Gautas rimtas smūgis: Ukraina sustabdė naftos siurbimą, Vengrija skubiai šaukia saugumo tarybą  (2)

Vengrijoje šaukiama saugumo taryba. Priežastis – pranešimai apie Lenkijoje nukritusias raketas ir naftos siurbimo per Ukrainą sustabdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sušaukė šalies saugumo tarybos posėdį, pasigirdus pranešimams, kad Ukraina nustojo siurbti naftą naftotiekiu „Družba“, ir naujienų apie raketas, nukritusias į Lenkijos teritoriją, pranešė Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovačas.

„Reaguodamas į naftos srauto naftotiekiu „Družba“ sustabdymą ir raketų ataką Lenkijos teritorijoje, ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sušaukė saugumo tarybą“, – rašė Zoltanas Kovačas.

Anksčiau Ukraina pranešė Rusijos bendrovei „Transneft“ apie naftos siurbimo naftotiekiu „Družba“ Vengrijos kryptimi sustabdymą dėl įtampos kritimo. Apie tai rašo „RIA Novosti“, remdamasi „Transneft“.

Naftotiekis „Družba“ tiekia naftą Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms ir tranzitu į Europą.

Vengrų leidinys „Infostart“, remdamasis Ukrainos pusės duomenimis, praneša apie Rusijos artilerijos smūgius į transformatorių pastotę Ukrainoje netoli sienos su Baltarusija, kuri tiekia elektrą vienai iš naftotiekio siurblinių.

 

„Dėl avarijos buvo laikinai sustabdytas žalios naftos tiekimas vamzdynu į Vengriją, Čekiją ir Slovakiją“, – praneša „Infostart“.

Taip pat pranešama, kad Vengrijos gynybos ministras Christophas Salay-Bobrovnitsky susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(1)
(127)

Komentarai (2)