvirtina, kad siurbimo galios pilnai užtenka susiurbti atliekas jau per pirmą kartą, o skirtingi antgaliai naudingi darbuojantis įvairiomis sąlygomis - tiek namuose, tiek siurbliuojant automobilį.

Galutinis verdiktas

8 balai iš 10 už ergonomiką. Aukštos kokybės gaminys, tvirtas plastikas, keičiami antgaliai. Porą balų atimu tik dėl to, kad nėra keičiamo ir kilimams skirto volelio bei šiek tiek nepatogiai įtaisytas režimų perjungimo mygtukas - reikia naudotis kita ranka. O taip siurblys lengvas, manevringas, LED pašvietimas, baterijos įkrovos indikatorius - viskas, kas daro naudojimą patogiu.

 

9 balai iš 10  už valymo kokybę. Dėka didelės siurbimo galios ir gerai apgalvotų siurbimo galvų, siurblys susidoroja su įvairiomis užduotimis: tiek ant kiliminių dangų, tiek ir ant kietų paviršių.

Gerai būtų kiek ilgesnis baterijos tarnavimo laikas, pasirinkus maksimalų siurbimo režimą, nes vienu įkrovimu taip gali ir neužtekti viso buto išvalymui. Iš kitos pusės siurbimo galia didelė, tad dažniausiai užteks ir standartinio režimo.

9 balai iš 10 už patikimumą ir surinkimo kokybę. Mes jau esame gerai susipažinę su šios kompanijos siurbliais ir išbandėme ne vieną jų robotą dulkių siurblį. Ir šiuo atveju Viomi A9 pagaminimo kokybė gerokai viršija vidutinį lygį, nors čia ir turime kinišką produktą. Yra tam tikrose vietose minimalūs pastebėjimai dėl kokybės, bet atsiminkime ir tai, kad čia turime biudžetinį siurblį, tad už tokią kainą yra daugiau nei gerai.

Apibendrinus, siurblys mums patiko. Rimtų trūkumų mes nepastebėjome ir galime Viomi A9 drąsiai rekomenduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()