Netikėta žinia: JAV gali sugriauti visą Rusijos magistralinių dujotiekių tinklą  (1)

Ekspertai prognozuoja Rusijos dujų pramonei rimtas problemas, įvedus naujas JAV sankcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos leidinys „Kommersant“ išsiaiškino, kad naujausiame Vašingtono sankcijų pakete yra visiškai uždrausta tiekti Rusijos Federacijai dujų turbinas, taip pat jų atsargines dalis. Rusijos Federacijoje dujų turbinos nėra gaminamos, o tai reiškia, kad netrukus gali sugriūti visa šalies dujų infrastruktūra ir magistralinių dujotiekių tinklas. Potencialiai Rusija jau susiduria su problema, kuri buvo prieš dujotiekio „Nord Stream 1“ uždarymą pirmaisiais Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą mėnesiais.

Tada paaiškėjo, kad siurbti dujų neįmanoma, nes buvo vėluojama grąžinti turbinas iš Vokietijos įmonės „Siemens“, kurios buvo išsiųstos remontuoti į Kanadą. Be to, dabar Rusija gali turėti didelių problemų dėl „Turkish Stream“ ir „Sibiro galios“ dujotiekių, kuriais pumpuoja dujas į Kiniją. Ir dar, tai kelia abejonių dėl būsimų projektų tose pačiose srityse – „Turkish Stream – 2“ ir „Power of Sibiria – 2“.

Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad Rusija gali bandyti ieškoti alternatyvių tiekimo į Kiniją variantų, tačiau kiniškų turbinų kokybė bus daug prastesnė nei vakarietiškų. Taigi rizika Rusijos dujų perdavimo tinklui didėja.

 

Negana to, ekspertas pabrėžė, kad Rusija neturi galimybių įkurti aukštųjų technologijų gamyklų, nes dabartinė RF tiesiog negali sau to leisti dėl visiško pramonės ir švietimo sistemos žlugimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(6)
(85)

Komentarai (1)