[Žinios trumpai] Reuters: „Kanada priėmė labai sunkų sprendimą, ir jis nepatiks Ukrainai“  ()

Kanada priėmė „sunkų sprendimą“ santykiuose su „Gazprom“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanada nusprendė grąžinti suremontuotą turbiną „Gazprom“, nors Kanados ukrainiečių kongreso atstovai ketina kreiptis į Federalinį teismą su reikalavimu atšaukti šį sprendimą. Kongresas mano, kad sankcijų Rusijai nepaisymas yra visiškai nepriimtinas.

Kanados vyriausybė nusprendė padaryti išimtį sankcijoms ir grąžinti „Gazprom“ suremontuotą dujotiekio „Nord Stream 1“ turbiną. Ministras pirmininkas Justinas Trudeau sakė, kad tai yra „labai sunkus Kanados sprendimas“, pranešė „Reuters“. Jo teigimu, sankcijų apribojimai, nukreipti prieš prezidentą Vladimirą Putiną ir jo aplinką, neturėtų pakenkti sąjungininkams ir Vakarų šalių gyventojams. Be to, Trudeau patikino, kad Kanada ir toliau besąlygiškai rems Ukrainą. „Gazprom“ išjungė „Nord Stream 1“ dujotiekį, motyvuodama tai techniniais darbais.

„Jos (sankcijos) yra nukreiptos prieš Putiną ir jo aplinką ir nėra skirtos pakenkti mūsų sąjungininkams ir jų gyventojams“, – sakė Trudeau.

Kanados ukrainiečių kongresas, atstovaujantis ukrainiečių diasporai Kanadoje, pareiškė, kad skųs Kanados vyriausybės sprendimą grąžinti turbiną kaip neatitinkantį Rusijai taikomų sankcijų.

 

„Šis atleidimas nuo sankcijų Rusijai yra visiškai nepriimtinas. Yra realių alternatyvų Vokietijos dujų poreikiams patenkinti, įskaitant pirkimą Ukrainos dujotiekiu", – sakoma Ukrainos kongreso pranešime.

Šiuo atžvilgiu suvažiavimo atstovai reikalauja peržiūrėti Vyriausybės sprendimą teisme. Ukrainos Kongreso nuomone, Federalinis teismas turėtų pripažinti, kad sprendimas išduoti leidimą turbinos gamintojui „Siemens“ buvo nepagrįstas ir neteisėtas, todėl šį leidimą reikia panaikinti.

(10)
(3)
(7)

Komentarai ()