Tai ne Rusija! „The Times“ skelbia sensaciją - Vakarų žvalgyba jau kelis mėnesius žino kas susprogdino „Nord Stream“  (8)

Ukrainiečio – privataus rėmėjo, neva finansavusio Rusijos dujotiekių sabotažą Baltijos jūroje – pavardė Vakarų žvalgybos sluoksniams buvo žinoma kelis mėnesius. Tačiau jie sąmoningai nusprendė to neatskleisti, kad apsaugotų Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-08 Tai ne Rusija! „The Times“ skelbia sensaciją - Vakarų žvalgyba jau kelis mėnesius žino kas susprogdino „Nord Stream“  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo britų leidinys „The Times“.

Leidinio teigimu, jau praėjus savaitei po sprogimų „Nord Stream“ neįvardytos Skandinavijos šalies delegacijos Briuselyje darbuotojai gavo žvalgybos informaciją, kad už sprogimų slypi ne amerikiečiai, rusai ar lenkai, o privati ​​Ukrainos iniciatyva. Diplomatams buvo pasakyta, kad ši informacija nebus viešinama.

Kaip rašo leidinys, privataus sabotažo rėmėjo – neįvardijamo ukrainiečio – pavardė nesusijusi su prezidento Zelenskio vyriausybe.

Leidinys paaiškina, kodėl jie nusprendė nuslėpti Ukrainos rėmėjo vardą:

„Matyt, NATO padėjo išgelbėti Ukrainą nuo viešo ginčo su Vokietija, kuri delsė pristatyti gyvybiškai svarbią ginkluotę, įskaitant tankus „Leopard 2“ ir oro gynybos sistemas IRIS-T. Tai gana sąžininga – Vokietija turėjo žinoti, kas už tai atsakingas“, – rašoma leidinyje.

 

Laikraštis pažymi, kad operaciją finansavusi „įtakinga figūra“ neketino stiprinti Vokietijos ginklų tiekimo kritikų, kurie daro spaudimą Olafo Scholzo vyriausybei, pozicijų.

Laikraštis pažymi, kad į sudėtingą operaciją buvo įtraukta jachta, elitiniai narai, panaudoti suklastoti pasai ir nupirkti kaupiamųjų sprogmenų užtaisai, kuriuos pagal specialią licenciją ir už didelius pinigus gali įsigyti tik dujų ir naftos pramonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(13)
(4)

Komentarai (8)