Pasvalio rajone sprogo dujotiekis: pliūptelėjo apie 50 metrų aukščio liepsna (Foto, PAPILDYTA)  (5)

Penktadienį, sausio 13 d., apie 16 val. 57 min. Panevėžio apskr. policijai pranešta, kad Pasvalio rajone esančiame Pasvalio Vienkiemių kaime, Joniškėlio gatvėje, sprogo dujotiekio vamzdis. Policijos pareigūnai informuoja, kad liepsnos siekia apie 50 metrų aukštį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-13 Pasvalio rajone sprogo dujotiekis: pliūptelėjo apie 50 metrų aukščio liepsna (Foto, PAPILDYTA)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policijos departamento duomenimis, įvykio vietoje dirba gausios ugniagesių pajėgos.

Trys policijos ekipažai prižiūri perimetrą.

Liudininkai pasidalijo, kad visai netoli įvykio vietos yra servisas, o oro temperatūra įkaito prie jo net iki 20 laipsnių.

Kodėl kilo gaisras, kol kas žinių nėra.

Pasvalio rajono savivaldybės meras pasidalijo nuotraukomis. Liudininkai teigia, kad milžiniškas gaisras matosi net iš gretimo kaimo.

Papildyta: Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė praneša, kad uždarytas kelias ties Valakėlių kaimu (kelias Šiauliai-Pakruojis-Pasvalys).

Eismas nukreipiamas keliu padengtu žvyro danga (žvyrkeliu). Gyvenamųjų namų 800 m. spinduliu nėra.

Pirminiais duomenimis, nukentėjusių žmonių nėra.

Pasvalio rajono meras G. Gegužinskas sako, kad į įvykio vietą išvyko administracijos direktorius Povilas Balčiūnas, kuris atsakingas už ekstremalių situacijų valdymo sprendimus. Savivaldybė yra pasiruošusi suteikti laikiną prieglobstį netoli gaisro gyvenantiems žmonėms, jei tik to reikės. Tačiau kokių veiksmų imsis, spręs sulaukęs P. Balčiūno žinių.

Nuspręsta evakuoti kaimą, jame gyvena apie 200 žmonių.

„Amber Grid“ išplatino pranešimą, kad penktadienį maždaug 17 val. Pasvalio rajone esančiame magistraliniame įvykus sprogimui, pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo. Sprogimas įvyko toliau nuo gyvenamųjų pastatų.

„Šioje vietoje dujų perdavimo sistemą sudaro du lygiagrečiai einantys dujotiekiai, pirminiais duomenimis sprogimas įvyko viename iš jų. Kitas dujotiekis nebuvo pažeistas. Dujų tiekimas pažeistu dujotiekiu buvo iš karto nutrauktas, tačiau Pasvalio rajono vartotojams jau užtikrinamas dujų tiekimas greta einančiu dujotiekiu“, - rašoma pranešime.

 

„Apgailestaujame dėl šio įvykio dujotiekio sistemoje. Nedelsdami ėmėmės aiškintis įvykio aplinkybes ir užtikrinti dujų tiekimą vartotojams. Šiuo metu visos mūsų ir atsakingų tarnybų pastangos nukreiptos į gaisro padarinių suvaldymą ir saugumo užtikrinimą. Apie susidariusią situaciją nedelsdami informavome Vyriausybės atstovus, Energijos skirstymo operatorių (ESO) ir Pasvalio miesto tarnybas. Detaliau apie įvykio aplinkybes informuosime turėdami daugiau įvykio detalių“, - teigė Dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Dujotiekis, kuriame kilo gaisras, naudojamas dujų tiekimui šiaurinėje Lietuvos dalyje bei dujų transportavimui į Latviją.

 

Įvykio vietoje dirbantis „Amber Grid“ generalinis direktorius N. Biknius sako, kad iškart po įvykio buvo užsuktos dujotiekio sklendės, tačiau dalis dujų dar turi pabaigti išdegti.

„Labai svarbu pabrėžti, kas turtas, gyventojai, nenukentėjo“, – sako N. Biknius. Jis taip pat pabrėžia, kad dujų tiekimas Lietuvos žmonėms nenutrūks.

„Pirminiu atveju, piktybinio įvykio nematome, tačiau tyrimas bus atliekamas ir dėl to. Šiuo metu dujų tiekimas yra pristabdytas, tačiau, tikimės, ne ilgam. Be abejo, mes įvertinsime nuostolius, tai bus dujos, kurios sudegę ir vamzdžio remonto darbai. Juos planuojame pradėti jau rytoj. Tyrimas prasidės nedelsiant, kai tik bus užgesinta liepsna, bus vieta prieinama“, – paaiškina „Amber Grid“ generalinis direktorius.

Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, apie 19 val. gaisras lokalizuotas, situacija stabili. Anot ugniagesių, apie sužeistus žmones informacijos nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(13)
(-10)

Komentarai (5)