Žinios trumpai] Kinija ir Australija pagaliau susitarė: tai didelis smūgis Maskvai  ()

Kinija panaikina 2020 metais įvestą neoficialų Australijos anglių importo draudimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja „Reuters", didėjantis poreikis užtikrinti energijos tiekimą po sušvelnintų su COVID-19 susijusių apribojimų paskatino Kiniją palaipsniui atnaujinti Australijos anglies importą.

Sprendimas priimtas po to, kai Kinijos ir Australijos lyderiai pirmą kartą per šešerius metus susitiko 2022 m. lapkričio mėn. G20 viršūnių susitikime. Gruodį Australijos užsienio reikalų ministrė Penny Wong lankėsi Pekine, kur surengė pirmąsias derybas su Kinijos kolega per ketverius metus.

Agentūros teigimu, Kinijos valdžia leido trims centrinės valdžios remiamoms komunalinėms įmonėms ir vienai stambiam gamintojui atnaujinti iš Australijos anglies importą. Rinkos dalyviai tikisi, kad ateinančiais mėnesiais bus leista pirkti Australijos anglį dar daugiau įmonių.

 

Iki importo pabaigos Kinija iš Australijos įsigijo daugiau nei 30 mln. tonų koksinės anglies ir beveik 50 mln. tonų šiluminės anglies.

Kinijos pirkėjai kreipėsi į Indoneziją dėl šiluminės anglies, o į Mongoliją ir Rusiją dėl koksinės anglies, tačiau visos jų siūlomos rūšys buvo gerokai prastesnės už australiškas.

Australija dabar galės atgauti rinkos dalį, kurią  iki dabar užėmė šios šalys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: