[Žinios trumpai] Medvedevas galutinai išprotėjo? Pagrasino Europai „naujais Černobyliais“ - „ES taip pat turi atominių elektrinių!“  ()

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas penktadienį perspėjo, kad Europos Sąjungos atominėse elektrinėse gali įvykti „nelaimingi atsitikimai“, tačiau taip pat perspėjo dėl Ukrainos apšaudymo netoli Zaporožės atominės elektrinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medvedevas, šiuo metu einantis Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo pareigas, „Telegram“ įraše rašė, kad Kijevas ir Vakarai „atrodo, kad yra pasirengę surengti naują Černobylį“.

„Raketos ir sviediniai krenta vis arčiau Zaporožės atominės elektrinės reaktoriaus ir radioaktyviųjų izotopų saugyklų. Jie sako, kad tai Rusija", – rašė jis ir pridūrė, kad „akivaizdu“, kad kaltinti Rusiją yra „nesąmonė“.

„Ką aš galiu pasakyti.... Neturėtume pamiršti, kad Europos Sąjungoje taip pat yra atominių elektrinių. Ir ten taip pat galimos avarijos", – rašė D. Medvedevas.

 

Ukrainos valstybinė atominės energetikos įmonė „Energoatom“ pastarosiomis dienomis kelis kartus apkaltino Rusiją, kad ji atidengė ugnį aplink elektrinę. Penktadienį „Telegram“ paskelbtame pranešime „Energoatom“ teigė, kad apšaudymas kelia „rimtą pavojų saugiam elektrinės darbui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()