Iš 62 milijardų kubinių metrų liko tik 6. „Gazprom“ turi rimtų problemų, skubiai kreipėsi į Kremlių  ()

Rusijos energetika po Europos rinkos praradimo ir toliau patiria problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazprom“ eksporto pajamų žlugimo fone reikalauja padidinti Rusijos Federacijoje dujų kainas. „Kommersant“ duomenimis, bendrovė pasiūlė Rusijos ministrų kabinetui nustatyti laisvas dujų kainas vidaus rinkoje.

„Gazprom“ mano, kad Rusijos dujų pramonė turėtų persiorientuoti iš į eksportą orientuoto modelio į Rusijos rinką. Šiandien bendrovė tiekia dujas RF valdžios nustatytais tarifais. Tuo pat metu kiti rinkos dalyviai degalus parduoda kintama kaina.

„Gazprom“, kurio Rusijos rinkos dalis yra 63 proc., privalo tiekti dujas pagal tarifą net ir tuose Rusijos Federacijos regionuose, kur jų kaina yra mažesnė už ekonomiškai pagrįstą lygį. Bendrovė skundžiasi, kad dėl tokios schemos kitos įmonės perima dideles pajamas gaunančius regionus ir išstumia „Gazprom“ iš rinkos. Ji siūlo didinti reguliuojamų didmeninių dujų kainų diapazoną iki 10-20% tarifo lygio.

 

Tuo tarpu „Reuters“ pažymi, kad pirmąjį šių metų ketvirtį „Gazprom“ Europai tiekė tik 6 milijardus kubinių metrų dujų, o pernai tuo pačiu laikotarpiu šis skaičius siekė 62 milijardus kubinių metrų. Per pastaruosius metus rusiško „mėlynojo kuro“ dalis Europos rinkoje sumažėjo nuo 45% iki 7,5%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: