„Xiaomi“ ekosistemos robotas, galintis sukelti revoliuciją! Už tokią kainą turbūt pats protingiausias robotas rinkoje su išskirtine 3D erdvės atpažinimo technologija, atliekų surinkimo stotele ir puikiais apžvalgininkų bei pirkėjų vertinimais („Dreame Bot Z10 Pro“ ir „Dreame Bot L10 Pro“ palyginimas, iš Lenkijos, Video)  ()

„Dreame Bot Z10 Pro“ - karščiausia kompanijos naujiena. Pažangiausių ir daugeliui dar net nematytų technologijų prikimštas robotas už fantastiškai gerą kainą. O kuo jis skiriasi nuo apžvalgininkų ir pirkėjų taip giriamo bei dar pigesnio „Dreame Bot L10 Pro“? Išsiaiškinkime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 

Išskirtinai pažangi navigacijos sistema

Abu šie gamintojo robotai pasižymi tokiomis savybėmis, kad panašių savybių konkurentai kainuoja bent 100-150 eurų brangiau.

Viena svarbiausių robotų savybių yra ženkliai atnaujinta ir gerokai pažangesnė nei konkurentų LiDAR navigacijos sistema.

Brangesnių robotų LiDAR jutiklis yra aukštai virš roboto, dėl to jie nemato daiktų, kurie yra žemiau jo padėties (ant grindų), pvz: šlepečių, laidų, numestų šratinukų ir pan.

Norint, kad tai „Dreame Bot“ robotai matytų, priekyje gamintojas dar papildomai įdiegė lazerinius jutiklius, kurie veikia kartu su atnaujintu LiDAR ir taip kuriamas 3D vaizdas nuo pat grindų iki lubų.

Ypatingai populiarus „Roborock S5 Max“ to negali išvis. Štai „Roborock S6 MaxV“ siūlo panašų sprendimą, bet kaina šio roboto gerokai didesnė - „Roborock S6 MaxV“ apžvalgą rasite čia.

Dėka tokių išskirtinių techninių sprendimų bei daugybės integruotų jutiklių, šie „Dreame Bot“ robotai žaibiškai įvertina aplinką ir nupiešia patalpų 3D žemėlapius.

„Dreame Bot L10 Pro“ ir „Dreame Bot Z10 Pro“ yra visiškai paprasta aptikti kliūtis, kambaryje esančius baldus bei kas labai svarbu - ant grindų besimėtančius žaislus, laidus ir kitus įvairius daiktus bei juos apvažiuoti.

Su tokia navigacija, patalpų matymu, roboto įsipainiojimas į laidus ar koks nors įstrigimas tampa praktiškai neįmanomas.

Šie robotai sugeba tiksliai nuskenuoti patalpą ir realiai matyti tai, ko ir kiti pažangiausi bei kur kas brangesni robotai tiesiog nemato dėl savo konstrukcinių ir technologinių apribojimų.

Puiki technologinė naujovė. Labai reikšmingas robotų evoliucinis žingsnis į priekį, dėl kurio šiuos robotus giria pirkėjai ir apžvalgininkai (apžvalgas rasite teksto pabaigoje aut. past.).

Kuo gi „Dreame Bot Z10 Pro“ skiriasi nuo „Dreame Bot L10 Pro“?

Jau galėjote pastebėti, kad naujesnis „Dreame Bot Z10 Pro“ modelis kainuoja apie 130 eurų brangiau, nei „Dreame Bot L10 Pro“. Kainos skirtumas yra gana reikšmingas.

Tai ką už tuos papildomus pinigėlius gauname? Labai gerą abiejų robotų specifikacijų palyginimą galite matyti žemiau pateiktame paveiksle.

Ir iš detalių parametrų palyginimų matyti keli esminiai skirtumai:

  • „Dreame Bot L10 Pro“ turi didesnes sausų atliekų (570ml) ir vandens (270ml) talpas - atitinkamai brangesnis „Dreame Bot Z10 Pro“ 400ml ir 150ml;
  • tačiau „Dreame Bot Z10 Pro“ turi automatinę atliekų surinkimo stotelę, kas šiais metais tapo naujausia robotų tendencija.

Ir tokia „Dreame Bot Z10 Pro“ automatinė atliekų surinkimo stotelė yra puikus sprendimas. 

Robotas pats prie jos privažiuoja, 800W galios stotelė išsiurbia atliekų dėžutėje esančias atliekas ir robotas gali toliau darbuotis. Čia tuo pačiu ir yra įkraunama roboto baterija.

To automatinės atliekų surinkimo stotelėje esančio maišelio užtenka net iki 65 dienų, tad autonomija yra maksimali. Praktiškai du mėnesius robotą galima  visiškai pamiršti.

Prisipildžius atliekų maišeliui, į programėlę bus atsiųstas pranešimas ir beliks pripildytą maišelį išmesti bei pritvirtinti naują. Ir viskas.

Iš esmės, tai ir yra visi skirtumai tarp šių robotų. Ir akivaizdu, jog esminis „Dreame Bot Z10 Pro“ privalumas yra automatinė atliekų surinkimo stotelė.

Tokiu atveju net ir robote esanti mažesnės talpos sausų atliekų surinkimo dėžutė tampa nereikšmingu dalyku, kai robotas pats privažiuoja prie stotelės ir automatiškai ištuština tą talpą.

Na, o kitais aspektais robotai yra identiški:

  • galybė jutiklių -  papildomai apsaugo nuo trankymosi, kritimų ir kt.;
  • automatinis kiliminės dangos aptikimas ir siurbimo galios padidinimas;
  • po 46W galios bešepetėliniai varikliai bei 4000Pa siurbimo slėgis, kas yra labai daug;
  • po 4 plovimo ir skirtingus sauso valymo režimus - vienu metu gali plauti ir siurbti;
  • 5200 mAh talpos baterijos, įkraunamos per 2,5 val. bei leis išvalyti iki 250 m2 plotą;
  • įveikia iki 2 cm aukščio kliūtis;
  • palaiko išmaniąją programėlę bei net valdymą balsu, pasitelkus tokius balso asistentus, kaip Amazon Alexa;
  • programėlėje galima pilnai valdyti robotus, rinktis siurbimo bei plovimo režimus, papildomus valymo režimus, nurodyti draudžiamas teritorijas, virtualias sienas, zonuoti kambarius ir taip priskirti norimas valymo užduotis, ir t.t.

Puikūs robotai siurbliai. Pažangiausi techniniai sprendimai ir šiuo metu, vykstant AliExpress išpardavimui, puikios kainos.

Jei norite geriausių techninių sprendimų roboto, dar geriau pritaikyto grindų plovimui, o automatinė atliekų stotelė nėra būtina ir siekiate sutaupyti apie 130 eurų, tada rinkitės „Dreame Bot L10 Pro“.

Norintiems maksimumo ir pilno autonomiškumo bei visos namų valymo kontrolės perdavimo robotui, tada vertesnis dėmesio yra „Dreame Bot Z10 Pro“.

Pirkėjai ir apžvalgininkai šiuos „Dreame Bot“ robotus taip pat vertina labai teigiamai ir teigia, kad tai puikūs kainos/kokybė/funkcionalumo atstovai.

„Dreame Bot L10 Pro“ apžvalga:

Dar viena šauni apžvalga, daug testų rezultatų:

„Dreame Bot Z10 Pro“ apžvalga:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()