[ŽT] „Lygis nukrito nuo 17,4 iki 3 metrų. Gali įvykti Zaporižios atominė katastrofa“  ()

„Greenpeace“ teigia, kad pasaulio branduoliniam saugumui iškilo grėsmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos užtvankos sunaikinimas esą kelia didelį pavojų Zaporižios atominei elektrinei (ZAE). Taip yra dėl galimo staigaus Kachovkos HE užtvankos, kuri yra vandens šaltinis Zaporižios AE branduoliniam kurui aušinti, lygio sumažėjimo. Jei vandens lygis normatyve kris per greitai, gali kilti nepakankamo vandens kiekio branduolinio kuro aušinimo elektrinėje pavojus. Tai teigiama „Greenpeace“ ataskaitoje.

„Ilgalaikė Rusijos okupacija ZAE kelia pavojų branduolinei saugai ir daro neįmanomą bet kokią avarinę intervenciją, jei dėl užtvankos griūties elektrinėje susidarytų krizinė situacija. Tokia žala gali būti atsitiktinė, atsiradusi dėl padidėjusio vandens slėgio, arba nusikalstamo Rusijos pajėgų sabotažo rezultatas. Rusijos okupacija turi būti nedelsiant nutraukta ir atkurta Ukrainos elektrinės kontrolė“, - pabrėžė „Greenpeace“.

Susirūpinimą didina potenciali Zaporižios atominės elektrinės aušinimo tvenkinio nuotėkio ir griūties grėsmė, kai smarkiai sumažės vandens lygis Kachovkos rezervuare. Ukrainos valdžios institucijos pranešė, kad per savaitę numatomas vandens lygio kritimas iki 3 metrų, o tai prilygsta baziniam 17,4 metro lygiui, buvusiam prieš Kachovkos užtvankos pralaužimą dėl Rusijos veiksmų. Dėl tokio staigaus vandens lygio kritimo elektrinės aušinimo tvenkinio užtvankos sienos patiria papildomą spaudimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(25)
(-10)

Komentarai ()