[ŽT] NASA kuria dar neregėtą bateriją. Veiks 30 metų (Video)  ()

Pasirodo, kad ši kosmoso technologija taip pat galėtų būti naudinga baterijomis, naudojamoms Žemėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Startup EnerVenue“ bendradarbiauja su NASA, kad sukurtų ilgalaikes, tvarias baterijas, pagrįstas NASA kosmoso inžinerija, praneša „Interesting Engineering“. Bendrovė mano, kad jos technologija ilgainiui gali pakeisti tradicines baterijas. „Mūsų kūrinys yra daug saugesnis nei ličio jonų technologija“, – sakė „EnerVenue“ generalinis direktorius Jörgas Heinemannas.

„EnerVenue“ technologijos idėja pagrįsta Stanfordo universiteto profesoriaus Yi Cui, kuris taip pat yra startuolio direktorių tarybos pirmininkas ir vyriausiasis techninis patarėjas, darbu. Yi Cui sugalvojo, kaip pritaikyti NASA ilgaamžę nikelio-vandenilio technologiją efektyviam naudojimui Žemėje, pasitelkus medžiagas, kurios žymiai sumažina išlaidas.

NASA nikelio ir vandenilio technologija puikiai tinka kosmose, nes gali atlaikyti greitai kintančių ekstremalių temperatūrų įtaką. Baterijos yra saugios ir tarnauja ilgai – iki 30 metų. Jos taip pat yra visiškai perdirbamos, neišskiria toksiškų atliekų ir dėl savo cheminės sudėties nekelia gaisro pavojaus. Pagrindinė problema perkeliant šią technologiją į Žemę yra ta, kad ji yra labai brangi.

 

Tačiau „EnerVenue“ sukūrė metalo-vandenilio akumuliatorių gamybos metodą už sumažintą kainą, o elektromobilių gamintojai aktyviai domisi šiuo projektu.

„Šiuo metu „EnerVenue“ energijos saugyklos statomos Jungtinėse Valstijose komunalinių paslaugų bandymų aikštelėse“, – žurnalistams sakė J. Heinemannas. Bendrovė taip pat neseniai paskelbė, kad atidarys „kosminių baterijų“ gamybos gigafabriką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: