[Žinios trumpai] Rusijos naftos pramonė ant katastrofos slenksčio: išgavimas kris daugiau nei perpus, išgavimo vietas teks uždaryti – nuostoliai kolosalūs  ()

Įsigaliojus Europos naftos embargui Rusijai, naftos žaliavos gavyba Rusijoje iškart sumažės 56 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu „YouTube“ kanalo „Популярная политика žurnalistams pareiškė vienas autoritetingiausių Rusijos naftos ir dujų rinkos ekspertų Michailas Krutychinas.

Pasak jo, Rusijos energetikos sektoriaus perspektyvos atrodo be galo liūdnos, nes Maskva labai priklauso nuo Europos rinkos. Prasidėjus Rusijos  invazijai į Ukrainą, Europos Sąjunga susitarė dėl naftos embargo, kuris jau kitais metais suduos katastrofišką smūgį Rusijos naftos gavybai.

„Tikrovė yra labai bloga ir perspektyvos labai blogos. Dabar, remiantis naujausiomis prognozėmis, matome, kad gruodžio mėnesį, kai Europos Sąjungoje įsigalios embargas Rusijos naftos žaliavų, o kovo mėnesį – naftos produktų pirkimui, tada, remiantis realiausiais skaičiavimais, naftos gavyba Rusijoje per ateinančius 2023 metus sumažėtų apie 56 proc., t. y. daugiau nei perpus“, – sakė M. Krutychinas.

 

Pasak eksperto, negalėdama parduoti išgautos naftos, Rusija turės konservuoti gręžinius. Tuo pačiu metu siaubingai nukentės Rusijos biudžeto pajamos, kurios daugiausia yra priklausomos nuo naftos ir dujų sektoriaus darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()