[Žinios trumpai] Europoje kyla panika – „Gazprom” išsiuntė laišką apie force-majeure: visi laukia, kas bus po liepos 21 d.  ()

„Gazprom“ informavo Europos įmones apie force majeure aplinkybę, dėl kurios sumažėjo dujų tiekimas, užsimindamas, kad tai gali tęstis ir po liepos 21 d.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-20 [Žinios trumpai] Europoje kyla panika – „Gazprom” išsiuntė laišką apie force-majeure: visi laukia, kas bus po liepos 21 d.  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 18 d. tapo žinoma, kad „Gazprom“ išsiuntė pranešimus apie force majeure mažiausiai keturioms Europos bendrovėms, įskaitant Vokietijos „Uniper“. Tai buvo laikoma dujų kiekio tiekimo mažinimo priežastimi.

„Bloomberg“ medžiagoje buvo pažymėta, kad kalbama apie „seną“ birželio mėnesio force majeure aplinkybę (dėl „Nord Stream 1“ remonto). Būtent todėl Vakarų kompanijos laikė bent jau keistą ir „neįprastą“ žinią apie praėjusį mėnesį datuojamas aplinkybes.

Vienas iš „Energijos aspektų“ vadovų Trevoras Sikorsky įvardijo pagrindinę dokumento detalę, kuri kelia nerimą Europos įmonėms. Anot jo, būsimų problemų požymis gali būti nenurodyta dokumente force majeure termino pabaiga. T. Sikorskio teigimu, Rusija aiškiai leido suprasti, kad force majeure aplinkybės, dėl kurių sumažėjo dujų tiekimas Europai, gali tęstis ir ilgiau nei iki liepos 21 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()