Kinija skelbia revoliucinę žinią: pirmą kartą sėkmingai išbandė kosminės saulės elektrinės koncepciją, viskas veikia  (2)

Saulės elektra iš kosmoso galėtų būti pasaulio energetikos problemų sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, kaip ir branduolių sintezė, vis dar yra daug neaiškumų dėl plėtros sąnaudų ir terminų. Vis dėlto Kinijos Xidian universiteto mokslininkai baigė bandymus ir patikras antžeminėje matricoje, kuri buvo numatyta rinkti kosminę saulės energiją, priartindama pasaulį vienu žingsniu prie veikiančios kosminės saulės energijos.

Kaip teigiama universiteto pranešime spaudai, birželio 5 d. jie sėkmingai išbandė „pirmąją pasaulyje pilno ryšio ir visos sistemos saulės elektrinę“.

Xidian universiteto kosminė saulės elektrinė yra 75 metrų aukščio plieniniame bokšte, stovinčiame universiteto pietiniame miestelyje, Siane, Kinijoje.

Xidian universiteto elektrinė teoriškai prisijungs prie orbitinių palydovų, kurie 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę dėl savo geostacionarių orbitų gaudys saulės elektros energiją, prieš nusiųsdami šią energiją į Žemę aukšto dažnio mikrobangų spinduliais. Jėgainėje bus penki posistemiai, skirti kosminių saulės energijos matricų kūrimui.

Saulės energija iš kosmoso turi daug potencialo, nes ji gali nuolat rinkti energiją, nesusidurdama su tokiomis problemomis kaip blogas oras ar nelaukiant, kol patekės saulė. Tačiau vis dar reikia įveikti kliūtis, pavyzdžiui, nustatyti aukšto dažnio energijos pluošto poveikį ryšiams, aviacijos eismui ir vietos gyventojų sveikatai.

 

Naujoji Xidian universiteto antžeminė stotis yra kosminės saulės energijos koncepcijos, vadinamos OMEGA, dalis, kuri reiškia „Orb-Shape Membrane Energy Gathering Array“. Duanas Baoyanas iš Xidian universiteto Elektromechanikos inžinerijos mokyklos ir jo kolegos pirmą kartą pristatė proejktą 2014 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai (2)