[Žinios trumpai] Putinas paskelbė totalinį dujų karą: paaukojo „Gazprom“ ir visą Rusijos energetikos sektorių  (5)

Force majeure, kuria „Gazprom“ pradėjo gąsdinti Europą, yra dujų karas, įsitikinęs Michailas Krutikhinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-20 [Žinios trumpai] Putinas paskelbė totalinį dujų karą: paaukojo „Gazprom“ ir visą Rusijos energetikos sektorių  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas paskelbė Europai dujų karą: diktatorius paaukojo „Gazprom“ ir Rusijos Federacijos energetikos sektorių. Kremlius padidino spaudimą Europai, naudodamas „Gazprom“ kaip šantažo svertą. Bendrovė išsiuntė force majeure pranešimus Europos pirkėjams, grasindama nutraukti dujų tiekimą.

Situaciją interviu „Liaudies politikai“ pakomentavo Rusijos energetikos ekspertas Michailas Krutikhinas. Jis išreiškė įsitikinimą, kad iš tikrųjų „Gazprom“ neturi force majeure aplinkybių, kurios neleistų įvykdyti sutartinių įsipareigojimų tiekti Europai dujas.

„Rusija turi dujotiekius. Pirma, „Nord Stream 1“ yra... gerai. Yra dujotiekis „Jamalas-Europa“ per Baltarusiją ir Lenkiją į Vokietiją. Jis neveikia, nes Rusijos vyriausybė įvedė Lenkijos ruože tam tikras atsakomąsias sankcijas. Ir yra kelios kryptys per Ukrainą, kur pralaidumo daugiau nei pakanka patenkinti dvi Europas... „Gazprom“ turi laisvų pajėgumų siurbti dujas, yra dujų atsargų, o jų daug, viskas veikia“, – sakė M. Krutikhinas.  

Jis įsitikinęs, kad visa ši istorija yra Kremliaus geopolitiniai žaidimai, kuris vardan abejotinų tikslų aukoja ne tik „Gazprom“, bet ir visą šalies energetikos sektorių.

„Gali būti tik viena priežastis – Rusijos prezidento įsakymas. RF prezidentas nusprendė paskelbti Europai dujų karą ir ją spausti bei šantažuoti“, – sakė ekspertas.

 

Jis patikino, kad Europai šią žiemą bus labai sunku dėl „mėlynojo kuro“ trūkumo.

Nepaisant to, M. Krutikhinas patikino, regionas išliks. Tačiau Rusija pagaliau neteks patikimos eksportuotojos statuso. Pastebėtina, kad, anot jo, Kremlius artimiausiu metu nepajėgs pakeisti Europos rinkos į Azijos rinką.

„Norint atidaryti kinų (rinką – red.), pirma, reikalingas kinų sutikimas, antra, 12-15 metų ten pastatyti naują vamzdį. Realybė labai prasta, kaip ir perspektyvos“, – pareiškė M. Krutikhinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(79)
(3)
(76)

Komentarai (5)