„Nelieskite jų!“. Ukrainoje rusams pateko slaptos JAV branduolinės technologijos - kas vyksta?  ()

Žurnalistai teigia, jog JAV padėjo įgyvendinti naujas reaktorių priežiūros procedūras dar 2021 metais, kad sustiprintų Ukrainos energetinį saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporožės atominėje elektrinėje yra slaptos JAV branduolinės technologijos, todėl JAV perspėjo Maskvą jos neliesti. Apie tai kalbama JAV Energetikos departamento laiške, atsiųstame Rusijos valstybinei bendrovei „Rosatom“, rašo CNN.

Energetikos departamento Neplatinimo politikos biuro direktorė Andrea Ferkile 2023 m. kovo 17 d. laiške Rusijos valstybinės įmonės generaliniam direktoriui parašė, kad Ukrainos Zaporožės atominėje elektrinėje „yra branduolinių techninių duomenų, kurių eksportas yra kontroliuojamas Jungtinių Valstijų vyriausybės“.

Leidinyje pažymima, kad prekėms, programinei įrangai ir technologijoms taikoma JAV eksporto kontrolė, kai egzistuoja galimybė jas naudoti tokiu būdu, kuris kenkia JAV nacionalinio saugumo interesams.

 

Nors elektrinėje vis dar fiziškai dirba ukrainiečių darbuotojai, ją eksploatuoja „Rosatom“. Todėl JAV Energetikos departamentas perspėjo Rusijos valstybinę įmonę, kad bet kokie Rusijos Federacijos piliečių ar organizacijų veiksmai su amerikiečių technologijomis yra „neteisėti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(8)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: