Užfiksuotas dar vienas nutekėjimas! Šįkart gyvybiškai svarbiame Rusijos naftotiekyje, kuriuo tiekiama nafta į visą Europą: kas vyksta? (PAPILDYTA video)  ()

Lenkijos operatorius PERN aptiko nuotėkį viename „Družba“ sistemos naftotiekyje, kuriuo nafta tiekiama iš Rusijos į Europą, o tai padidina susirūpinimą dėl Europos energetinio saugumo po „Nord Stream“ dujų nuotėkio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutekėjimas, kurį PERN pranešė aptikusi antradienio vakarą, buvo aptiktas, kai Europa susiduria su rimta energetine krize po Maskvos invazijos į Ukrainą.

PERN teigė, kad šiuo metu nuotėkio priežastys nežinomos. Jis buvo aptiktas vamzdžio atkarpoje maždaug 70 kilometrų nuo centrinio Lenkijos miesto Plocko.

Naftotiekis „Družba“, kurio pavadinimas rusiškai reiškia „draugystė“, yra vienas didžiausių pasaulyje, tiekiantis rusišką naftą didžiajai Vidurio Europos daliai, įskaitant Vokietiją, Lenkiją, Baltarusiją, Vengriją, Slovakiją, Čekiją ir Austriją.

Antroji linija ir kiti PERN infrastruktūros elementai veikia kaip įprasta, sakė PERN.

 

 

„Šiuo metu visos PERN tarnybos (techninės, eksploatacinės, vidaus ugniagesių ir aplinkos apsaugos) imasi veiksmų pagal tokio tipo situacijoms numatytus algoritmus“, – sakė operatorė.

Čekijos operatoriaus MERO atstovas sakė nepastebėjęs jokių srautų į Čekiją pokyčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()