[ŽT] Pirmas kartas istorijoje: Per Kaspijos jūrą, aplenkiant Rusiją  ()

Dėl plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą ir didžiulių antirusiškų sankcijų Kazachstanas tiekė naftą Azerbaidžanui per Kaspijos jūrą, aplenkdamas RF.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaztransoil“ teigimu, toks naftos pristatymas buvo atliktas pirmą kartą. Iš Kašagano telkinio per Aktau uostą į Baku uostą buvo atgabenta 6900 tonų naftos.

Pasak Hiroshi Ikeda, „INPEX North Caspian Sea, Ltd“ filialo Kazachstane direktoriaus, bandomoji siunta parodė galimybę diversifikuoti Kašagano naftos eksporto maršrutus transportuojant ją geležinkeliu link Trans-Kaspijos tarptautinio jūros kelio.

2022 metų birželio 17 dieną Kazachstano vadovas Kasimas Žomartas Tokajevas atsisakė pripažinti Kremliaus kontroliuojamos „LNR“ „nepriklausomybę“, pavadindamas „respublikas“ „kvazivalstybinėmis teritorijomis“.

Beveik iš karto po šio pareiškimo Rusija sustabdė Kazachstano naftos gabenimą iš Novorosijsko uosto.

2022 metų liepą Kazachstano prezidentas Kasimas Džomartas Tokajevas nurodė nacionalinei naftos ir dujų bendrovei organizuoti naftos pardavimą aplenkiant Rusiją. Prezidentas kaip prioritetinį nurodė Trans-Kaspijos maršrutą.

 

Trans-Kaspijos tarptautinis transporto maršrutas leidžia parduoti naftą ir kitas prekes aplenkiant Rusiją. Prasideda Kinijoje, o po Kazachstano eina per Kaspijos jūrą ir toliau į Azerbaidžaną, Gruziją ir Turkiją. Iš ten galima atlikti pristatymus į Europos šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()