„Paskelbtas planas Tvirtovė. Visi sukelti ant kojų.“ Atakuoti naftotiekiai  ()

Vietos valdžios institucijų duomenimis, dronai rėžėsi į pastatus ir sprogo, padarydami didelę žalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 27 d. dronai atakavo naftotiekius Rusijos Tverės ir Pskovo srityse, praneša „Focus“.

Rusijos žiniasklaidos priemonės „Baza“ duomenimis, tą naktį du bepiločiai orlaiviai užpuolė naftotiekį „Družba“ aptarnaujančią stotį netoli Jerochino kaimo Tverės srityje. Pirmasis bepilotis orlaivis ten nusileido apie 3.15 val. ir įsirėžė į naftos gamyklos pastatą bei sprogo – buvo apgadintas pastato stogas ir sienos, išdaužyti langai, kilo gaisras. Po pusvalandžio į stotį įskrido antrasis dronas, bet sudužo ir sprogo ant žemės.

Pasak „Mash“, praėjus 20 minučių po pirmosios drono atakos, Rusijos vidaus reikalų ministerija įvedė planą „Tvirtovė“ – specialų režimą, skirtą vidaus kariuomenės ir teisėsaugos institucijų objektams apsaugoti. „SHOT“ rašo, kad gaisras buvo greitai užgesintas, o teisėsaugininkai dabar tiria drono nuolaužas.

Informaciją apie nukritusį bepilotį orlaivį patvirtino „Telegram“ kanalas „Pul69“, kurį rašo Tverės srities vyriausybės spaudos tarnyba. Jame teigiama, kad dėl sprogimo niekas nenukentėjo, o regiono gubernatorius Igoris Rudenja ėmėsi asmeniškai kontroliuoti padėtį.

 

 

Pskovo srities gubernatorius Michailas Vedernikovas „Telegram“ pranešė, kad netoli Litvinovo kaimo Nevelsko rajone apgadintas naftotiekio administracinis pastatas.

Kovo mėn. pranešta, kad dronas atakavo naftotiekį „Družba“ netoli Belgorodo. Taip pat rašyta, kad gegužės pradžioje du dronai padegė naftos saugyklą Krasnodaro krašte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()