Italijos smūgis Rusijai: nacionalizuojama milžiniška „Lukoil“ naftos perdirbimo gamykla  ()

Italijos vyriausybė planuoja nacionalizuoti ISAB naftos perdirbimo gamyklą Sicilijoje, kuri priklauso Rusijos „Lukoil“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio „La Repubblica" duomenimis, atitinkamas sprendimas gali būti priimtas Vyriausybės posėdyje gruodžio 1 dieną, skelbia „Forbes".

Ši naftos perdirbimo gamykla yra viena didžiausių Italijoje, ją planuojama perduoti valdyti Italijos finansų ministerijai.

Įsigaliojus ES naftos embargui (gruodžio 5 d.), naftos perdirbimo gamykla nebegalės iš Rusijos Federacijos priimti naftos. Daugiau nei 10 000 darbuotojų gali iškilti atleidimo iš darbo rizika. Tačiau po nacionalizacijos gamykla žalios naftos galės įsigyti iš kitų šalių.

Kaip pranešta spalį, „Bloomberg“, remdamasi savo šaltiniais, rašė, kad „Lukoil" svarsto galimybę parduoti savo ISAB naftos perdirbimo gamyklą Sicilijoje dėl Rusijos naftos embargo, taip pat dėl ​​sunkumų pritraukiant finansavimą alternatyvių rūšių žaliavų pirkimui.

 

Sicilijos pietryčiuose esantis ISAB naftos perdirbimo kompleksas yra trečias pagal dydį Europoje. Teigiama, kad Dubajaus „Onex Holding" ir Amerikos fondas „Crossbridge Energy Partners" susidomėjo naftos perdirbimo gamyklos įsigijimu.

Tačiau lapkritį „Lukoil" atsisakė parduoti naftos perdirbimo gamyklą Amerikos investicijų bendrovei „Crossbridge Energy Partners". Kaip pažymėjo „Financial Times" šaltiniai, rusai suabejojo ​​potencialaus pirkėjo galimybėmis numatyti sandoriui reikalingą sumą. ISAB sudaro apie 20 % visų perdirbimo pajėgumų Italijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()