Technologijos.lt rekomenduoja! Jis sukels tikrą revoliuciją: išbandėme geriausią „Roborock“ robotą, koks tik yra buvęs - žaidimo taisykles keičiantis plovimas ir siurbimas viename bei tokios galimybės, kokių dar nematėte („Roborock S7“ apžvalga, iš Lenkijos, Foto, Video)  ()

„Roborock“ - vienas garsiausių robotų gamintojų pasaulyje šįkart pasistengė kaip reikiant. Į mūsų rankas pateko naujausias jų kūrinys - „Roborock S7“ robotas. Ir po bandymų galime drąsiai sakyti, kad tai naują revoliuciją sukelsiantis robotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Roborock S7“ robotas dulkių siurblys (plauna ir siurbia):

  • Megamesto519 €;
    • nuolaidos kuponas - ROBOROCKS7;
    • jokių papildomų PVM ar muito mokesčių - viską jau yra sumokėję Megamesto;
    • iš Lenkijos ir Vokietijos sandėlių; ATNAUJINIMAS: „Roborock S7“ atsargos papildytos, ir jį šiuo metu vėl galima įsigyti.
    • į Lietuvą pristatys per keletą dienų;
    • europietiška 2 metų garantija.

Informuojame, kad Megamesto „Roborock S7“ absoliučią daugumą produktų parduoda iš Lenkijos bei Vokietijos sandėlių, tad į Lietuvą pristato vos per keletą dienų.

Taip pat prekėms suteikiama 2 metų garantija ir pirkėjams nereikia mokėti jokių papildomų PVM ar muito mokesčių. Viską jau yra sutvarkę Megamesto. Tad užsakymo pabaigoje matoma kaina yra galutinė ir įsigijus „Roborock S7“ - jį per keletą dienų atveš kurjeris tiesiai į namus.

Tą galiu patvirtinti ir savo pavyzdžiu. DPD iš Lenkijos maniškį „Roborock S7“ robotą atvežė tiesiai į namus vos per 3 darbo dienas.

„Roborock S7“ pakuotės turinys

„Roborock S7“ supakuotas į transportavimui skirtą dėžę, o jos viduje yra štai tokia, nuotraukose matoma dėžė.

Ant jos pavaizduotas pats „Roborock S7“ robotas, yra ženkliukas, informuojantis, kad robotas jau yra įvertintas prestižiniu RedDot 2021 apdovanojimu už geriausius dizaino ir technologinius sprendimus.

Dėžės nugarėlėje surašytos esminės „Roborock S7“ specifikacijos ir išskirtos jo svarbiausios techninės stiprybės, apie kurias kiek vėliau.

Pakuotės viduje viskas sudėliota kompaktiškai ir tvarkingai.

Yra išsami roboto prijungimo prie namų WiFi tinklo ir programėlės instrukcija bei dar išsamesnė naudojimosi ir roboto priežiūros instrukcija - net 369 puslapių!

Informacijos yra daug ir ji pateikiama anglų, lenkų, vokiečių, italų, prancūzų, ispanų ir kitomis kalbomis. Daug informacijos ir paveiksliukų pavidalu, tad viskas puikiai suprantama.

Pirmas toks robotas, kuris pakelia plovimo priedą ir užtikrina grindų šveitimo funkciją

Vienas iš įdomiausių „Roborock S7“ priedų ir technologinių naujovių yra štai šis prie roboto pritvirtinamas plovimo priedas.

Tai yra pirmas kompanijos robotas, kuris automatiškai pakelia plovimo priedą - 5 mm nuo valomo paviršiaus.

Taip pat tai yra pirmas toks robotas, kuris dėl VibraRise technologijos užtikrina grindų šveitimo funkciją - plovimo priedas vibruoja 3000 kartų per minutę ir taip pašalina net įsisenėjusias dėmes.

Taip pat nėra jokių prie įkrovimo stotelės pritvirtinamų dėklų, kurie apsaugotų grindis nuo drėgnos plaušinės.

Ir to nebereikia, nes po darbo tas plovimo priedas išlieka pakeltas ir tiesiog išdžiūva, tad jo net nebūtina nuimti.

Nors gamintojas šiaip rekomenduoja po kiekvieno plovimo išplauti bei išdžiovinti plaušinę ir taip sekantį kartą bus užtikrinamas maksimaliai efektyvus grindų plovimas. Vandenį vandens talpoje taip pat rekomenduojama reguliariai pakeisti švariu vandeniu. Tad jei dažniau plausite grindis, tai vyks natūraliai.

Įkrovimo laidas yra apie 95 cm ilgio - nei labai trumpas, nei labai ilgas. Vidutinio storio, kokybiški kištukai. Tvarkingai pagamintas.

Įkrovimo stotelė yra kiek įdomaus dizaino.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kaip ir nieko neįprasto - tipinė roboto įkrovimo stotelė. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad priešais kontaktus yra pritvirtinti mažyčiai šepetėliai.

Jie čia skirti tam, kad prieš robotui užvažiuojant ant stotelės įkrovimo kontaktų, prieš tai būtų nuvalyti roboto apačioje esantys įkrovimo kontaktai. Genialiai paprastas ir praktiškas gamintojo sprendimas.

Įkrovimo stotelės pagrindas dengtas guma, tad stotelė ant grindų laikosi stabiliai. 

Dar papildomai yra pritvirtintas ir lipdukas, tad nuo jo pašalinam apsaugą ir taip stotelę praktiškai priklijuojame konkrečioje kambario vietoje.

Patarimas: rinkitės maksimaliai atvirą ir mažiausiai Jums trukdysiančią vietą. Kad robotas galėtų laisvai privažiuoti prie įkrovimo stotelės, o ir Jūs bevaikščiodami neužkliūtumėte.

Iš esmės tai ir viskas, ką rasite standartinėje „Roborock S7“ pakuotėje.

Vėliau šiais metais pasirodys ir šiam robotui skirta automatinė atliekų surinkimo stotelė. Tai bus pirmasis kompanijos robotas su tokiomis galimybėmis, tad greitu metu „Roborock S7“ įgis ir dar vieną svarbų privalumą prie visų jau turimų.

„Roborock S7“ - geriausių techninių sprendimų robotas rinkoje

Tiesą sakant tikėjausi, kad „Roborock S7“ bus aukščiausios klasės robotas, bet nesitikėjau, kad bus toks geras.

Pirmiausiai, akį patraukia nuostabus dizainas ir puiki pagaminimo kokybė. Absoliučiai jokių priekaištų. Viskas surinkta puikiai ir iškart matyti, kad gamintojas niekur nieko netaupė, o pagamino taip, kaip ir turi atrodyti bei veikti pažangiausias namų tvarkymo pagalbininkas.

Pakėlę „Roborock S7“ dangtį rasite WiFi bei Reset indikatorius ir sausų atliekų surinkimo talpą.

„Roborock S7“ 470 ml sausų atliekų dėžutė yra su plaunamu E18 filtru.

Labai gerai, kad filtras yra viršutinėje dėžutės dalyje, o ne taip kaip S6 MaxV, kad yra šone, nes pripildžius atliekų, jos neblokuoja oro srauto judėjimo pro filtrą.

Tad čia ryškus „Roborock S7“ roboto privalumas.

Išėmus atliekų dėžutę dešinėje pusėje yra dangtelis, kurio šiuo metu nenuimkite. Tegu toji anga būna uždengta.

Šį dangtelį reikės nuimti tuo metu, kai jau įsigysite automatinę atliekų surinkimo stotelę ir ją naudosite drauge su „Roborock S7“ robotu.

Tada robotas pats privažiuos prie stotelės, ji ištrauks iš roboto atliekų talpos surinktas atliekas ir robotas galės toliau darbuotis. Šio dalyko labai laukiu, nors ir dabar į atliekų kibirą iškratyti susiurbtas atliekas yra kokį 1000 kartų lengviau nei pačiam su šluota po kambarius suktis valandą laiko.

„Roborock S7“ turi ir štai tokią kompaktišką 300 ml vandens talpą.

Atidarome dangtelį, pripilame švaraus vandens - tik vandens, gamintojas nerekomenduoja naudoti kokių nors specifinių grindų plovimo skysčių - uždarome dangtelį, pritirtiname prie roboto, taip pat pritvirtiname plovimo priedą ir jau galima „Roborock S7“ paleisti darbuotis.

Beje, talpoje galima įžvelgti esantį filtriuką, kuris sulaikys nuo netyčia patekusių nešvarumų.

Svarbiausios „Roborock S7“ techninės specifikacijos

  • vandens padavimą reguliuoja integruota elektronika;
  • roboto galia siekia 68W, kas yra net labai daug;
  • „HyperForce ™“ siurbimo sistema - 2500Pa siurbimo slėgis;
  • pirmasis robotas, kuris naudoja visai naujo dizaino plaukiojantį šepetį;
  • ultragarsinis kiliminės dangos aptikimas;
  • pirmas kompanijos robotas, kuris automatiškai pakelia plovimo priedą - 5 mm;
  • pirmasis robotas su „VibraRise ™“ technologija, kuri užtikrina grindų šveitimo funkciją;
  • vienu metu plauna ir siurbia;
  • 5200 mAh baterijos užtenka dirbti iki 3 val. (esant mažiausiai siurbimo galiai);
  • LiDAR navigacijos sistema;
  • aukščio, smūgių bei kiti jutikliai ir t.t.

​Robotas aprūpintas pažangia LiDAR navigacijos sistema, tad aplinkoje orientuojasi puikiai ir piešia labai tikslius žemėlapius.

Priešingai nei S6 MaxV, S7 neturi priekyje įtaisytos kameros, kuri skirta kliūčių vengimui. S7 turi standartinius infraraudonųjų spindulių jutiklius, tačiau robotas gerai vengia kliūčių.

Jutikliai išties veikia labai gerai ir retai kada robotas atsitrenkia į baldus, o tiesiog sulėtina greitį, privažiavęs kliūtį. Net jei ir trinkteli, tai tą daro švelniai, o ir smūgį sušvelnina priekyje esantis bamperis.

Štai roboto apačioje ir galite matyti jo kitus jutiklius - kilimų aptikimo jutiklis yra prie priekinio ratuko, kairėje pusėje.

Toks ultragarsinis kiliminės dangos aptikimas yra nuostabus dalykas. Užvažiavus ant kilimo tiesiog vyksta automatinis siurbimo galios padidinimas ir tuo pačiu robotas automatiškai pakelia plovimo priedą.

Kai nuvažiuoja nuo kilimo, sumažina siurbimo galią iki mano programėlėje nurodytos ir nuleidžia plovimo priedą. Matyti tai gyvai yra tikras smagumas.

Roboto kraštuose tuo pačiu yra aukščio jutikliai, kurie jį apsaugo nuo kritimo nuo laiptų ar kitų aukštesnių paviršių.

Štai šitaip „Roborock S7“ robotas atrodo, kai prie jo yra pritvirtintas plovimo priedas su plaušine.

Kaip ir minėjau, „Roborock S7“ vienu metu gali ir sausai valyti, ir plauti grindis. Čia galite rinktis taip kaip tik norite, bet apie tai kiek vėliau, kai prieisime prie programėlės galimybių.

„Roborock S7“ robotas po teritoriją juda lengvai ir užtikrintai. Per mano bandymus jis nei karto niekur neįstrigo, nors kambaryje yra ganėtinai daug vietų, kur tą robotas galėtų padaryti.

Roboto gebėjimas užtikrintai judėti ir išgelbėti save iš komplikuotų padėčių yra puikus. Jei „Roborock S7“ nepavyksta dėl savo dydžio ar kitų apribojimų patekti į konkrečią vietą, jis tiesiog apsisuka ir tęsia darbą.

Šoniniai ratukai yra tvirti, paslankūs ir leidžia robotui įveikti iki 2 cm aukščio kliūtis.

„Roborock S7“ turi vieną šoninį šepetėlį. Jis pilnai guminis - gerai surenka palei kambario kraštines esančius nešvarumus.

„Roborock S7“ yra pirmasis robotas, kuris naudoja visai naujo dizaino plaukiojantį šepetį

Dabar jis vientisai guminis ir dar geriau pakelia nešvarumus, išvalo kiliminę dangą, labai lengvas jo nuėmimas, valymas. Ir bent kol kas dar jis neapsivėlė ilgesniais plaukais, kas jau yra gerai.

Tokia plaukiojanti šepečio konstrukcija maksimaliai gerai prisitaiko prie valomo paviršiaus ir pasiekia dar geresnius valymo rezultatus.

Kaip jau ir minėjau, „Roborock S7“ yra pirmasis robotas su „VibraRise ™“ technologija, kuri užtikrina grindų šveitimo funkciją ir tuo pačiu automatiškai pakelia plovimo priedą - 5 mm.

Tai yra viena svarbiausių „Roborock S7“ technologinių naujovių ir patikėkite, tai praktikoje yra tiek šaunu, kad apie kitokį siurblį net nenoriu galvoti.

Patys pagalvokite: prie „Roborock S7“ pritvirtinus plovimo priedą, programėlėje pasirenku kambarį - kuriame yra ir kilimas - nurodau plovimo režimą, siurbimo galią ir paleidžiu robotą.

„Roborock S7“ privažiuoja kilimą, iškart pakelia šį priedą, kilimą siurbia, jį pravažiuoja, vėl nuleidžia plovimo priedą ir jau grindis papildomai plauna. Fantastiškas dalykas. Ir veikia stebėtinai sklandžiai.

O baigęs darbą „Roborock S7“ grįžta prie įkrovimo stotelės, pakelia šį plovimo priedą ir laukia sekančios užduoties. Grindys po robotu išlieka sausos ir tvarkingos. Puikus inžinierių darbas.

Kalbant apie kitus įdomius dalykus, tai „Roborock S7“ viršutinėje dalyje turime pagrindinius valdymo mygtukus ir čia galime aktyvuoti Vaikų užrakto režimą. 

Nuspaudę ir taip kelias sekundes palaikę kairėje esantį mygtuką aktyvuosime šį režimą. Pravartu, kas namuose turi vaikų, ar net labai smalsių gyvūnų. Dėl šio režimo „Roborock S7“ taps neaktyvus ir paspaudus kurį nors mygtuką.

Simpatiškai atrodo ir tas LED indikatorius. Kažkodėl šiek tiek primenantis KIIT'ą iš legendinio „Knight Rider“ :).

Gal dėl to, kad jo šviesos kinta, priklausomai nuo roboto būsenos, įkrovimo ir t.t., o ir kalbanti balso asistentė įpučia robotui gyvybės.

Beje, programėlėje galite rinktis iš įvairių kalbų ar išvis nutildyti robotą, jei nenorite, kad jis informuotų, kad darbą pradeda, baigia ir t.t.

Šiame vaizdo įraše gerai pademonstruojamos pagrindinės roboto technologinės naujovės:

Kaip robotas pasirodė gudresnis už jo savininką arba „Roborock“ programėlė ir jos nuostabios galimybės

Keliaukime prie „Roborock“ programėlės ir pačių įdomiausių jos suteikiamų galimybių.

Viskas čia tradiciškai paprasta, tereikia vadovautis išsamia instrukcija ir pavyks sėkmingai prijungti robotą jau iš pirmo karto.

Nuskenuojame instrukcijoje esantį QR kodą, atsisiunčiame bei įsidiegiame „Roborock“ programėlę, ją įjungiame, tada atidarome roboto dangtį, kad matytume WiFi indikatorių, nuspaudžiame ir palaikome ant korpuso Spot Clean bei Home mygtukus.

Balso asistentė pasako Reseting WiFi, indikatorius pradeda lėtai mirksėti mėlyna šviesa ir prie „Roborock“ programėlės pridedame savąjį „Roborock S7“ robotą.

Kiek keista, kad „Roborock“ programėlės reitingas yra 3,4, nors ją jau atsisiuntė daugiau nei 1 mln. vartotojų. Ir paskaičius daugelis teigia tą patį teiginį - „negaliu pridėti savo roboto“.

Nesinori kritikuoti, gal jiems ten tikrai kažkas nepavyksta, nes ši programėlė tinka ir kitiems robotų modeliams, tai visokių niuansų gali būti - pradedant robotu, baigiant pačiu maršrutizatoriumi.

Visgi, dalis tikriausiai net neskaito instrukcijų, o juk jos gamintojo rengiamos ne iš neturėjimo ką veikti ir noro sugadinti tonas popieriaus, o kad ir nieko neišmanantis vartotojas, darydamas viską pažingsniui, sugebėtų išnaudoti įsigyto įrenginio potencialą.

Trumpai tariant, daugelis besiskundžiančių bando „Roborock S7“ robotą prijungti prie namų 5GHz WiFi tinklo, nors instrukcijoje aiškiai parašyta - „jungti tik prie 2.4GHz. 5GHz nepalaiko.“

Tad viskas pavyko iš pirmo karto ir iškart buvo aptiktas „Roborock S7“ programinės įrangos atnaujinimas, kuris sėkmingai įdiegtas. Jau ir šis dalykas rodo, kad gamintojas ir pardavęs robotą toliau sprendžia su jo programiniais dalykais susijusius klausimus, kas dar prideda pasitikėjimo.

Kalbant apie „Roborock“ programėlę, tai ji simpatiško, paprasto dizaino, intuityvi ir funkcijos sudėliotos ganėtinai logiškai bei patogiai.

Kaip jau minėjau, galite rinktis kokia kalba kalbės jūsų robotas. Variantų čia ganėtinai daug. O jei norite, tai tą balso asistentę galite nutildyti.

Štai šitaip atrodo pagrindinis funkcijų pasirinkimo langas. Tad programėlėje galite pilnai valdyti roboto funkcijas, valdyti kaip su nuotolinio valdymo pulteliu, sudaryti valymo tvarkaraščius, yra išsami naudojimosi ir roboto priežiūros instrukcija.

Beje, „Roborock S7“ galima valdyti ir pasitelkus Amazon Alexa bei Google Home balso asistentus, tačiau šių dalykų ištestuoti galimybės neturėjau. Nors iš kitų apžvalgininkų, kurie tą išbandė, aiškiai matyti, kad su „Roborock S7“ tai veikia puikiai.

Programėlėje galima keisti „Roborock S7“ roboto pavadinimą, įjungti/išjungti tą šaunų šviesos indikatorių, aktyvuoti netrukdymo režimą, Vaikų užraktą ir kt.

Įdomioji dalis yra su kilimų aptikimu.

Štai programėlėje galima įjungti/išjungti automatinį kilimų aptikimą. Jį įjungus, robotas aptiks kiliminę dangą ir automatiškai padidins siurbimą galią. Turintiems kilimų, rekomenduoja šią funkciją palikti įjungtą. Jei neturi kilimų, tai galima ir išjungti.

Kitas puikus dalykas yra susijęs su tuo automatiniu plovimo priedo pakėlimu. Čia vėlgi aktualu turintiems kilimų.

Taip galima pasirinkti, kad privažiavus kilimą - plovimo priedą automatiškai pakeltų ir toliau siurbtų kilimą; arba vengtų kiliminės dangos ir ant jos nevažiuotų; arba ignoruotų kiliminę dangą. Jei turite ploną guminį kilimėlį, tai jį galima tiek siurbti, tiek ir plauti - ir šitas pasirinkimas yra būtent tai, ko reikia. Puikūs dalykai.

Kai prie „Roborock S7“ roboto pritvirtinsite vandens talpą bei plovimo priedą, programėlėje atsiras galimybė rinktis ir vandens padavimo kiekį bei plovimo režimą: Standartinį arba Gilųjį. pasirinkus pastarąjį - išjungiamas grindų siurbimas ir tada grindys plaunamos Z trajektoriją.

Taigi, galima iš viso rinktis iš trijų vandens padavimo ir grindų šveitimo lygių arba plovimą išvis išjungti; bei rinktis iš 4 sauso siurbimo lygių.

Norite tik sauso siurbimo - renkatės norimą sausą siurbimą. Tik Gilaus plovimo, renkatės pastarąjį. O jei reikia siurbimo ir plovimo - tada pasirinkimų įvairovė maksimaliai plačiausia.

Atitinkamai prieš namų valymą galima pridėti no-go zonas, virtualias sienas, no-mop zonas ar pasirinkti konkrečiai norimas valyti teritorijas.

Svarbu yra tai, kad pirmą kartą reikia „Roborock S7“ robotui leisti apvažiuoti namų kambarius ir taip nusipiešti žemėlapį, jį išsaugoti programėlėje. O tada jau su juo galite daryti praktiškai viską, ką tik sugalvosite.

Beje, „Roborock S7“ gali nupiešti ir išsaugoti iki keturių aukštų patalpų žemėlapius. Gyvenantiems didesniuose namuose net labai pravartus dalykas.

Žemėlapius po to galima modifikuoti, sulieti ir panašiai. Kai kuriais atvejais tai gali irgi praversti.

Taigi, štai šitaip atrodo žemėlapis ir valymo statistika po pirmojo „Roborock S7“ darbo seanso.

Antruoju atveju jau prikabinau plovimo priedą ir paleidau robotą darbuotis po visą teritoriją be jokių papildomų nustatymų. 

Tad robotas važiavo ant kiliminės dangos, pakeldavo plovimo priedą ir siurbdavo kilimą, o paskui nuo jo nuvažiavęs nuleisdavo plovimo priedą ir tęsdavo grindų siurbimą bei plovimą.

Puiku yra tai, kad dėka tų kiliminės dangos atpažinimo jutiklių, ši informacija atvaizduojama ir programėlėje. Tokio dalyko anksčiau dar nebuvo.

Kaip ir programėlėje rodomos plovimo trajektorijos. Galite aiškiai matyti, kur robotas siurbė ir plovė, o kur tik siurbė. Šaunus dalykėlis.

Beje, pastebėjau, kad jei kambaryje yra kilimėlis, bet didesnioji likusi dalis yra grindys, tai kai robotas užvažiuoja ant kilimo - tai jį atskirai sutvarko, o tada tęsia grindų plovimą. Protingas robotas. Kam be reikalo kilnoti tą plovimo priedą :)

Kai jau turėsite visų patalpų žemėlapį, jis automatiškai bus suskirstytas į kambarius. Juos galima pavadinti taip, kaip Jums patogiau ir kas svarbiausia - kiekvienam kambariui priskirti norimą siurbimo bei plovimo režimą.

Pavyzdžiui, virtuvėje pasirinkti vidutinę siurbimo galią ir maksimalų plovimą; koridoriuje, kur yra kilimėlis, išjungti plovimą ir pasirinkti tik sausą siurbimą; o svetainėje kombinuotą siurbimą bei plovimą. Įspūdingos galimybės.

Ir tą išsaugotą žemėlapį galite bet kada modifikuoti taip, kaip Jums reikia. 

Robotas kiekvieną kartą jį vis atnaujina, tad jei pasikeis kambaryje esančių daiktų lokacija, tai keičiasi ir žemėlapis. Jis tampa vis tikslesnis.

Programėlėje galima nurodyti draudžiamas teritorijas ir taip robotas jų vengs. Galima pridėti ir virtualių sienų bei pažymėti zonas, kurių nenorite, kad plautų.

Kai programėlėje aiškiai pažymėti kilimai, tai tampa labai patogu padaryti. Nors net paprasčiau tiesiog aktyvuoti kilimų vengimo funkciją, kas dar greičiau. Bet čia jau kaip kiekvienam patogiau.

Beje, įdomus momentas. Kai robotas iš vieno kambario keliauja į kitą ir yra aktyvuojamas grindų plovimas, tai jis tą plovimo priedą ant grindų nuleidžia tik tada, kai pasiekia jam nurodytą valymo teritoriją.

Baigęs darbą ir grįždamas prie įkrovimo stotelės vėlgi plovimo priedą pakelia ir išlaiko tokioje padėtyje iki naujos užduoties.

Išankstinių valymo tvarkaraščių sudarymo galimybės čia irgi žavi.

Galima pasirinkti konkretų kambarį, nurodyti norimus valymo režimus ir valymo laiką, dažnumą.

Arba galima pridėti visų kambarių jau turimą žemėlapį ir su kiekvienam kambariui nurodytomis konkrečiomis užduotimis.

Tad pasirinkimo galimybės maksimaliai plačios. Robotas kiekvieną kambarį išvalys taip, kaip norite ir tuo metu, kuriuo norite būtent Jūs.

Kaip „Roborock S7“ robotas pasirodė sumanesnis už jo savininką?

Nutiko kiek juokingas dalykas. Iš anksto nurodžiau, kad konkrečiu metu ir konkrečiu būdu „Roborock S7“ išvalytų koridorių.

Jame yra kilimėlis ir vos kiek laisvo grindų ploto. Pasirinkau tik sausą grindų valymą, be plovimo. Ir viskas atrodė gerai, bet robotas tik išvalė grindis ir reikšmingu balsu pareiškęs, kad „darbas baigtas“, grįžo prie įkrovimo stotelės

Pagalvojau, kad čia kažkokia programinė klaida arba būsiu pats ko programėlėje primalęs. Pasirodė, kad būtent taip ir yra.

Išmėgindamas įvairias programėlės funkcijas su šiuo „Roborock S7“ robotu, palikau įjungtą kilimo vengimo funkciją.

Tad, kai „Roborock S7“ nuvažiavo pagal tvarkaraštį sausai valyti koridoriaus, jo kilimo aptikimo jutikliai puikiai padirbėjo ir robotas sutvarkė tik tą kietų grindų dalį ir sau linksmas grįžo namo, nes darbo praktiškai nebuvo :D

Kai programėlėje tą kilimų vengimo funkciją išjungiau ir iš naujo pagal tvarkaraštį „Roborock S7“ robotas nukeliavo darbuotis į tą pačią teritoriją, viską atliko kaip priklauso. 

Tad patarimas paprastas: prieš apkaltindami robotą, kad daro kažką ne taip, kaip norite, gerai pasižiūrėkite ar ko nors programėlėje neprijunginėjote, kaip kad nutiko mano atveju.

Pabaigai dar verta paminėti ir tai, kad „Roborock S7“ darbuojasi ganėtinai tyliai: garso lygis kinta atitinkamai pasirinkus siurbimo lygį ir mano testų rezultatai atrodo taip: pirmas siurbimo lygis - 54 dB, antras siurbimo lygis - 59 dB; trečias siurbimo lygis - 63 dB; ketvirtas siurbimo lygis - 69 dB.

Taip pat robotas turi 14.4V 5200 mAh talpos bateriją. Ji pilnai įkraunama per maždaug 5,5 val. 

Kiek užtenka darbuotis vienu įkrovimu? Labai sudėtingas klausimas, nes viskas, kaip ir banaliai benuskambėtų, priklauso nuo pasirinkto valymo režimo ar net valymo režimų. Kaip jau galėjote suprasti, čia tų kombinacijų yra daug, tad ir energijos naudojimas bus labai skirtingas.

Visgi, pasirinkus žemiausius siurbimo režimus „Roborock S7“ galės darbuotis iki 3 val. ir su vienu vandens papildymu išvalys iki 200 m2 plotą. O jei ir pritrūks energijos, tai robotas grįš prie įkrovimo stotelės, įkraus bateriją ir tęs darbą nuo ten, kur baigė.

Galutinis verdiktas

Po bandymų galiu „Roborock S7“ apibūdinti dviem žodžiais: fantastiškas robotas.

Iš esmės daugiau nieko sakyti ir nereikia. Jei ieškote aukščiausios klasės, pažangiausiais techniniais sprendimais ir išmaniomis galimybėmis pasižyminčio roboto už priimtiniausią kainą - „Roborock S7“ yra būtent tai.

Roboto pliusai:

  • aukščiausia pagaminimo ir surinkimo kokybė;
  • roboto galia siekia 68W, kas yra net labai daug;
  • „HyperForce ™“ siurbimo sistema - 2500Pa siurbimo slėgis;
  • pirmasis robotas, kuris naudoja visai naujo dizaino plaukiojantį šepetį - puikiai prisitaiko prie valomų paviršių;
  • ultragarsinis kiliminės dangos aptikimas - automatiškai padidina siurbimo galią;
  • pirmas kompanijos robotas, kuris automatiškai pakelia plovimo priedą - 5 mm;
  • pirmasis robotas su „VibraRise ™“ technologija, kuri užtikrina grindų šveitimo funkciją - plovimo priedas vibruoja 3000 kartų per minutę ir taip pašalina net įsisenėjusias dėmes;
  • vandens padavimą reguliuoja integruota elektronika;
  • vienu metu plauna ir siurbia;
  • 5200 mAh baterijos užtenka dirbti iki 3 val. (esant mažiausiai siurbimo galiai);
  • LiDAR navigacijos sistema;
  • aukščio, smūgių bei kiti jutikliai;
  • vaikų užraktas;
  • super platus išmaniųjų funkcijų pasirinkimas programėlėje;
  • pirmas robotas, kuris turi automatinę atliekų surinkimo stotelę - pasirodys vėliau šiais metais.

Roboto minusai:

  • 9,65 cm storio - toks robotas gali ir nepalįsti po kai kuriais baldais. Čia absoliučiai visų LiDAR navigaciją turinčių robotų problema, kadangi toji lazerinė navigacijos sistema įtaisyta tiesiai virš roboto - tame išsikišusiame bumbule;
  • kaina - visgi ne pats pigiausias robotas rinkoje. Bet ir technologijos bei išmanumas toks, kad pigesniems modeliams neįmanoma prilygti „Roborock S7“ robotui.

„Roborock S7“ turi kone viską, ko tik gali reikalauti ir pats išrankiausias pirkėjas. O kai dar ir atkeliaus jam skirta automatinė atliekų surinkimo stotelė, tai jis taps praktiškai tobulu pasirinkimu kiekvienam namų ūkiui.

Ir nors „Roborock S7“ yra skirtas vidutinių bei didesnių butų bei namų savininkams, jis šauniai dirba ir mažesniuose būtuose. Tai tikras robotų flagmanas ir rekomenduoju ji visu 100 proc.

O čia galite pasižiūrėti, kaip „Roborock S7“ darbuojasi praktiškai. Vaizdo įraše šauniai parodomi pagrindiniai „Roborock S7“ akcentai ir jo stiprybės:




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()