[Žinios trumpai] Skelbiama Rusijos naftos pabaiga: Maskva stabdys dalį gamybos  ()

Kremlius jau pareiškė, kad parduos savo naftą tik rinkos kaina, priešingu atveju yra pasirengę mažinti naftos gavybą. Tuo pačiu metu didžiausi Rusijos naftos pirkėjai – Kinija ir Indija – kol kas neįsipareigojo laikytis naftos kainos lubų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, antra pagal dydį žalios naftos gamintoja tarp OPEC+ narių, neteks pagrindinės savo naftos rinkos po to, kai gruodžio 5 d. šaliai agresorei buvo uždrausta gabenti „juodąjį auksą" jūra į Europos Sąjungos šalis. Apie tai rašo „Al Jazeera".

Leidinio duomenimis, 2022 metų spalį, tai yra, likus dviem mėnesiams iki embargo, Rusija per dieną pagamino daugiau nei 9,7 mln. barelių naftos, pagal šį rodiklį nusileidus tik Saudo Arabijai. Be to, Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) duomenimis, Rusija yra didžiausia pasaulyje naftos ir naftos produktų eksportuotoja.

Tačiau įvedus embargą ir naftos kainų ribą, pagal kurias G7 šalys, Europos Sąjunga ir Australija įsipareigojo pirkti rusišką naftą ne daugiau kaip po 60 USD už barelį, Rusija rizikuoja prarasti ne tik pardavimų rinką, bet ir dalį pajamų. Pažymėtina, jog Kremlius karą Ukrainoje finansuoja iš naftos pardavimo, uždirbtus pinigus išleisdamas savo kariuomenės potencialo didinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)

Komentarai ()